Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Danmarks første Svanemærkede almene boliger skyder op i Urbanplanen

Del
Urbanplanen på Amager er et område i rivende udvikling, og snart står 66 almene familieboliger klar til indflytning på den gamle Solvang Centrets grund. De er tilmed opført efter de miljøkrav, Svanemærket stiller. På mandag den 9. marts kl. 11.30 er der rejsegilde

Store Solvænget er en karrébygning med tilhørende fælleslokale og indre gårdmiljø. De kommende beboere kan se frem til at rykke ind i en bolig med lavt energiforbrug og sundt indeklima. De 66 nye familieboliger i Urbanplanen bliver nemlig de første Svanemærkede almene boliger i Danmark. Boligerne er bygget med et system af præfabrikerede moduler, som er fremstillet af materialer og behandlet efter processer, der lever op til Svanemærkets miljø- og kemikaliekrav.

”I København vil vi have en blandet by, hvor vi hverken har rigmandsghettoer eller særligt udsatte boligområder, og jeg er glad for, at Urbanplanen er i en god udvikling. Med boligerne på Store Solvænget får vi nu nye, attraktive, miljøvenlige boliger, der er bygget på en måde, som er til gavn for både beboere, håndværkere og miljøet siger overborgmester Frank Jensen (S). 

Byggeriets modulopbygning er også kendt fra AlmenBolig+ konceptet, hvor boligerne opføres med basiskøkken og ruminddelinger. Det vil være muligt for beboerne selv at sætte deres præg på boligen med en eventuel udvidelse af køkkenet samt opsætning af en skillevæg i nogle af de større lejligheder. Boligforeningen 3B, der er bygherre på Store Solvænget, ser frem til de nye boliger:

”I Boligforeningen 3B er vi utroligt glade for den udviklingsplan, vi har lavet sammen med Københavns Kommune for området. Men der er nu noget helt særligt ved rejsegilder, der er ensbetydende med nye boliger og beboere, som signalerer udvikling – den udvikling fortjener Urbanplanen. Med udviklingsplanen vil vi åbne hele området op og byde resten af Amager og København indenfor,” siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

I de kommende år sker der mange fysiske forandringer i Urbanplanen. Københavns Kommune og Boligforeningen 3B har tilsammen afsat over to milliarder kr. til at gøre området til en integreret del af byen med et trygt og attraktivt bymiljø for beboere. Visionen for Urbanplanen er at åbne området op, skabe sammenhæng til resten af byen og bygge forskellige typer boliger, som bidrager til en mangfoldig beboersammensætning. Store Solvænget forventes at stå klar til indflytning i midten af november 2020.

Tid og sted for Rejsegilde
Rejsegildet finder sted mandag den 9. marts 2020 kl. 11.30-12.30, Remisevej 21-79, 2300 København S. Pressen er velkommen.

Program

 • Kl. 11.30 tale ved Iris Gausbo, næstformand for boligforeningen 3B
 • Kl. 11.35 tale ved Overborgmester Frank Jensen (S)
 • Kl. 11.40 tale ved Jens Elmelund, adm. Direktør i KAB
 • Kl. 11.45 tale ved Thomas Raunsbæk, direktør i Scandi Byg
 • Kl. 11.50 tale ved Søren Rasmussen, arkitekt og indehaver af ONV arkitekter.

Fakta om byggeriet

 • Scandi Byg A/S er totalentreprenør for projektet. Arkitektfirmaet ONV Arkitekter A/S har tegnet Store Solvænget.
 • Den forventede husleje uden forbrug for de mindre boliger på 56 kvm. er ca. 5.750 kr./md. Boligerne i størrelsen 78-114 kvm. er ca. 8.000-11.700 kr./md.
 • Facaden udføres i lyse klinker med enkelte partier træ. Højden varierer fra to til fire etager. 
 • Med Svanemærket stilles der strenge krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i de kemiske produkter som fugemasse, maling og til byggeprodukter som væg- og gulvklædning. Der stilles yderligere miljøkrav til indeklimaparametre såsom dagslys, ventilation og fugtsikring i boliger med Svanemærket. Læs mere her: https://www.scandibyg.dk/baeredygtighed/svanemaerket-byggeri/.

Fakta om Urbanplanen

 • Urbanplanen er en almen boligbebyggelse beliggende øst for Røde Mellemvej/Amagerfælledvej på begge sider af Peder Lykkes Vej i bydelen Vestamager i København.
 • Urbanplanen blev opført under borgmester Urban Hansen (borgmester 1962-1976).
 • Boligområdet består af 3.842 boliger med i alt 5.400 beboere.

Fakta om almene boliger i København

 • 20 pct. af Københavns boliger er i dag almene. Målet er, at hver fjerde af alle nye boliger i byen skal være almen. Nyere almene boliger har en husleje, der gennemsnitligt er ca. 24 pct. billigere end tilsvarende privat lejebyggeri.
 • I perioden 2011-2018 er der opført 2.851 nye almene boliger - og der er mange flere på vej de kommende år. Samlet har kommunen siden 2011 sat over 1,4 mia. kr. af til almene boliger.

Kontakter

Pressekonsulent:
Sandra Kronmann
Tlf. 24 91 44 98
Mail: m22h@kk.dk

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye