Corona genåbning: Åbne restauranter kræver stram styring og fokus på medarbejderne
Regeringens fase 2 starter nu og det betyder, at store dele af restaurationsbranchen snart kan åbne op igen efter en lang og hård pause. Ikke mindst de mange tusinde medarbejdere – hvoraf mange desværre nu er fyret og derfor modtager dagpenge – håber, at de snart igen kan genoptage arbejdet.
Men der er al mulig grund til at løfte en advarende pegefinger: Restauranter er fyldt med fælles kontaktpunkter. Man kan ikke undgå at kopper, glas, gafler og andet håndteres af flere hænder og herefter har kontakt med munden. Hertil kommer, at restauraurationsbranchen ikke ligefrem er kendt for at være pligtopfyldende og ansvarsbevidste, når det kommer til arbejdsmiljø.
Retfærdighedsvist skal det siges, at der heldigvis er rigtig mange i branchen, der har styr på tingene. De har som regel også styr på overenskomstforholdene og står i en arbejdsgiverforening, men der er mange andre. Hvert år gives der foruroligende mange påbud i branchen fra Arbejdstilsynet.
3F Privat Service, Hotel og Restauration håber derfor at hele restaurationsbranchen vil stå sammen om at tage ansvar – og have en særlig fokus på medarbejderne.
Restauranterne skal fra start være i dialog med medarbejderne og deres repræsentanter, og inddrage dem i udarbejdelse af nye arbejdsgange og procedure i overensstemmelse med statens vejledninger.
Der skal særlig fokus på medarbejdere, der er i en øget risikogruppe, f.eks. gravide, ældre og kroniske syge.
Alle processer, lige fra tilberedning, servering, afrydning og rengøring skal gennemgås sammen med medarbejderne, for at sikre, at nye arbejdsgange minimerer smittefaren mest muligt.
På områderne omkring medarbejderne, f.eks. omklædningsrum, badefaciliteter, toiletter og frokostlokaler, skal rengøringen gøres særlig effektiv og udføres gennem hele arbejdsdagen.
Jeg håber, at vi i branchen i fællesskab kan løfte denne opgave. Og jeg håber derfor at vi har set det værste af Corona-krisen i denne omgang.
Og jeg håber også at branchen, på trods af situationens alvor, får øjnene op for, at arbejdsgivere og medarbejdere i fællesskab – og kun i fællesskab - kan løfte de virkelig store udfordringer. På den måde kan det være, at der kommer lidt godt ud af Corona-krisen.
Nøgleord
Kontakter
Tina Møller Madsen, gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Mob: 21 41 94 58
Mail: tina.madsen@3f.dk
Billeder
Information om 3F Privat Service, Hotel og Restauration
3F Privat Service, Hotel og Restauration er en gruppe i 3F og har omkring 27.000 medlemmer som primært arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.
Følg pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Nykårede Michelinrestauranter kører på flade dæk, når det kommer til løn- og arbejdsforhold12.6.2023 21:07:08 CEST | Pressemeddelelse
Der kæles for råvarerne på de danske restauranter med michelinstjerner, men medarbejderne må ofte kigge langt efter samme respekt og omhu. Ingen af de 5 nykårede michelinrestauranter har indgået overenskomst for deres medarbejdere. Kun 7 ud af de resterende 28 restauranter med 1-3 stjerner har overenskomst.
Regeringens ny alkoholpolitik kalder på ændring af restaurationsloven16.3.2022 09:59:02 CET | Pressemeddelelse
Regeringens nye sundhedsreform vil sætte aldersgrænse for salg af alkohol op til 18 år, men unge ned til 15 år må fortsat servere alkohol i restauranter. Det skal hænge bedre sammen, mener 3F Privat Service, Hotel og Restauration.
Udnyttelsen af rumænere i restaurationsbranchen hører ikke hjemme i Danmark7.10.2021 12:38:23 CEST | Pressemeddelelse
Fagbladet 3F har igen afsløret omfattende og systematisk udnyttelse af udenlandske arbejdstagere i dele af restaurationsbranchen. Denne gang er det rumænere. Nu skal vi have en løsning, siger Tina Møller Madsen, gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.
De unge vandt og Jensens Bøfhus A/S tabte i Arbejdsretten9.7.2021 13:36:02 CEST | Pressemeddelelse
Det er de unge i restaurationsbranchen, der har grund til at fejre Arbejdsrettens dom i dag. Jensens Bøfhus A/S tabte sagen, hvor de ville have Arbejdsretten til at dømme de unge organiseredes strejke ulovlig.
Det er et nu år siden Jensens Bøfhus A/S iværksatte deres lockout24.3.2021 03:00:00 CET | Pressemeddelelse
En af de mest omtalte konflikter på arbejdsmarkedet fylder et år i denne uge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum