Målet om en klimaneutral mejerisektor kræver fælles løsninger
I 2050 bor vi næsten 10 milliarder mennesker på jorden, ifølge FN. Samme år vil den danske mejerisektor være klimaneutral.
Men hvordan skal det lykkes at producere mere mad til flere munde, samtidig med at vi udleder mindre? Det spørgsmål vil Mejeriforeningen diskutere ved en konference på Christiansborg den 23. oktober.
”Vi kender en del af skridtene på vej mod vores mål, men vi kender ikke dem alle sammen. Og derfor er der brug for at diskutere, hvordan vi finder de rigtige løsninger – men også hvordan vi sætter de rigtige målsætninger for landbruget, så vi både tager højde for, at vi skal passe på planeten, brødføde dens befolkning og samtidig passe på vores landbrug, som er et af de mest klimaeffektive,” siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen.
Løsningerne skal findes sammen
Ved konferencen samles forskere, virksomheder, organisationer og politikere til diskussion og debat. Her vil blandt andre Jesper Theilgaard, Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, og Jan Dalsgaard, Sustainability Director i Arla Foods, give deres bud på, hvordan mejerisektoren kan blive klimaneutral i 2050.
I forbindelse med konferencen lancerer Mejeriforeningen også en ny publikation med tal, perspektiver og cases på, hvordan sektoren arbejder med at blive klimaneutral.
Konferencen finder sted på Christiansborg i tidsrummet 8.30-15.00.
Information om Mejeriforeningen.
Følg pressemeddelelser fra Mejeriforeningen.
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mejeriforeningen.
Trods europæisk førsteplads i økologi mangler Danmark at opdage økologisk ost, brød og pålæg5.12.2022 09:33:34 CET | Pressemeddelelse
Mens frugt, grønt og mælk bliver købt økologisk i stor stil, så er andelen markant lavere, når det gælder ost.
Danskerne kender ikke til central smag for at spise bæredygtigt3.6.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Langt størstedelen af danskerne kender ikke grundsmagen umami, viser ny undersøgelse. Det kan få store konsekvenser for omstillingen til mere bæredygtig kost, fordi umami er den vigtigste af grundsmagene for at spise bæredygtigt, siger ekspert.
Danskerne: vi ved ikke nok om biodiversitet19.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse viser, at 4 ud af 10 danskere ikke mener, at de ved nok om biodiversitet og at flere er fejlinformerede om vigtige aspekter af biodiversitetskrisen. Det kalder på et øget fokus på en overset og kompleks udfordring, mener Mejeriforeningen, der står bag ny undersøgelse.
Fremtidens klimaneutrale mejerisektor kalder på løsninger i hele kæden24.10.2019 12:24:52 CEST | Pressemeddelelse
Skal mejerisektoren være klimaneutral i 2050 kræver det, at alle løsninger bringes til bordet, og at der bliver samarbejdet på tværs. Det var der bred enighed om ved Mejeriforeningens konference om fremtidens klimaneutrale mejerisektor – men der var ikke helt politisk enighed om, hvordan sektoren ser ud i fremtiden.
CO2-neutral landmand viser vejen frem for næste generation4.10.2019 08:41:34 CEST | Pressemeddelelse
Skal den grønne omstilling af dansk landbrug lykkes, skal alle løsninger bringes til bordet – både af unge og erfarne landmænd. Derfor står Mejeriforeningen nu bag et møde mellem de to generationer på Kroghsminde ved Ølgod. Her driver landmand Jens Krogh et CO2-neutralt landbrug og viser det nu frem til inspiration for næste generation.