Efter tørken: Naturen leger forår igen

Brune blade, bare grene og gule marker har været helt almindelige i de tørre sommermåneder. Det er et af træernes naturlige forsvarsmekanismer. Selvom tørken tydeligt kunne ses på træerne, er der gode nyheder fra naturen. Mange af dem er nemlig vendt stærkt tilbage til en endnu en runde i 2018.
Hist og her begynder blade at springe ud på ny på nogle af træerne. Det er ikke blot træer, men også buske og visse planter, der leger forår igen. Nogle steder står brombærbuske med masser af blomster samtidig med, at der er udtørrede færdige bær på selvsamme busk. Der er også meldinger om sjove observationer af blomstrende kastanjetræer. Træer og buske har sovende knopper, som kan vokse frem og springe ud, hvis behovet er der.
- Det er helt normalt, at naturen restarter sig selv, hvis der for eksempel har været en naturbrand eller hvis man klipper busken. Det er de samme mekanismer, vi ser efter den ekstreme og lange tørke. Det er langt fra hvert år, at vi får lov til at opleve naturens kræfter og fantastiske egenskaber så tydeligt. Det viser, at naturen er en hård hund, som der skal meget til for at slå ud, siger naturvejleder Trine Sørensen.
Det har ingen betydelige negative konsekvenser for træer, buske og andre planter, at de ”leger” forår igen. Der er dannet rigeligt med nye knopper på træerne, som er klar til at springe ud til foråret, og selvom for eksempel brombærbuskene visse steder blomstrer endnu engang, skal der nok komme blomster på buskene igen næste år.
Nøgleord
Kontakter
Malene KristensenPressechef
Tlf:22130834malek@nst.dkBilleder
Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
Flertal i den lokale bestyrelse ønsker elge i Naturnationalpark Gribskov19.6.2024 21:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i den nyudnævnte lokale bestyrelse har på et netop afholdt bestyrelsesmøde stemt for elge i den kommende Naturnationalpark Gribskov i Nordsjælland.
Fynske Hindsholm får ny statsskov3.5.2024 14:01:52 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har sammen med Kerteminde Kommune og to lokale vandværker erhvervet 60 hektar jord til en ny skov. Det markeres ved et pressearrangement med parternes underskrift af samarbejdsaftale om skovrejsning tirsdag den 7. maj kl. 14.00, hvor også skovens navn vil blive offentliggjort.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum