Dansk Vækstkapital I

Positivt resultat i 2016 for Dansk Vækstkapital I

Del
Dansk Vækstkapital I har i 2016 leveret et overskud på 227 mio. kr. og opnår dermed for tredje år i træk et positivt resultat, som bringer fondens akkumulerede overskud op på 326 mio. kr. siden etableringen i 2011.

Dansk Vækstkapital I har i dag offentliggjort sin årsrapport for 2016. Regnskabet vidner om et tilfredsstillende år, hvor opskrivninger og afkast fra virksomheder på tværs af brancher har skabt et samlet overskud for året på 227 mio. kr.

”Det er tilfredsstillende, at Dansk Vækstkapital I med årets resultat på 227 mio. kr. fortsætter den positive udvikling, der har præget de seneste års regnskaber. Med 2016-resultatet når det akkumulerede overskud op på 326 mio. kr., og fonden følger dermed den forventede udvikling,” siger Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand i Dansk Vækstkapital I.

Højt aktivitetsniveau i porteføljefondene
Dansk Vækstkapital I har i 2016 føjet endnu en fond til porteføljen, da et betinget tilsagn til Sunstone Technology Ventures IV fra det foregående år er blevet realiseret. Dermed er rækken af investeringer i fonde rundet af, og porteføljen rummer i alt 16 fonde, hvoraf 10 er small cap- og mid cap-fonde, mens seks er venturefonde. Samlet har Dansk Vækstkapital I ydet tilsagn til fonde for 3,6 mia. kr.

Fondene forventes med kapitalen fra Dansk Vækstkapital I og andre investorer at investere i op til 200 virksomheder, der dermed får mulighed for at føre planer om vækst ud i livet.

”For Dansk Vækstkapital I’s vedkommende er investeringsperioden udløbet, men porteføljefondene vil i de kommende år fortsætte med at trække på de afgivne tilsagn for at kunne investere i yderligere virksomheder med vækstpotentiale. Aktivitetsniveauet er højt, og fondene har alene i 2016 investeret i 41 nye virksomheder inden for et bredt udvalg af brancher. I bestyrelsen ser vi frem til at følge det videre arbejde,” siger Lars Nørby Johansen.

Den fulde årsrapport kan læses på www.danskvaekstkapital.dk.

For yderligere information:

Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand, kontaktes via kommunikationschef i Vækstfonden, Peter Bruun på pbr@vf.dk / 40 81 35 46

Kontakter

Kommunikationschef i Vækstfonden, Peter Bruun på pbr@vf.dk / 40 81 35 46.

Links

Information om Dansk Vækstkapital I

Dansk Vækstkapital I
Dansk Vækstkapital I
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.danskvaekstkapital.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vækstkapital I

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vækstkapital I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye