Medialoger vil revolutionere film- og medieindustrien

Mere effektive, nemmere og mere kreative løsninger, som kan komme både film-, animations- og TV industrien til gode. Det er hvad de arbejder med at skabe på Medialogi på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med branchen.
Medieteknologerne arbejder til daglig med at udforske mulighederne ved disse teknologier og inviterer nu filmmagere, TV folk, programmører og spiludviklere indenfor til at deltage i en række workshops, hvor de forskellige brancher og fagfolk kan mødes, hvilket betyder, at nye spirende samarbejder og muligheder blomstrer.
- Ved at sammensætte grupper af folk fra forskellige fagområder oplever vi pludselig, hvordan de grafiske real-time teknologier, som hidtil har været anvendt af spilindustrien, har et stort potentiale til at skabe mere effektive og kreative film, animations- og mediefortællinger. Det støtter desuden vores forskning i fremtidens interaktive animations-, tv- og filmfortællinger, der tilpasser sig publikum mens historien opleves, siger lektor Henrik Schønau Fog fra sektion for Medieteknologi på AAU.
Formålet med projektet, ViZARTS, der bl.a. er støttet af Nordisk Film Fonden og Samsung samt en række film- og medieuddannelser, er at skabe et tværfagligt fællesskab, hvor de forskellige kompetencer og real-time teknologier kan komme i spil for at udforske og udvikle fremtidens interaktive fortællinger. Som Medialog er man i stand til at kombinere disse fagområder og fungerer dermed som en bro imellem medieverdenen og de nye tekniske løsninger. Lige nu findes der en række helt nye medieteknologier, som mange i film- og mediebranchen endnu ikke kender, og det forsøger ViZARTS at ændre.
Den 5. – 7. april afholdes den tredje workshop ud af otte planlagte, som er faciliteret af Medialogi på AAU i København. Teamaet er ”Stories and Virtual Production”.
- Til vores næste workshop vil vi gerne invitere endnu flere instruktører, animatorer, fotografer, filmfolk, spiludviklere og studerende, som har lyst til at være med til at skabe nye filmfortællinger, og afprøve mulighederne med real-time teknologierne og Virtual Productions, siger Henrik Schønau Fog.
Du kan tilmelde dig workshoppen via linket: http://tinyurl.com/VizartsLab3SignUp
Nøgleord
Kontakter
Henrik Schønau-Fog, lektor AAU, hsf@create.aau.dk
Hiva Ahmadi, pressekontakt AAU, tlf. 22 20 68 69, hiah@adm.aau.dk
Billeder

Links
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
Undseelig fisk fra 500 mio. år gammel slægt fundet i stort antal i nordjysk bæk30.6.2025 10:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Fisken stammer fra de allerførste hvirveldyr, der kom til verden før dinosaurerne. Navnet er bæklampret, og forskere fra Aalborg Universitet har fundet den lille fisk i stort antal i en nordjysk bæk, hvor den ikke tidligere er fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum