I aften slukker lyset i hele verden

Verdens vilde dyr er i voldsom tilbagegang. På bare 40 år er undersøgte bestande af over 4000 dyrearter faldet med hele 60 % i gennemsnit, viser en stor WWF-undersøgelse, der går under navnet Living Planet Report. Det er alvorligt, og derfor har dette års Earth Hour-kampagne fokus på naturen og de vilde dyr, når lyset slukker i én time lørdag aften.
På Rådhuspladsen i København vil folk opleve, at det for en sjælden gangs skyld bliver mørkt midt i byen. Lyset bliver nemlig slukket i Tivoli, i Dansk Industris store bygning og ellers oplyste facade, på selve Rådhuset samt en del af gadebelysningen omkring det centrale København. Den mørke time varer fra kl. 20.30 til 21.30, og sker ikke kun i København, men over hele Danmark, hvor lyset går på Kronborg Slot i Helsingør, H.C. Andersens Hus i Odense, Randers Regnskov, Kolding Hus og Skarrild Hus i Herning. Samtidigt slukker mere end 20 kommuner for lyset landet over, og over 10.000 danskere har meldt sig som ”interesseret” på WWF Verdensnaturfondens Facebook-event om Earth Hour 2019.
Det er 12. gang år i træk, at Earth Hour bliver afholdt. En global bevægelse, der består af millioner af mennesker, der har engageret sig år efter år til ære for kloden. En bevægelse, der er mere brug for nu end nogensinde tidligere, forklarer generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg:
”Vi mister vilde dyr og enestående natur som aldrig før. Både herhjemme, hvor flere sommerfuglearter er forsvundet, og på verdensplan, hvor ikoniske arter som næsehorn og sneleoparder er på randen af udryddelse. Dét vi oplever lige nu er konsekvenserne af klimaforandringerne og et stort overforbrug af klodens ressourcer - og der er ingen tvivl om, at vi skal handle med det samme for at dæmme op for skaderne. Derfor slukker WWF lyset igen i år i hele verden sammen med millioner af mennesker. Earth Hour giver folk en mulighed for at vise, at de giver naturen og dyrene en vigtig stemme”.
Mere end 180 lande og territorier deltager i WWF's Earth Hour og ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, Operaen i Sydney og Empire State Building bliver mørklagt lørdag aften.
Besøg www.wwf.dk eller www.earthhour.org for at se, hvad der sker rundt omkring i verden i forbindelse med Earth Hour.
Nøgleord
Kontakter
Pressechef i WWF Verdensnaturfonden Cecilie Weinholt på tlf. 3176 1200 eller c.weinholt@wwf.dk
Billeder



Links
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Fra 4.000 til 50.000: Redningsaktion for truet fisk slår vild rekord21.5.2025 10:46:10 CEST | Pressemeddelelse
Der er håb for kritisk truede brakvandsgedder i de sydsjællandske brakvandsområder, hvor det i år er lykkedes WWF og Vordingborg Kommune at sætte titusindvis af geddeyngel ud.
Tatovører tager kampen op for truede dyr15.5.2025 08:46:02 CEST | Pressemeddelelse
Naturen kommer helt ind under huden på danskerne, når tatovører over hele landet fra 16.-22. maj griber nålen og tusser truede dyr i naturens tjeneste.
3D-printede rev designet af skoleelever skal hjælpe naturen i Københavns Havn14.5.2025 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
6. og 7. klasser fra havnenære københavnske skoler brugte tirsdag 13. maj en hel skoledag på at lære mere om livet i Københavns Havn sammen med WWF Verdensnaturfonden og By & Havn.
Stop for USAID koster naturen milliarder9.5.2025 09:23:11 CEST | Pressemeddelelse
USA's bistandsstop får store konsekvenser for naturbevarelse i nogle af verdens mest sårbare naturområder. WWF Verdensnaturfonden advarer om, at bistandsstoppet går ud over alt fra bekæmpelse af krybskytteri, skovrdyning i Amazonas samt beskyttelse af gorillaer og tigere.
Ny isbjørne-tracker skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringer i Arktis7.5.2025 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Den største trussel mod isbjørne er klimaforandringer. Med satellitdata gør WWF både befolkningen og forskerne klogere på, hvordan isbjørne påvirkes af smeltende havis, så de arktiske rovdyr kan beskyttes og bevares for fremtiden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum