
Danskerne går amok i bagenørderi

Spiselig tusch, bageenzymer, hævekurve og airbrush maleudstyr. Danmarks største bage-webshop melder om en markant stigende interesse blandt almindelige forbrugere for selv hyperspecialiserede bageprodukter.
– Det er helt fantastisk, som danskerne er gået i køkkenet med så nørdet og grejbevidst en attitude. Vi har en af landets bedste kagekokke ansatte til at guide os igennem hvilke varer, der er interessante at tilbyde både amatører og professionelle, og næsten alt, uanset hvor specielt det bliver, bliver solgt, siger Jackie Frandsen, marketingchef for Danmarks største online bagebutik, Bagetid.dk.
– Alene det sidste år har vi udvidet vores sortiment med mere end 20 procent, så vi i dag ligger inde med flere end 3.000 forskellige varenumre på produkter til bagning og konditorarbejde. På årets to første kvartaler har der allerede været salg i 2.872 af varenumrene. Så der er efterspørgsel på selv de mest nørdede varer, uddyber Jackie Frandsen.
Temakager og ekstraudstyr sparker køkkenet i gang
Alt fra weekendens hyggekage til børnefødselsdagskagen, skubber til de bageglade danskeres ambitionsniveauer. Blandt de mest solgte varer hos Bagetid.dk ligger fodboldpynten helt i top, men generelt er ekstraudstyret vigtigt for bagekreativiteten for lige at give kagen det ekstra.
– Fodboldkager er helt vildt, det er der virkelig mange, som gør sig i. Lidt grøn fondant, hvid glasur, to mål, en bold og nogle spillere, mere skal der ikke til for at lave en virkelig imponerende fodboldkage. Og det er netop det, at der ikke skal mere til for at kunne bage-blære, mange har fået øjnene op for, fortæller Jackie Frandsen og tilføjer, at Bagetid.dk også oplever en massiv interesse for bagespecialiteter på deres bageblog.
Udsolgte kurser
Danmarks største aftenskole FOF melder samtidigt om en voldsom interesse blandt danskere, som vil mestre bagning.
– Jeg oplever, bagning er kæmpestort og hyped lige nu. Vores kurser bliver fyldt op næsten hurtigere, end vi kan oprette dem, og det er vitterligt både for dem, som lige er flyttet hjemmefra og det ældre segment. Folk vil rigtig gerne både lære det gode basale bagehåndværk, men samtidig også blive super nørdede med meltyper og højhydrationsbagning, fortæller bageunderviser på FOF bagekursus, Bettina Brønnum Lohse.
Marie Damsbo-Svendsen, cand.scient. i fødevareinnovation og sundhed ved Københavns Universitet, forventer ikke, at bagenørderiet har toppet endnu:
– Vi er som samfund blevet mere opmærksomme på oplevelser; vores madlavning skal være en smagsoplevelse, hvor vi har leget med kreativiteten, lavet nye strukturer i ingredienserne og tilføjet overraskende smagsnuancer, og det kræver bare noget ekstra udstyr som sifonflasker eller maltodextrin, hvis man skal kunne lykkes med de mere komplicerede madlavningsprojekter, siger hun.
Nøgleord
Kontakter
Jackie Frandsen
Marketingchef, Klubvin.dk
(+45) 27 27 06 24
jfp@gbonline.dk
Billeder



Links
Information om Bagetid ApS

Bagetid.dk er Danmarks største webshop og bageunivers med flere end 3.000 bageartikler, ingredienser og opskrifter. Bagetid har tilknyttet en af landets bedste kageeksperter, Carmen Gesto, til at udvælge produkter, vejlede og inspirere. Læs mere og bliv inspireret på Bagetid.dk
Følg pressemeddelelser fra Bagetid ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bagetid ApS
Få is på: Sådan laver du sommerens søde fristelser23.6.2020 06:26:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark er en is-elskende nation, og ikke mindst når det kommer til de hjemmelavede af slagsen. Dessertmester guider dig i gang med de bedste begyndertricks til de hjemmelavede sommerfristelser.
Bageekspert guider: Sådan bager du den perfekte fastelavnsbolle4.2.2020 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fastelavn er for mange danskerne lig med ballade, udklædning og selvfølgelig de traditionelle fastelavnsboller. Vil du lykkes med de syndige fyldte boller, så guider bageeksperten til perfekt bagværk.
Juletid er bagetid: Sådan byder du gæsterne på glutenfri lækkerier17.12.2019 06:13:00 CET | Pressemeddelelse
Julens bagværk er lig med brunkager, pebernødder og andre søde glæder. Men med glutenintolerance i stigning, er behovet for glutenfri alternativer stort. Kendt bagemester guider til glutenfri jul.
Bagedysten får danskerne til at bage: Kom i gang med det rigtige udstyr18.11.2019 06:09:00 CET | Pressemeddelelse
Den store bagedyst har fået danskerne i køkkenet for at bage kager og bagværk ud over det sædvanlige. Men hvilke redskaber er need to have eller blot nice to have, det giver kageekspert sin bedste udstyrstips til.
Skab god familietid: Træk vejret og tag børnene med i køkkenet18.10.2019 10:29:41 CEST | Pressemeddelelse
Det kan være stressende at have børn med i køkkenet, men det er samtidig en oplagt mulighed for at skabe god familietid. Få en af Danmarks bedste kagebageres råd til, hvordan du får succes med ungerne og kagedejen.