Det Sociale Netværk

H.M. Dronningen og sundhedsministeren deltager denne weekend i åbningen af årets største samtale om psykiatrien

Del

Lørdag d. 28. september samles over 1.000 brugere, fagpersoner og debattører til Psykiatritopmødet 2024 i Imperial Bio i København. Her vil de nye vinde, der blæser inden for psykiatrien, blive analyseret og taget op til debat.

4 ud af 5 danskere rammes i løbet af deres liv af en behandlingskrævende psykisk sygdom. En velfungerende psykiatri er altså ikke bare et anliggende for de få, men for os alle.

Alt for ofte hører vi dog om utilfredse patienter, frustrerede medarbejdere, lange ventetider og andre udfordringer i den danske psykiatri, som er blevet lovet et ordentligt løft gentagne gange.

Men nye vinde blæser, som overskriften for Psykiatritopmødet 2024 lyder. En 10-årsplan for psykiatrien blev sat i værk for to år siden, og et nationalt psykiatriråd er etableret på opfordring fra bruger- og pårørendeorganisationer.

Spørgsmålet er, om de nye vinde har taget fart, og – ikke mindst – hvilken retning de blæser i. 

Det søger vi svar på til Psykiatritopmødet 2024 lørdag d. 28. september i Imperial Bio i København fra kl. 10-17 gennem spændende paneldebatter og faglige oplæg. Her vil over 1.000 nysgerrige brugere, fagpersoner, interessante oplægsholdere og alment interesserede være samlet til årets største statustjek på den danske psykiatrisektor.

Kom med og bliv klogere på, hvordan vi får skabt en både tidssvarende og fremsynet måde at møde mennesker med diagnoser og mentale problemer på – en ny psykiatri, der rummeligt og redeligt kan håndtere hver og en, der får brug for hjælp.

Bl.a. deltager følgende panelister og oplægsholdere på Psykiatritopmødet 2024:

  • Poul Nyrup Rasmussen, formand for PsykiatriNetværket, protektor og stifter af Det Sociale Netværk/headspace Danmark
  • Sophie Løhde (V), indenrigs- og sundhedsminister
  • Jonas Egebart, direktør for Sundhedsstyrelsen
  • Jonas Ditlevsen, psykolog og forfatter til bogen Sygkiatri
  • Helene Speyer, speciallæge i psykiatri og seniorforsker ved Region Hovedstadens Psykiatri
  • Rasmus Lund-Nielsen (M), medlem af Folketinget
  • Anders Sørensen, psykolog, ph.d. i psykiatri og forsker i udtrapning af psykofarmaka
  • Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL
  • Tanja Krogh Madsen, talsperson for psykiatrisygeplejerskerne og medlem af Det Nationale Psykiatriråd
  • Peter Westermann, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner

Hendes Majestæt Dronning Mary vil i sin egenskab af ambassadør for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed tage del i åbningen af årets Psykiatritopmøde.

Undervejs vil der blive leveret musikalske indslag af Niklas Sahl og Anders Munch og Broderskabet

Psykiatritopmødet er arrangeret af Psykiatrinetværket, et samarbejde mellem 17 landsdækkende organisationer på psykiatriområdet.

Læs mere om Psykatritopmødet 2024 og årets program via dette link. Programmet er også vedhæftet herunder.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Om PsykiatriNetværket:
Foreningen Det Sociale Netværk er sekretariat for PsykiatriNetværket, der arbejder for at afstigmatisere psykiske lidelser, for at forbedre forholdene for brugere af psykiatrien og for bedre forebyggelse af psykiske sygdomme.

PsykiatriNetværket består af følgende organisationer: Landsforeningen SIND, DepressionsForeningen, OCD-foreningen, Fountain House, LAP, Livslinien, LMS, ADHD-foreningen, Angstforeningen, Startlinjen, Skizofreniforeningen, Foreningen Død i psykiatrien, Outsideren, Håb i Psykiatrien og Det Sociale Netværk/headspace Danmark og Bedre Psykiatri.

Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Ny rapport kortlægger den oplevede værdi af behandlingspsykiatrien, det specialiserede voksenområde og deltagelse i civilsamfundet24.6.2024 11:33:04 CEST | Pressemeddelelse

Alle med psykisk mistrivsel og psykisk lidelse kan møde god behandling og støtte. Men oftest står man alene med det, som egentlig er vanskeligt – også når man er omgivet af medarbejdere. Det viser en ny rapport fra Peer-Partnerskabet, der bygger på interviews med mennesker, som har førstehåndserfaring med psykiatrisk behandling, kommunal støtte og frivillighed.

Nyt kursusforløb fra Københavns Professionshøjskole og Peer-Partnerskabet styrker peers i socialpsykiatrien som del af regeringens 10-årsplan22.11.2023 14:20:08 CET | Pressemeddelelse

Peer-støtte er internationalt erklæret til at være den bedste praksis til at hjælpe mennesker med psykisk sårbarhed videre i deres tilværelse. Fra det nye år kan kommuner få kurser i at styrke deres arbejde med peer-støtte. Kurserne er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Peer-Partnerskabet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye