Palliation er til livstruende syge - uanset diagnose
Temadagen er planlagt af og for personale, der direkte arbejder med patienter, der har brug for palliation.
Tidligere hjælp til palliation
Helle Timm, professor og forskningsleder ved Videncenter for Rehabilitering og Palliation, REHPA, holder oplæg om, hvordan vi i fællesskab kan sikre en bedre palliativ indsats for alle patienter uanset diagnose samtidig med, at der er pres på de palliative tilbud.Vi glemmer mennesker med kroniske sygdomme
Lotte Blicher Mørk, der er præst ved Palliativ enhed på Rigshospitalet, holder et oplæg med titlen "Hvad siger præsten" og undertitlen "Godt jeg ikke er alvorligt syg". Omdrejningspunktet i oplægget er, hvad det er for en fortælling, vi som samfund og sundhedsvæsen har om det at være syg - og rask, fordi den fortælling kommer til at diktere, hvordan vi yder palliation og ikke mindst til hvem.Samtaler i hjemmet
Gitte Juhl, ledende overlæge på Palliativ Enhed og Jenny Villadsen, sygeplejerske på Lungemedicinsk Afdeling holder oplæg om et fælles samarbejdsprojekt gennem de sidste 1,5 år mellem den specialiserede palliative enhed og det basale palliative niveau i lungeambulatoriet. Formålet med projektet er bl.a. at tilbyde ACP samtale (Advance Care Planning) i hjemmet mhp. en forbedret palliativ indsats for mennesker med lungesygdom, der ikke kan komme i ambulatoriet.På Nordsjællands Hospital, er der sket en stor udvikling de seneste år. Den specialiserede palliative enhed har fx taget initiativ til at invitere repræsentanter fra alle relevante specialer ind i en følgegruppe, hvor formålet er at forbedre den palliative indsats for alle patienter med livstruende og uhelbredelig sygdom.
Yderligere info
- Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Ventetid på planlagte operationer styrtdykker15.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter nogle år med lange ventetider på planlagte operationer i Region Hovedstaden er udviklingen nu endegyldigt vendt. I april 2025 var den gennemsnitlige ventetid nede på 43 dage – i samme måned i 2022 var ventetiden 76 dage.
Region H giver flere penge til behandling af et stigende antal kvinder med brystkræft10.7.2025 12:39:29 CEST | Pressemeddelelse
Målopfyldelsen af pakkeforløb for brystkræft er i bedring efter en længere periode med mangel på det nødvendige personale. Området er imidlertid udfordret af et stigende antal kvinder, der sendes til udredning for brystkræft, så for at fastholde de gode resultater har regionsrådet valgt at afsætte 15 mio. kr. i varig bevilling til behandlingen.
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum