

Nyt ambassadørkorps skal hjælpe personer med udviklingshæmning i job
KLAPjob har til dags dato fået knap 3000 mennesker med kognitive udfordringer i arbejde på det ordinære arbejdsmarked. Som noget nyt har KLAPjob udnævnt syv ambassadører, der har til opgave at fortælle andre mennesker med udviklingshæmning om alle de fordele, udfordringer og op-og-ned ture, der er forbundet med at have et arbejde.
Ambassadørerne Lea, Mick, Bjørn, Daniel, Asbjørn, Jens og John Allan har alle fået job på det ordinære arbejdsmarked gennem KLAPjob og har derfor en masse erfaringer, som de er klar til at dele med andre.
Udvikling gennem arbejde
De syv KLAPjob-ambassadører er alle eksempler på, hvor meget man som voksen med kognitive udfordringer kan udvikle sig gennem sit arbejde.
Men livet som medarbejder er ikke altid en dans på roser. Det kan være hårdt at starte i nyt arbejde, og også disse erfaringer skal ambassadørerne dele ud af.
Ambassadører skal hjælpe og inspirere
Som en del af korpsets arbejde får ambassadørerne en fast telefontid en gang om ugen, hvor de deler ud af deres erfaringer og svarer på spørgsmål om livet på arbejdsmarkedet.
Asbjørn Jensen og Lea Christensen er KLAPjob-ambassadører i henholdsvis Midt – og Nordjylland. Begge ambassadører har skånejob i Rema 1000. Asbjørn arbejder i REMA 1000 i Viborg og Lea arbejder i REMA 1000 i Hjørring. Fremover vil de to ambassadører stå til rådighed en time om ugen for ligesindede, forældre og andre nysgerrige, der gerne vil vide mere om, hvad det vil sige at have et kognitivt handicap og samtidig være en del af arbejdsmarkedet.
Har du spørgsmål til Asbjørn og Lea? Så kan du træffe Asbjørn hver fredag mellem klokken 16-17 på telefon 92 15 27 51. Og Lea hver mandag mellem klokken 19-20 på telefon 92 15 27 50.
Kontakter
Kommunikationsmedarbejder Emma Borello, tlf. 25331899 mail: eb@lev.dk
Billeder
Links
Information om Lev
KLAPjob er en beskæftigelsesindsats under Landsforeningen LEV, der laver skånejob og fleksjob til mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Det vil sige job til mennesker, der for eksempel har udviklingshæmning, autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade, der gør, at de har behov for støtte til at komme ind på det ordinære arbejdsmarked.
KLAPjob har aftaler med kommuner, virksomheder og organisationer i hele landet. Vores jobkonsulenter er inddelt i tre store distrikter ‘Sjælland, Hovedstaden og Bornholm’, ‘Syddanmark’ og ‘Nord- og Midtjylland’.
Vi har snart skabt 3000 job til førtidspensionister – vi er klar til at skabe endnu flere!
Følg pressemeddelelser fra Lev
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lev
Tre organisationer går sammen om at sætte fokus på sundhed for mennesker med udviklingshandicap11.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De tre organisationer Socialpædagogerne, Lev og ULF vil med sundhedskonferencen #SundSammen give inspiration til at fremme sundhed, trivsel og livsglæde for mennesker med udviklingshandicap.
Foreningen Lev får ny direktør11.4.2023 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Marie Louise Johannessen bliver ny direktør i Lev. Hun kommer fra en stilling som chef for uddannelsesafdelingen i Børns Vilkår, og har desuden tidligere arbejdet i Institut for Menneskerettigheder og Kræftens Bekæmpelse.
Ny undersøgelse: Digitaliseringen umyndiggør og kriminaliserer13.12.2022 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mange mennesker med udviklingshandicap er blevet mere afhængige af hjælp på grund af digitaliseringen - og mange pårørende og støttepersoner bliver nødt til at bryde loven for at kunne give den nødvendige hjælp. Sådan lyder meldingen fra en lang række pårørende i ny undersøgelse, som foreningen Lev har foretaget.
Omvendt valgmøde17.10.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Her er det politikerne, der stiller spørgsmål til panelet
Sundhedskonference om ulighed i sundhed2.5.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF) viser, at personer med udviklingshandicap i gennemsnit dør knap 20 år tidligere end resten af befolkningen. Derfor er Lev og Parasport Danmark gået sammen om at lave en sundhedskonference med fokus på netop den målgruppe for at få skabt opmærksomhed på området.