Gladsaxe producerer visirer til hjemmeplejen på 3D-printere

Normalt bliver 3D-printerne i Gladsaxe Pædagogiske Videnscenter, GPV, brugt, når der skal printes ting til skoleundervisning eller testes læringsteknologier. Men lige står kommunens 3D-printere samlet på GPV og printer beskyttelsesvisirer til Gladsaxes hjemmepleje og plejeboliger.
Fri 3D-skabelon til beskyttelsesvisirer
Ideen med at printe visirer kommer fra Italien, hvor et kreativt hoved lavede en skabelon, så man ved hjælp af et 3D-print, et A4-plastark, som normalt bruges til laminering, og en bred elastik, kan producere et visir til bare tre kroner stykket. Skabelonen blev udbredt via facebookgruppen 'DK Makers mod Corona'. Den består af over 1500 medlemmer, hvoraf flere er tilknyttet digitale skaberværksteder – de såkaldte FabLabs.
Så nu kan alle med en 3D-printer kan gå i gang med at producere værnemidler. Derfor er GPV gået i gang og kan nu producere 60 visirer i døgnet til Gladsaxes medarbejdere i hjemmeplejen og plejeboliger.
- Vi er jo et FabLab, så vi følger med i, hvad der sker på de sociale medier inden for feltet. Her er der generelt rigtig meget fokus på åbenhed og vidensdeling. Så da vi blev opmærksomme på muligheden for at producere visirer, gik vi straks videre med idéen, siger Kristina Velser, som er leder af GPV.
Kreativitet og handlekraft
Selvom 3D-printere ikke kan hamle op med den høje produktionshastighed på fabrikkerne, er det stadigvæk en relativ billig og nem måde at lave sine egne værnemidler.
- Det er fantastisk med den kreativitet og handlekraft, som medarbejderne i GPV har lagt for dagen. Det viser, hvor utroligt meget vi kan, når vi står sammen og finder fælles løsninger. Alle gør, hvad de kan for at hjælpe til i kampen mod coronavirus. Og da vi lige nu kan blive pressede på værnemidler, fordi hele verden har det samme behov som os, gælder det om at udnytte alle muligheder, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.
Kontakter
Ulla Baden
Kommunikationschef
39575020 / 22765622
ulla.baden@gladsaxe.dk
Billeder

Information om Gladsaxe Kommune
Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner.
Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Gladsaxe laver særlig indsats for gravide med højt BMI23.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe er blandt de første kommuner, hvor gravide borgere får hjælp til at stabilisere deres vægt, hvis de har et BMI over 30.
Gladsaxe ansætter en socialsygeplejerske22.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune ansætter en socialsygeplejerske for at styrke indsatsen i forhold til socialt udsatte borgere ved at tilbyde sygeplejefaglig støtte og brobygning mellem de forskellige aktører på sundheds- og socialområdet.
Gladsaxe sætter nye retningslinjer for brug af skærme i skolerne10.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye retningslinjer for Gladsaxes skoler brug af iPads og computere i undervisningen tager udgangspunkt i anbefalinger fra lærere, elever og forældre.
Gladsaxe hylder valg af bæredygtig transport28.2.2025 08:37:39 CET | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune har netop skudt en kampagne i gang, som hylder alle, der vælger at transportere sig bæredygtigt til gavn for klima, trængsel og sundhed.
Gladsaxe indfører straksforbud mod turbokyllinger27.2.2025 08:53:06 CET | Pressemeddelelse
Fremover vil Gladsaxe Kommune kun købe økologiske kyllinger eller kyllinger med dyrevelfærdsmærket tre hjerter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum