Fonde vil styrke erhvervssamarbejde for universitetsstuderende
Talentfulde universitetsstuderende skal ud og prøve kræfter med midt- og vestjyske virksomheder.
Det mener AUHE MidtVest’s Støttefond og Færchfonden, som har valgt at støtte Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet – Aarhus BSS de næste tre år i at underbygge samarbejdet med det lokale erhvervsliv på ingeniøruddannelsen i teknologibaseret forretningsudvikling.
Instituttet, som ligger i Birk ved Herning, har haft succes med at sende de studerende på uddannelsen ud i virksomheder for at løse konkrete opgaver for dem i faget Technological Business Model Innovation (TBMI). Her skal de studerende med udgangspunkt i teknologi lære at opbygge eller forbedre virksomhedernes forretningsmodeller.
Initiativet har vakt fondenes begejstring. Med bevillingen ønsker de fremover at bidrage til, at de studerende får de bedste oplevelser både personligt og professionelt, når de kommer ud til virksomheder fra hele den midt- og vestjyske region, og det glæder institutleder Anders Frederiksen.
”Universitet leverer den teoretiske viden til de studerende, mens virksomhederne giver dem en praktisk forståelse af deres fag. Det er et perfekt samarbejde, og det er jeg glad for, at både AUHE MidtVest’s Støttefond og Færchfonden kan se styrken i,” siger han.
Ifølge Anders Frederiksen er TBMI-samarbejdet desuden et eksempel på, hvordan virksomheder, universitetet og fondene sammen kan skabe de bedste rammer for de studerende fra instituttet.
”Det kan i sidste ende bidrage til lokal vækst,” siger institutlederen.
Aarhus Universitet i Herning sender årligt over 500 studerende ud til omkring 250 virksomheder, som et led af deres uddannelse inden for ingeniørfag, erhvervsøkonomi og ledelse. Instituttets generelle tilgang til at inddrage det lokale erhvervsliv på universitetsuddannelserne har været et afgørende punkt for den nye bevilling, lyder det fra begge fonde.
”Vi skal tænke kreativt, så industriens fremtidige talenter fortsat vælger midt- og vest- jyske virksomheder,” siger Kenneth Iversen, formand for AUHE MidtVest’s Støttefond.
Formanden mener, at det midt- og vestjyske erhvervsliv skal bakke op om initiativer, som dem fra Aarhus Universitet i Herning, da uddannelsesniveauet i landsdelen er lavere end resten af landet, mens de midt- og vestjyske unge fortsat flytter fra området til fordel for København og Aarhus.
”Det er afgørende, at de universitetsstuderende kommer ud i virksomhederne og forhåbentligt får en tilknytning til dem, så vi beholder dem og deres kompetencer i lokalområdet,” siger Kenneth Iversen, der selv har en fortid i topledelsen hos den midtjyske, multinationale virksomhed Kyocera Unimerco.
Hos Færchfonden ser man samarbejdet, som en mulighed for at gøre lokalområdet mere attraktiv for de kommende akademikere.
”De studerende kan via samarbejdet med virksomhederne få øjnene op for lokale jobmuligheder efter endt studie og måske flytte til området,” siger direktør hos Færchfonden Claus Omann Jensen.
Han mener samtidig, at initiativet med TBMI er en oplagt mulighed for virksomhederne til at prøve kræfter med akademiske medarbejdere.
”Akademikere kan bidrage til at optimere en organisation på flere områder, og det kan flytte virksomhederne til det næste skridt. Her kan de teste, hvilken forskel højtuddannet arbejdskraft kan gøre i en virksomhed,” siger direktøren.
Fakta:
Færchfonden
- Stiftet af Kirsten og Jørgen Færch i 1984.
- Fonden har en vision om at gøre en forskel i og for Nordvestjylland.
- Fonden understøtter projekter i Nordvestjylland, der viser initiativ, foretagsomhed og entreprenørskab og bevæger sig indenfor områderne; iværksætteri, erhverv, kultur og uddannelse.
AUHE MidtVest’s Støttefond
- Understøtter samarbejdet mellem Aarhus Universitet i Herning og det midt- og vestjyske erhvervsliv.
- Målet er at øge samarbejdet mellem universitet og områdets virksomheder, så erhvervslivet fortsat har adgang til højtuddannet arbejdskraft.
TBMI-faget
- Skal lære de studerende at opbygge eller forbedre virksomheders forretningsmodeller med udgangspunkt i teknolog.
- Højdepunktet er en såkaldt TBMI-Challenge, hvor de studerende bliver sendt ud i midt-og vestjyske virksomheder i tre dage for at løse praktiske problemstillinger for dem.
- Fondene støtter TBMI-Challenge de næste tre år.
- Finder i år sted fra den 1. til 3. april.
Nøgleord
Kontakter
Anders Frederiksen, institutleder ved Aarhus Universitet i Herning, 616220207, afr@btech.au.dk.
Kenneth Iversen, formand for AUHE MidtVest’s Støttefond, 40141422, ki@kiversen.dk.
Claus Omann Jensen, direktør for Færchfonden, 20650000, coj@faerch.dk
Rasmus Eriksen, kommunikationskonsulent ved Aarhus Universitet, Aarhus BSS, 86164745, rasmuseriksen@au.dk
Links
Information om Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Om Aarhus BSS
Aarhus BSS er en bred business school ved Aarhus Universitet. Med ca. 15.700 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, 275 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er Aarhus BSS en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Aarhus Universitet etablerer nyt center for dansk erhvervsliv3.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Institut for Økonomi på Aarhus BSS bliver hjemsted for en ny forskningsenhed, Center for Erhvervsøkonomisk Forskning og Analyse, Aarhus Universitet (CEFAU). Centret skal levere uafhængige og forskningsbaserede analyser, som kan gavne det danske erhvervsliv.
Presseinvitation: Folketinget og Magtudredningen 2.0 inviterer til konference på Christiansborg25.10.2024 08:25:50 CEST | Presseinvitation
Forskere præsenterer centrale indsigter fra det indledende arbejde i Magtudredningen 2.0 og diskuterer ny viden med politiske aktører.
Nyt internationalt pionercenter for medicinsk dataforskning20.8.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet, Københavns Universitet og University of Oxford går nu sammen om at skabe et nyt pionercenter, der bliver en markant international partner for datadreven medicinsk forskning. Pionercentret forankres på Aarhus Universitet med hub sites på hver af de tre universiteter og med en samlet bevilling på 250 mio. kr.
Kære landmand, hvor digital er du?23.5.2024 10:29:24 CEST | Pressemeddelelse
Der er store forventninger til, at digitale teknologier kan sætte yderligere skub i landbrugets udvikling. Men hvad mener den enkelte landmand egentligt om at gøre sit landbrug mere digitalt? Det får 4000 landmænd nu mulighed for at svare på i en spørgeskemaundersøgelse, der både skal høste erfaringer og så nye idéer til udviklingen af landbrugets grønne omstilling.
Tronskiftet fører til nyt navn på forskningscenter20.3.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse er det nye navn på et seks år gammelt forskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum