Det Sociale Netværk

Poul Nyrup Rasmussen fejrer 75 års fødselsdag på Folkemødet

Del

Han har aldrig ligget på den lade side. Han ville heller ikke pensionere sit liv, tværtimod. Efter en mangeårig indsats i dansk fagbevægelse, efter at have bestridt landets højeste embede som Danmarks statsminister gennem næste ni år og efter en ledende europæisk indsats mod arbejdsløshed og grådighed gennem ni år inkl. Europa-Parlamentet, var målet vel fuldt? Men Poul Nyrup Rasmussen ville noget mere. Nu skulle der sættes fokus på en hjertesag, som havde ført en hensygnende tilværelse uden for politikernes og mediernes dagsorden.

”Jeg har nu i ni år gennem vores forening Det Sociale Netværk søgt at sætte fokus på psykisk sårbares situation, og hvordan vi bedre kan hjælpe de mange udsatte. Vi kan alle blive ramt, det er en folkesygdom, som burde være en folkesag”, siger Poul Nyrup Rasmussen og tilføjer:

”Det har især været afgørende for mig at hjælpe sårbare børn og unge med ondt i sindet til at komme op på eget livsspor igen. Jeg ved selv, hvordan det er at miste det mest dyrebare, man har. Derfor føler jeg også, at jeg kan gå ind i denne kamp på en måde, hvor jeg kan bruge min stemme, engagement og netværk på den bedst mulige måde, den mest meningsfulde måde”, siger Poul Nyrup, der siden 2009 har arbejdet frivilligt i Det Sociale Netværk/headspace Danmark. Først som formand og nu som protektor.

”Derfor glæder jeg mig til at holde min fødselsdag den 15. juni på Bornholm. Til en folkefest, hvor fællesskabet og de udsatte sårbare børn og unge også er i fokus, indenfor i Det Sociale Netværks telt. Her kan vi samtale om, hvordan vi kan ”gøre det bedre” og hjælpe mange flere videre til uddannelse og job”, siger Poul Nyrup Rasmussen og tilføjer:

”Og netop på denne dag er jeg særlig taknemmelig for, at både den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og socialdemokraternes formand Mette Frederiksen har takket ja til at tage en dialog med mig omkring min hjertesag, som stadig har brug for ekstra opmærksomhed”.

Senest er det kommet frem i Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil, hvori det fremgår, at det går den forkerte vej med især ungdommens mentale helbred. Hele 24 procent af unge kvinder mellem 16 og 24 år har et dårligt mentalt helbred sammenlignet med 15 procent i 2013. Og for de unge mænd er det 13 procent, der har et dårligt mentalt helbred – tidligere var det blot otte procent.

”Der er sket en del de senere år, men behovet for tidlig forebyggende hjælp, som vi gør i headspace, er stadigt stort. I psykiatrien er der stadig huller, tvang og lange ventetider på behandling af børn og unge. Vi har behov for sammenhæng og tidlig hjælp. Det kalder jo til handling, men også at vi lytter til ungdommen og ser på, hvordan vi kan lette noget af det voldsomme pres, der sætter sig tidligere og tidligere hos vores børn og unge”, siger Poul Nyrup Rasmussen.

For yderligere kommentarer kontakt presse- og kommunikationskonsulent Laurids Bæk Simonsen på 2283 3692/lbs@detsocialenetvaerk.dk.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Det Sociale Netværk

Det Sociale Netværk
Det Sociale Netværk
Østergade 5, 3 sal
1100 København K

50 846 846https://www.detsocialenetvaerk.dk/

Foreningen Det Sociale Netværk arbejder for at være en stærk stemme og skabe bedre vilkår for psykisk sårbare og deres pårørende, og at samfundet i stigende grad fokuserer, inkluderer og accepterer psykisk sårbare. 

Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Ny evaluering: MindU klæder konfirmander på til livets bølgedale21.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Folkekirken og headspaces værdier og metoder mødes i initiativet MindU, som er et projekt under Det Sociale Netværk forankret i landets headspace-centre. Her lærer unge i forbindelse med konfirmationsforberedelsen om eksistens, tanker, følelser og trivsel. Og måske er en ældre institution som Folkekirken faktisk en del af nøglen til at løse en af nutidens store udfordringer med flere og flere, som unge kæmper med deres mentale helbred. En ny evaluering viser i hvert fald, at MindU inspirerer de unge konfirmander til at handle på deres egen og andres trivselsudfordringer. De får samtidig blik for, at livet byder på bølgedale, og lærer strategier til at håndtere de følelser, der følger med i svære perioder. Særligt de unge, som har de største trivselsudfordringer, har gavn af MindU, viser evalueringen. Resultaterne glæder direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Trine Hammershøy: "I løbet af ens liv står man både over for store og små livsspørgsmål – bare i konfirmations-forbe

Seks kommuner og lokale foreninger går sammen: Frivillige peers skal styrke mental sundhed med evidensbaseret indsats16.12.2024 13:04:23 CET | Pressemeddelelse

Overalt i landet leder man efter måder at knække kurven for dårligt mentalt helbred. Også i kommunerne Vejen, Ishøj, Aalborg, Langeland, Odder og Silkeborg, hvor man nu er gået sammen med lokale frivilligcentre og SIND-afdelinger om indsatsen ”Vejen til hverdagslivet”. Det særlige ved dette gruppeforløb for voksne over 18 år er, at frivillige peers med egne erfaringer med psykisk sårbarhed leder grupperne. Netop denne model har i et forudgående pilotprojekt vist at have en markant positiv effekt på deltagernes recovery og livskvalitet. Derfor vækker udbredelsen af ”Vejen til hverdagslivet” også glæde hos MF Camilla Fabricius, der er socialordfører for Socialdemokratiet: ”Det er glædeligt at se, hvordan så mange kommuner og civilsamfund har fundet sammen om at løse udfordringen med psykisk mistrivsel. Arbejdet med psykisk sårbare mennesker er en utroligt vigtig dagsorden i vores danske velfærdssamfund, for kan vi hjælpe psykisk sårbare med deres udfordringer, så tager vi samtidig noget

Ny rapport kortlægger den oplevede værdi af behandlingspsykiatrien, det specialiserede voksenområde og deltagelse i civilsamfundet24.6.2024 11:33:04 CEST | Pressemeddelelse

Alle med psykisk mistrivsel og psykisk lidelse kan møde god behandling og støtte. Men oftest står man alene med det, som egentlig er vanskeligt – også når man er omgivet af medarbejdere. Det viser en ny rapport fra Peer-Partnerskabet, der bygger på interviews med mennesker, som har førstehåndserfaring med psykiatrisk behandling, kommunal støtte og frivillighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye