Lolland Kommune

Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov indgår samarbejde

Del
Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder løbende på at give centrets borgere de bedste muligheder for at bevare deres fysiske funktionsniveau ved hjælp af en aktiv fritid. Det får de bedre vilkår for nu, hvor de netop har indgået en samarbejdsaftale med Firmaidrætten Nakskov, der hører under Dansk Firmaidrætsforbund. Aftalen gør det muligt at udvikle og udbyde flere idræts- og motionstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

Samarbejdsaftalen bliver formelt underskrevet af leder af Center for Handicap Annette Moryl Hansen og formand for Firmaidrætten Nakskov Niels Nielsen den 11. oktober kl. 12.00 til Arbejdernes Motionsdag. Her afholder Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov sammen et større arrangement for centrets borgere og personale i STU Birkevænget 1, Maribo fra kl. 10.00-12.30. Formand for Dansk Firmadrætsforbund Peder Bisgaard og formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune Vibeke Grave deltager og taler i forbindelse med, at der bliver skrevet under på aftalen. Pressen er velkommen.

Fordelene ved det nye samarbejde er til at få øje på for begge parter. Center for Handicap får mulighed for at deltage i de motionsaktiviteter, som Dansk Firmaidrætsforbund udbyder og omvendt. Det betyder blandt andet, at Firmaidrætten Nakskov stiller lokaler og faciliteter til rådighed for Center for Handicap, så kapaciteten bliver udnyttet bedre, og det bliver lettere at fylde motionshold op.

Firmaidrætten Nakskov bidrager administrativt ved at stille en elektronisk idrætsportal til rådighed, så motionsudøverne får en god oversigt over aktiviteterne og får nemt ved at tilmelde sig. Derudover kan Center for Handicap få økonomisk tilskud fra Dansk Firmaidrætsforbund til uddannelse af nye instruktører, udvikling af nye aktiviteter under Firmaidrætten Nakskov og vedligehold af eksisterende aktiviteter.

Ud over de mange praktiske fordele og udvidelsen af motionstilbud er der også et væsentligt, socialt og lokalt aspekt ved det nye samarbejde, fortæller Annette Moryl Hansen, som er leder af Center for Handicap:

”Sammen åbner vi nu dørene mellem det kommunale tilbud til centrets borgere og lokalsamfundet. Det tror vi på kan være med til at skabe en god dynamik, og i Center for Handicap ser vi en stor social gevinst i, at borgere i og uden for centret møder hinanden i nye fællesskaber. Vi har borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, og der er ingen tvivl om, at det vil få en stor betydning for deres fysiske helbred og generelle livskvalitet at blive integreret i det lokale foreningsliv. Vi er derfor både begejstrede og ovenud taknemmelige over, at Firmaidrætten Nakskov har lyst til at samarbejde med os, og vi er spændte på at komme i gang,” siger Annette Moryl Hansen.

Også i Firmaidrætten Nakskov ser de frem til samarbejdet:

”Vi glæder os til samarbejdet og byder Center for Handicap velkommen i firmaidrætten. Vi ønsker at skabe synergi, og vi stiller glædeligt vores kompetencer og frivillige ressourcer til rådighed, når vi føler, det giver mening. Og relationen til og med Center for Handicap giver i den grad mening. Idræt med medborgere og kollegamotion er sjovt, og det styrker fællesskabet,” siger Niels Nielsen, som er formand for Firmaidrætten Nakskov. Han fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi viser os og stikker hovedet frem. Firmaidrætten Nakskov skal og vil være synlig for de lokale arbejdspladser. Det handler om at netværke og bidrage til lokalsamfundet. Vores ambition er at indgå i endnu flere formelle samarbejder. Kun fantasien sætter grænser.”

Samarbejdet bliver organiseret ved, at Center for Handicap konstituerer et udvalg under Firmaidrætten Nakskov. Center for Handicap indtræder i udvalget med fire personer, der sammen med et bestyrelsesmedlem fra Firmaidrætten Nakskov, er beslutningsdygtige og råder over udvalgets midler. De fire medlemmer fra Center for Handicap består af en tværgående sundhedsmedarbejder, en leder og to medarbejdere, som kommer fra personalegruppen.

Kick-off

Samarbejdsaftalen bliver formelt underskrevet af leder af Center for Handicap Annette Moryl Hansen og formand for Firmaidrætten Nakskov Niels Nielsen den 11. oktober kl. 12.00 til Arbejdernes Motionsdag. Her afholder Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov sammen et større arrangement for centrets borgere og personale i STU Birkevænget 1, Maribo fra kl. 10.00-12.30. Dansk Firmaidrætsforbund forbundsformand Peder Bisgaard og formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune Vibeke Grave deltager og taler i forbindelse med, at der bliver skrevet under på aftalen.

Pressen er velkommen.

Programmet for dagen er vedhæftet.

Nøgleord

Kontakter

Annette Moryl Hansen
Centerleder, Center for Handicap
Tlf. 51 29 08 51


Niels Nielsen
Formand for Firmaidrætten Nakskov
Tlf. 51 50 49 07

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye