Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Nordisk drama med Det Kongelige Kapel

Del

Den finske stjernedirigent Osmo Vänskä dirigerer Det Kongelige Kapel i musik af Grieg, Sibelius og Carl Nielsen.

Det Kongelige Kapel runder sin 575-års jubilæumssæson af med et festfyrværkeri af musik, der hylder Det Kongelige Kapels fortid med de store klassiske dramaer samt Sibelius’ dunkle violinkoncert, der er et drama i sig selv.

Stjernedirigenten, Osmo Vänskä, medbringer på sit første besøg hos Det Kongelige Kapel drabelig og stemningsmættet orkestermusik af landsmanden Sibelius. Jean Sibelius komponerede til scenen i hele sin aktive karriere som komponist. Skuespillet Kong Christian II om den danske konge, der aflivede den svenske adel under sit stockholmske blodbad, beretter om hans forelskelse i Dyveke, en pige af folket. Kærlighedshistorien males i bevægende toner, ligesom også selve blodbadet udpensles med Sibelius’ stærke farver.

Koncerten byder også på Sibelius’ Violinkoncert i d-mol, en af musikhistoriens mest lidenskabelige og dramatiske solokoncerter for violin. Solist er violinkomettalentet Daniel Lozakovich, som i 2022 debuterede ved the Proms i Royal Albert Hall i London.

Ibsens dramatiske digt Peer Gynt ville måske ikke være så vidt berømt verden over uden den norske komponist Edvard Griegs illustrative orkestermusik fuld af hits som Dovregubbens hal og Morgenstemning. Grieg skrev oprindelig musikken som scenemusik i 23 dele, men samlede efterfølgende uddrag fra scenemusikken i to suiter, så musikken også kunne få liv udenfor scenen.

Koncerten åbner med Helios-ouverture, skrevet af Carl Nielsen. "Nu er her knaldende varmt, Helios brænder den hele Dag, og jeg skriver løs paa mit nye Solsystem,” skrev Nielsen i en brevveksling fra Grækenland, hvor han komponerede ouverturen i 1903.

PROGRAM
Carl Nielsen:  Helios-ouverture, opus 17
Jean Sibelius: Violinkoncert, d-mol, opus 47
Jean Sibelius: Kong Christian II, suite, opus 27
Edvard Grieg: Uddrag fra Peer Gynt Suite I og II

Nordisk drama | Koncert Operaen, Store Scene | 24/05 2024
Læs mere om Nordisk drama HER

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye