Ingeniørforeningen, IDA

Vi er vilde med at sortere affald

Del
To ud af tre sorterer mere affald end for to år siden, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Klimakampen er for længst rykket ind i de danske køkkener, som har forvandlet sig til miniaffaldsstationer. For vi sorterer gladeligt affald i ét væk. Det viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, der har spurgt borgerne i hvilken grad, de indenfor de seneste to år tager mere hensyn til miljø- og klimabelastninger ved at sortere mere affald. Her svarer mere end 6 ud af 10, at de i dag sorterer mere affald end for to år siden.

»Tallene viser, at vi har forstået, at kampen mod klimaforandringer ikke kun udkæmpes på politisk plan, men at vi alle har et ansvar. Det er afgørende, at vi har borgerne med til at løfte en stor del af opgaven, når det kommer til affaldssortering og i det hele taget at gøre Danmark til et grønt foregangsland,« siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

»Genbrug er guld,« står der på de københavnske skraldebiler, der kører rundt i den tidlige morgenstund i hovedstaden og kører affald væk. Københavns Kommune har eksempelvis også i deres ’Ressource- og Affaldsplan 2024’ nedfældet ambitiøse mål på affaldsfronten. Her står blandt andet, at 70 pct. af husholdningsaffaldet indsamles til genanvendelse i 2024, genbruget skal tredobles i de kommunale bytte- og genbrugsfaciliteter og så vil landets største kommune reducere CO2-udledningen i 2024 med fokus på udnyttelse af bioaffald til biogas samt at få plast ud af affaldsforbrændingen.

»Klimadagsordenen er for længst krøbet ind under huden på os, viser undersøgelsen, men vi kan sagtens blive endnu bedre til at genanvende husholdningsartikler. For jo mere genanvendelse, jo mindre CO2-udledning og luftforurening med farlige partikler. Det hænger rigtig godt sammen med, at vi arbejder målrettet med at følge FN’s bæredygtighedsmål om at få en mere grøn og bæredygtig planet,« siger Thomas Damkjær Petersen, der opfordrer til, at vi også skal fokusere mere på, hvordan vi får genanvendt endnu mere elektronisk affald.

Sorterer du mere affald nu end for to år siden?

Hvor enig eller uenig er du i nedenstående udsagn omkring din adfærd de seneste to år, når det kommer til at tage hensyn til miljøet og klimabelastninger? Andel der svarer ”Meget enig” eller ”Enig”

I alt

Mand

Kvinde

18-34 år

35-49 år

50-70 år

Øst

Vest

Jeg sorterer mere affald i dag end for to år siden

64%

61%

68%

63%

62%

67%

66%

63%

Kilde: Userneeds for Ingeniørforeningen, maj 2019. 2000 respondenter

 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Tina Splidsboel - tsp@ida.dk - tlf. 60 666 700

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

 

 
 
 
 
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye