
Robotarmene tager rutinearbejdet og bevarer produktionen i Norge

De fremstiller kun et produkt hos Engmark Meteor, nemlig stegeplader. For de uindviede er en stegeplade en stor åben pande, med eller uden kant, som sluttes til en stikkontakt og kan anvendes såvel inde som ude. Stegepladen er en del af en meget gammel madtradition i Norge, og på den kan man lave de traditionelle norske fladbrød, men den kan også bruges til f.eks. pandekager, tortilla- eller pitabrød.
Men selvom produktet er meget old school, så er produktionen i høj grad high tech. Et sted på fabrikken arbejder en cobot sammen med en lasermaskine om at skære runde, blanke metaldele ud. Et andet sted lægger en cobot reflektorer i og tager dem ud af en 200 tons presse. En tredje cobot vasker og pakker de færdige stegeplader.
I alt fire cobots fra Universal Robots giver på strategiske steder en håndsrækning med produktionen, hvor der tidligere stod en medarbejder og håndterede metalplader eller færdige stegeplader. Produkterne laves fra bunden af, og robotterne er medvirkende til, at hele produktionsprocessen fortsat finder sted i Norge.
”Vi konkurrerer mod folk, som får 5 kroner i timen! Men hvis vi køber en robot og har den en stund, så er den jo pludselig også nede på 5 kroner i timen. Så det her ganske enkelt er en måde at bevare produktionen i Norge på,” fastslår Håvid Engmark.
”Det er i bund og grund bare en universal robotarm, som vi kan sætte til mange af de rutineprægede arbejdsopgaver. Før i tiden løftede vi for eksempel disse stegeplader fire gange, før vi fik dem pakken på paller. Nu står der en medarbejder og arbejder sammen med cobotten, så på den måde undgår vi ganske mange dårlige løft,” fortæller Håvid Engmark, indehaver af Engmark Meteor.
Håvid Engmark, er tredje generation på fabrikken. Han er stolt af sin nichevirksomhed, og han er begejstret for sine robotter.
”I 2010 så jeg for første gang sådan en robot på en messe. Jeg købte den og tog den med hjem, og efter en time var den i gang med at producere. Siden da har jeg næsten købt en ny robot hvert eneste år,” fortæller Håvid Engmark. Han mener, at robotterne har været en stor gevinst for virksomheden.
”Hvis man kan finde nok arbejdsopgaver til den, så den kan køre hele tiden, kan den tjene sig selv hjem i løbet af nogle få måneder. Man kan selv programmere den, og det er virkelig nemt, understreger stegepladeproducenten".
Håvid Engmark er ikke i tvivl om, at de kollaborative robotter er med til at fremtidssikre produktionen af de traditionsrige stegeplader i Norge.
Om Engmark Meteor
Engmark Meteor AS blev stiftet i 1928 af Magnus Engmark, og indtil 1955 udgjorde elkomfurer hovedparten af produktionen. I dag er det Meteor Stegeplader, som bliver produceret af de 6 medarbejdere på Kalbakken i Oslo. Størstedelen af produktionen sælges på det norske marked, men omkring ti procent eksporteres, fortrinsvis til de andre nordisk lande.
Engmark Meteor AS er 100 % norskejet og al produktion finder sted i Norge. På den måde kan virksomheden garantere, at der ikke har været unødig transport, børnearbejde, slavearbejde eller ukontrollerede giftudslip. Desuden skaber man arbejdspladser lokalt, bidrager med norske skatteindtægter og følger norsk arbejdsmiljølovgivning. Stegepladerne kan recirkuleres 100%, og der anvendes ikke plast i emballagen.
Meteor stegeplader fås i 2 størrelser, 46 cm og 60 cm, med eller uden kant. Stegefladen er af jern, og har ikke nogen belægning, som kan løsne sig. Derfor kan den holde til, at varmepladen kan blive op til 300 grader varm. Stegepladen kan bruges til pandekager, fladbrød, pita, wraps, chapati, osv. men også til at stege pølser, hamburgere, grønsager, æg og bacon eller som varmeplade til mad, som skal holdes serveringsklar.
Nøgleord
Kontakter
Michael HjertebjergSales Development Manager
Tlf:+45 61 61 65 93mihj@universal-robots.comLars Julius Skulstad,Sales Development Manager, Universal Robots A/S
Tlf:+47 481 54 717ljsk@universal-robots.comChristina Hinze JørgensenMarketing Coordinator NE Region
Tlf:+45 28 93 06 01chjo@universal-robots.comMalene GrouleffCEO
Tlf:28915809malene@grouleff.itBilleder







Links
Information om Grouleff Communications
Om Universal Robots
Universal Robots blev grundlagt i 2005 med det formål at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige og fleksible industrielle robotter, der er sikre at arbejde med, og som kan fås til overkommelige priser. Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, har virksomheden oplevet en betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu i hele verden. Virksomheden, som er en del af Teradyne-koncernen, har hovedkvarter i Odense og datterselskaber og salgskontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. For flere oplysninger se www.universal-robots.com eller læs mere på blog.universal-robots.com.
Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications
Robotter og andre nye teknologier kan give Djurslands mere end 75 fremstillingsvirksomheder nye superkræfter31.10.2022 14:02:32 CET | Pressemeddelelse
Det gælder om at digitalisere og automatisere sig ud af nogle af krisens mange udfordringer – men også at fokusere på opgradering af robot- og teknologikompetencer i produktionsvirksomhederne. Derfor inviterer organisationen Business Djursland til konkret erfaringsudveksling og ny inspiration med eventen Made by Djursland 2022.
Europe's Robot Capital Odense Presents 'Future of Robotics' at Capital Raising Summit in Munich16.6.2022 13:26:24 CEST | News
Robot investors from all over Europe can meet the continent's most promising robot startups when the event ‘Odense Investor Summit’ moves its matchmaking of capital seekers and investors to Munich for the first time. The summit takes place as part of the trade show Automatica with 45,000 attendees, featuring pitches from 15 companies with great growth potential at the show’s Startup Arena.
Europas robothovedstad Odense præsenterer ’Future of Robotics’ til kapitalrejsnings-event i München16.6.2022 12:54:43 CEST | Pressemeddelelse
Robotinvestorer fra hele Europa kan møde kontinentets allermest lovende robotstartups, når begivenheden Odense Investor Summit som noget helt nyt flytter sin matchmaking af kapitalsøgende og investorer til München. Det sker under robotmessen Automatica med 45.000 besøgende. På et podie i messens Startup Arena pitcher 15 selskaber med stort vækstpotentiale for kapitalstærke profiler.
Startups fra hele verden vil rejse 30 millioner i Europas robothovedstad Odense11.2.2022 14:50:49 CET | Pressemeddelelse
Hitraten er høj, når kapitalsøgende startups og risikovillige investorer mødes til Odense Investor Summit, der hver år foregår i Europas hurtigst voksende robotmiljø. Erfaringerne viser, at mere end halvdelen lykkes med at tiltrække investorkapital efter matchmaking-eventen. I år har 35 techselskaber fra Europa, Asien, USA og Afrika ansøgt om at præsentere ny teknologi til sundhed, landbrug, fremstillingsindustri og den maritime sektor for de 300 deltagende investorer. De 15 allermest lovende investeringsmuligheder får adgang til at pitche på podiet i byen Odense kendt som Cobot Capital.
PR-specialist og digitalt marketingbureau indgår samarbejde om robot- og automationsbranchen8.12.2021 07:00:00 CET | Nyhed
Robot- og automationsvirksomhederne stormer frem. En lang række firmaer får hjælp af PR-specialisten og influenceren, Malene Grouleff fra Grouleff Communications og marketingbureauet Conversio. Begge har stor indsigt i og erfaring med automatiseringsbranchen og er på få år blevet virksomhedernes foretrukne partnere. Nu indgår de et samarbejde om at booste robotindustriens synlighed og gennemslagskraft.