
Fuldkornsindtaget når nye højder – bagerkæde uddeler gratis surdej

Vi spiser fuldkorn som aldrig før. Ifølge Kræftens Bekæmpelses omfattende undersøgelse Kost, kræft og helbred – Næste Generationer, er danskernes fuldkornsforbrug nu steget for 15. år i træk, og mere end halvdelen af befolkningen spiser i dag mere fuldkorn end de minimum 75 gram, det anbefales at indtage dagligt. Tendensen mærkes tydeligt hos landets bagerier, hvor de rustikke brødtyper ofte vælges frem for det velkendte franskbrød og andre lyse brødtyper. Ifølge GuldBageren, der har medlemmer i hele landet, er der over en årrække sket en udskiftning i de brød, som forbrugerne kan købe i kædens bagerier.
– I vores bagerier mærker vi den store efterspørgsel på kvalitetsbrød, og de fleste af vores brød på hylderne indeholder i dag fuldkorn, fordi det simpelthen er det, danskerne vil have, siger Jørgen Fuglsang, der er formand for GuldBageren, og fortsætter:
– Vi går meget op i at udvikle brødopskrifter, der kan forene danskernes sunde madvaner med smagen af kvalitetsbrød, så det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med hverken smag eller næring.
Danskerne får især fuldkorn gennem havregryn, rugbrød og groft brød, og netop brød anbefaler Miljø- og Fødevareministeriet, at danskerne spiser endnu mere af og gerne til alle måltider på grund af den mæthedsfornemmelse, det efterlader.
Gratis surdej til spirende bagere
Ligesom med fuldkorn elsker danskerne hjemmebag. Det fejres på den internationale brøddag Homemade Bread Day den 17. november. Mærkedagen markeres af alle GuldBageren-butikker, som uddeler en gratis hvedesurdej og opskrift, så danskerne kan bage deres eget surdejsbrød.
– Vi har udarbejdet en opskrift på et gourmetbrød, som vi kalder for SesamDrøm, der også indeholder surdej. Hos GuldBageren er det kåret til årets brød, og i forbindelse med Homemade Bread Day deler vi opskriften med danskerne og håber, at de bliver lige så vilde med surdejsbrødet, som vi er, siger Jørgen Fuglsang.
Bageglade danskere kan til og med tirsdag den 12. november bestille surdej til afhentning i en af GuldBagerens butikker torsdag den 14. november.
Nøgleord
Kontakter
Olav Arnkjær
Relations Specialist, Epicent PR
(+45) 78 70 09 21
oar@epicent.dk
Billeder


Links
Information om GuldBageren A/S
Håndværkervej 32
6710 Esbjerg V
GuldBageren er en frivillig kæde med 12 butikker over hele Danmark, der er ejet af bagermestre og -fruer. Funderet på stolte håndværkstraditioner supporterer kæden de lokale GuldBagere med produktudvikling, indkøb og markedsføring. GuldBageren er blandt andet kendt for børnefamiliekonceptet KrummeKlubben.
Følg pressemeddelelser fra GuldBageren A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra GuldBageren A/S
Ikonisk børneklub fylder 20 og lancerer pynt-selv-kagemanden31.10.2019 11:03:37 CET | Pressemeddelelse
GuldBagerens Krummeklubben fejrer 20-års jubilæum og lancerer et nyt koncept – pynt-selv-kagemanden. Med samlemærker og bagværk vil de bidrage til kvalitetssamvær i de danske børnefamilier.
Danskerne elsker fuldkorn: Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug14.11.2018 15:41:50 CET | Pressemeddelelse
Vi har fordoblet indtaget af fuldkorn, og grove brødtyper er blevet de foretrukne. Op til Homemade Bread Day 17. november fejrer GuldBageren 30-årsdag med at uddele surdej over hele landet.
Homemade Bread Day 17. november: Danskerne er vilde med groft brød16.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med en stigende interesse for bagning efterspørger flere og flere de grove brødtyper. Den 17. november er international Homemade Bread Day, og derfor uddeler Guldbagere landet over gratis surdej.
Vi er vilde med rustikt brød: Derfor forærer bagerier surdej til hjemmebagere 17. november10.11.2016 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
Interessen for bagning og efterspørgslen på rustikt rugbrød er eksploderet. Det påskønner bagerier over hele landet, som med udlevering af gratis surdej vil motivere endnu flere til at følge trenden.