Det Kongelige Teater

Søren Sætter-Lassen fejrer 40 års jubilæum

Del
I fire årtier har han været en af Danmarks største skuespillere. Nu hædres Søren Sætter-Lassen på Gamle Scene

Med store succeser, utallige hovedroller og en sikker plads i danskernes bevidsthed kan skuespiller Søren Sætter-Lassen nu fejre 40 år i faget. Det sker søndag den 10. februar på Gamle Scene, hvor han lige nu høster fremragende anmeldelser og udsolgte sale for sin rolle som den misundelige komponist Salieri i Amadeus.

Søren Sætter-Lassen har været i teaterbranchen næsten hele sit liv. Uddannet ved Odense Teaters elevskole 1975-78, og senere ansat samme sted, stiftede han i 1982 Grønnegårdsteatret sammen med Christian Steffensen. Fra 1990 har Søren Sætter-Lassen været ansat på Det Kongelige Teater.

På trods af sin drengede statur voksede Søren Sætter-Lassen sig hurtigt stor nok til at bære de klassiske karakterroller - både inden for det komiske og det dramatiske repertoire. Begge dele har han især foldet ud i sine mange år på Det Kongelige Teater.

Han har spillet hovedroller hos Strindberg, Shakespeare, Tjekhov og Molière, har udfoldet en række markante karakterroller hos alt fra Brecht til Ibsen, og ikke mindst har han skabt en række uforglemmelige roller hos Holberg - både som tjener og herre. Også inden for det moderne repertoire har Søren Sætter-Lassen sat sit umiskendelige aftryk i roller hos Line Knutzon, von Schirach og senest i Jakob Weis’ anmelderroste Møller & Larsen

På tv fik Søren Sætter-Lassen sit gennembrud i serien Een stor familie fra 1982. Men også Bryggeren, 1864, Der kommer en dag og nu Badehotellet har gjort Søren Sætter-Lassen til et særdeles kendt navn i Danmark.

Samtidig har jubilaren arbejdet med både større og mindre roller i et utal spillefilm. Her har publikum også fået glæde af Søren Sætter-Lassens enorme bredde, når han har henrykket danskerne i alt fra Snøvsen til De vilde Svaner og Klassefesten.

Nu, 40 år efter de første roller, tager Søren Sætter-Lassen igen fyldte sale med storm, og han vil blive fejret på den helt store klinge under en af sit livs mest markante roller i Amadeus.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye