Dansk Vækstkapital I

Årsrapport for Dansk Vækstkapital: Overskud på sjette år bringer akkumuleret resultat op på knap 2. mia. kr.

Del
Med et årsresultat på 367 mio. kr. viser årsrapporten for Dansk Vækstkapital, at porteføljen er i fortsat god udvikling. Således fortsætter Dansk Vækstkapital med at levere et flot tilbageløb til investorerne og skabe et stærkt samfundsaftryk til gavn for det danske samfund og erhvervsliv.
Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital
Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital

Årsrapporten for Dansk Vækstkapital viser, at porteføljen er modnet yderligere, og det positive resultat skaber forsat øget værdi for investorer, virksomheder og samfund.

”Det er nu sjette år i træk, at Dansk Vækstkapital viser et tilfredsstillende overskud, og vi kan samtidig se, at investeringerne går ind i vækst og arbejdspladser i mange forskellige brancher landet over. Derfor er Dansk Vækstkapital fortsat med til at skabe et stærkt positivt samfundsafkast, som vi er meget tilfredse med,” siger Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital.

Dansk Vækstkapitals portefølje har samlet investeret i 233 virksomheder siden etableringen i 2011 og har skabt over 3.000 nye arbejdspladser i Danmark fra første investering til udgangen af 2019. For hver eneste krone Dansk Vækstkapital har indskudt i en fond, er der investeret 3 kr. fra andre investorer.

Stærke exitter og nye investeringer i SMV’er

Selvom de fleste porteføljefondes investeringsperiode er udløbet, bliver der stadig foretaget investeringer i enkelte af fondene. I 2019 kunne 15 nye selskaber således glæde sig over investeringer fra porteføljefondene. Det bringer det samlede antal virksomheder op på 233, hvoraf 174 fortsat er i porteføljen ved udgangen af 2019. De nye investeringer tæller bl.a. SSG A/S og Link Logistics A/S, som fonden Polaris Private Equity IV investerede i.

”De mange investeringer i selskaber over årene viser, at Dansk Vækstkapital spiller en central rolle i finansieringen af danske venture- og vækstvirksomheder og kan sikre kapital fra private investorer og direkte ind i den danske del af innovationsøkonomien. Derfor spiller Dansk Vækstkapital en vigtig rolle i det finansielle økosystem,” siger Lars Nørby Johansen.

Året har også bud på en række stærke exitter, der er med til at bidrage til Dansk Vækstkapitals positive resultat. Exitterne tæller bl.a. API Maintenance Systems (Capidea Kapital II) og Proløn (Maj Invest Equity 4), der sammen med 15 andre virksomheder blev solgt i 2019.

”Exitterne viser, at porteføljen er modnet yderligere, og at Dansk Vækstkapital er med til at bringe stærke danske virksomheder videre på deres vækstrejse til gavn for dansk økonomi,” siger Lars Nørby Johansen og forsætter:

”Det er samtidigt også klart, at spredningen af Covid-19 vil præge 2020, og det er tydeligt, at sundhedskrisen fører en økonomisk krise med sig, som vil ramme virksomhederne herhjemme. Men med de seneste års stærke resultater og en robust portefølje er jeg sikker på, at Dansk Vækstkapital vil levere langsigtede resultater,” siger Lars Nørby Johansen.

Læs hele årsrapporten på Dansk Vækstkapitals hjemmeside her.

Om Dansk Vækstkapital

Dansk Vækstkapital er en privat investeringsfond etableret i et samarbejde mellem regeringen, en række pensionsselskaber og Vækstfonden i 2011. Dansk Vækstkapital foretager kommercielle investeringer i small cap-, mid cap- og venturefonde. Dansk Vækstkapital bidrager til at skabe flere vækstvirksomheder men også at levere et konkurrencedygtigt, tocifret afkast til investorerne. Vækstfonden fungerer som forvalter for Dansk Vækstkapital.

Læs mere på www.danskvækstkapital.dk

Kontakter

For yderligere informationer:
Dansk Vækstkapitals formand, Lars Nørby Johansen, kan kontaktes via kommunikationsrådgiver Cecilie Idun Andersen på cea@vf.dk eller 31930573

Billeder

Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital
Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital
Download

Information om Dansk Vækstkapital I

Dansk Vækstkapital I
Dansk Vækstkapital I
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.danskvaekstkapital.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vækstkapital I

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vækstkapital I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye