Klare mål, udvikling og EU-støtte gør fynsk dronesoftware-udvikler til himmelstormer

I en gammel fabrik i udkanten af Odense ligger en iværksættervirksomhed, dronesoftware-udvikleren Lorenz Technology, som har gjort det, alle iværksættere drømmer om: Skabt en succes ud af en god idé.
Virksomheden, der leverer intelligent software til kommercielle droner til sikkerheds- og overvågningsopgaver, har allerede nået adskillige milepæle i sin korte levetid: Virksomheden er vokset fra én mand til 20 ansatte, der er store koncerner på kundelisten og vækst i omsætning og bundlinje.
Virksomheden har undervejs haft stor gavn af at deltage i regionalfondsprojektet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, som bygger bro mellem udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af innovative produkter og løsninger i SMV’er.
For Lorenz Technology er opskriften på at gøre en god idé til en succes enkel:
- En klar mission: At levere intelligent software til masseproducerede droner til professionel brug.
- En offensiv fundraising-strategi: Søg midler – pengene er derude.
- Samarbejde og udvikling: Sparring og projektdeltagelse giver de kompetencer, du ikke selv har, skaber netværk og nye markedsmuligheder.
- Og en kompromisløs, kundeorientret eksekvering: Gør ikke noget, som kunderne ikke efterspørger.
”Vi vil gøre droneteknologi tilgængelig for kommerciel brug i hele verden. Med vores intelligente platform Lorenz AI-Link og vores brugervenlige software Lorenz Hive har vi gjort det muligt for flere at planlægge og udføre droneopgaver uden at være ingeniør eller have erfaring med droner,” siger Nicole Sophie Christiansen, business development manager i Lorenz Technology.
En væsentlig del af virksomhedens strategi er at deltage i så mange relevante udviklings- og samarbejdsprojekter som muligt. Her har deltagelsen i EU-projektet under Erhvervshus Fyn spillet en væsentlig rolle i Lorenz Technologys udvikling. Projektet arbejder med en medfinansiering på 24,6 mio. kr. fra EU’s Regionalfond på at bygge bro mellem udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af innovative produkter og løsninger i SMV’er.
”Vi har på nuværende tidspunkt igangsat 29 innovationssamarbejder over de seneste 15 måneder, og godt 65 virksomheder deltager i udviklingen af nye produkter og services. Vi regner med at være med til at sætte mindst 18 nye produkter på markedet inden for industri 4.0,” siger projektleder Jeppe Vadgaard fra Erhvervshus Fyn.
Projektet gav den fynske dronesoftware-udvikler en medfinansiering på 900.000 kr. til at udvikle et samarbejde med en fynsk underleverandør, der leverede hardware-delen til Lorenz’ AI-LINK-platformen.
”Programmet var genialt for os, for det gav et markant innovations-spring. Vi fik mulighed for at udvikle en ny teknologi til vores droner i tæt samarbejde med eksperter i hardware. Skulle vi selv have haft folk, der ved noget om hardware-delen, skulle vi være meget større,” siger adm. direktør Kristian Skaarup.
Resultaterne er ikke til at tage fejl af. Nu flyver professionelle droner med Lorenz Hive-softwaren ombord blandt andet rundt og inspicerer havneområder og hjælper virksomheder med at løse overvågningsopgaver. Softwaren er på vej ud i Europa, og i slutningen af oktober vandt Lorenz Technology den fynske afdeling af EY Entrepreneur of the Year, som i år havde 120 deltagende iværksættervirksomheder.
“Vi føler, at vi er tæt på et internationalt gennembrud. Men vi er også ydmyge, og vi vil blive ved med at udfordre os selv,” fastslår adm. direktør Kristian Skaarup.
I den store fynske robot-hub Odense Robotics er der benovelse over det tempo, Lorenz Technology har udviklet sig i, siger Ernest Fuller, business development manager i robotnetværket:
”Lorenz Technology har potentiale til at blive en virkelig værdifuld virksomhed i den nærmeste fremtid. De opererer i forskellige markedssegmenter, de udvikler nye applikationer og produkter, og de åbner konstant nye kundeemner."
Samarbejde og udvikling åbner døre
Lorenz Technology har også deltaget i en række andre udviklings- og samarbejdsprojekter, som både har haft betydning for udvikling og finansiering. Det gælder blandt andet RoboClusters projekt Humledrone og ikke mindst det landsdækkende projekt Scale-up Denmark, som også er støttet af EU’s Regionalfond. Her fik Lorenz Technology via Scale-up Robotics hjælp til at analysere og styrke sin produktion og salgsstrategi.
Eksport er et afgørende mål for Lorenz Technology. Lige nu har virksomheden fokus på at eksportere sine droneløsninger til en række lande i Europa, blandt andet gennem en række nye samarbejdspartnere, og adm. direktør Kristian Skaarup håber på et gennembrud til det europæiske marked efter en vellykket test i samarbejde med to store kunder i midten af november.
Her fløj den intelligente drone sikkerhedsovervågning og inspektionsopgaver på havneterminalen i Gent i Belgien. Undervejs ikke alene overvågede den området, men detekterede også trailere på terminalen og angav deres gps-position og trailernummer live fra dronen til DFDS’ terminalsystem.
”Det var verdensklasse for os, for det var første gang, at en drone blev anvendt til overvågning af en havneterminal og derefter kunne levere relevant indsamlet data. De to opgaver koster i dag mange ressourcer for virksomhederne, men dronen klarede det på 20 minutter,” siger Kristian Skaarup.
Kontaktinfo: Nicole Sophie Christiansen, business development manager, +45 42 46 53 39 og nsc@lorenztechnology.dk
FAKTA ”Digital omstilling – Innovationssamarbejder”
Projektet bidrager til udviklingen af nye innovative ”Industri 4.0”-produkter og -løsninger. Et tæt samarbejde mellem bl.a. udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af løsninger skal sikre øget innovation hos de deltagende SMV’er. De nye koncepter og løsninger skal fremme kommercialisering af nye digitale teknologier og fremme udbredelsen af nye digitale løsninger i syddanske virksomheder.
Operatør er Erhvervshus Fyn. Projektet løber i perioden 2017-2021 og er medfinansieret med 24,5 mio. kr. af EU’s Regionalfond. Målet for de deltagende virksomheder er at skabe en årlig meromsætning på 540 mio. kr., en årlig mereksport på 270 mio. kr. samt 180 nye job. Læs mere om EU-projektet her
FAKTA Om EU’s Regionalfond
I perioden 2014-2020 investerer EU's Regionalfond, Socialfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
Regionalfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet bedre vækstvilkår for små og mellemstore virksomheder, der spiller en vigtig rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.
Derfor medfinansierer EU's Regionalfond projekter, der skal styrke virksomhedernes innovationsevne, udarbejde vækstplaner for virksomhederne og hjælpe virksomhederne med at blive mere ressourceeffektive.
Nøgleord
Billeder



Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
”Kunderne og jeg er drevet af en fælles passion for godt håndværk”16.10.2024 08:57:12 CEST | Pressemeddelelse
Perioden, hvor det meste af verden lå underdrejet af Coronapandemien, har fået skyld for meget. For Jennie Dai gav den tilhørende nedlukning imidlertid mulighed for at stoppe op og tage arbejdslivet op til revision. Skulle hun fortsætte karrieren som jurist i et af landets største pengeinstitutter, eller skulle hun måske prøve noget helt andet?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum