
DET HJÆLPER IKKE UDSATTE UNGE AT KALDE DEM ’JOBPARATE’
Før sommer foreslog regeringen, at 20.000 kontanthjælpsmodtagere skulle skifte kategori fra ’aktivitetsparate’ til jobparate’. Nu vil De Radikale med deres nye udspil ’FREMAD’ gøre alle kontanthjælpsmodtagere under 30 år til jobparate, men det vil ikke hjælpe de udsatte unge.
- Uanset hvad politikerne kalder dem, løser det ikke problemerne for syge og udsatte mennesker. Hvis unge på kontanthjælp flyttes fra kategorien ’aktivitetsparat’ til ’jobparat’, bliver det meget sværere at hjælpe mange af dem videre, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau og understreger, at aktivitetsparate på kontanthjælp kæmper med andre problemer end ledighed.
- Mange af de unge aktivitetsparate har massive udfordringer som psykisk mistrivsel og misbrug. Og en stor del af dem slæber rundt på en tung bagage fra en svær barndom. De har brug for hjælp og støtte, og det kan vi som socialrådgivere ikke få lov at give, hvis de erklæres jobparate.
- Og så undrer det mig, at der fokuseres så ensidigt på at få de unge i job, når vi i mange år har været enige om, at de unge først og fremmest skal i uddannelse, siger hun.
Derfor vil hun gerne invitere De Radikales formand i praktik, så han selv kan se, hvilke mennesker der er tale om, og hvordan socialrådgiverne arbejder med dem i dag.
- Så er jeg sikker på, at Morten Østergaard kan se problemet i et forslag, der vil skære de sociale og sundhedsfremmende værktøjer væk, siger hun.
Bedre takter er der ifølge socialrådgiverne i udspillets krav om, at ingen fremover skal være på kontanthjælp i mere end tre år.
- Det er rigtig godt, at De Radikale vil sætte en grænse for, hvor længe der må gå, før de ledige får en afklaring. Vi så dog gerne, at det skete noget tidligere, men uanset hvad kræver det, at vi har redskaber til at hjælpe kontanthjælpsmodtagerne, siger Majbrit Berlau.
Hun roser også De Radikales tanker om at bygge flere billige boliger til unge og give kontanthjælpsmodtagere et beløb i hånden, så de selv kan vælge de tiltag, der bringer dem tættere på arbejdsmarkedet.
Kontakter
Bjarke Hartmeyer Christiansen
26 27 99 14
bhc@socialraadgiverne.dk
Information om Dansk Socialrådgiverforening

Toldbodgade 19 B
1253 København K
70 10 10 99https://socialraadgiverne.dk/
Følg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening
Alarmerende lavt optag på socialrådgiveruddannelsen27.7.2023 18:19:42 CEST | Pressemeddelelse
Antallet af nye socialrådgiverstuderende er stagneret på sidste års lave niveau. Dansk Socialrådgiverforening og Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende efterlyser politisk handling for at vende udviklingen.
Socialrådgiverne: Rapport bekræfter ulige løn, men trepart bør også omhandle arbejdsmiljø13.6.2023 12:36:58 CEST | Pressemeddelelse
Lønstrukturkomitéens rapport bekræfter, at lønmodtagere i kvindefag typisk får en lavere løn end andre. Det skal en kommende trepart adressere, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening, som dog også vil have fokus på arbejdsmiljø i forhandlingerne.
Fokus på småjob, færre proceskrav og tillid til medarbejderne: Socialrådgiverne roser anbefalinger23.5.2023 11:36:43 CEST | Pressemeddelelse
”Mange gode takter” lyder kommentaren fra Dansk Socialrådgiverforening til Reformkommissionens sidste anbefalinger. Forkvinde Signe Færch roser det tydelige fokus på småjob, færre proceskrav og helhedsorienterede indsatser, mens hun er kritisk over for forslag om at afskaffe revalidering og sænke ydelsen til udsatte unge.
Dansk Socialrådgiverforening opfordrer Lizette Risgaard til at trække sig som FH-formand29.4.2023 10:52:23 CEST | Pressemeddelelse
En enig hovedbestyrelse i Dansk Socialrådgiverforening opfordrer nu FH-formand Lizette Risgaard til at trække sig. Det sker i kølvandet på flere mediers dækning af upassende adfærd. Forkvinde Signe Færch udtaler:
Lavere ydelser og arbejdspligt: Socialrådgiverne er skeptiske over regeringsforslag25.4.2023 10:07:08 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen foreslår at sænke ydelserne markant for ca. 14.000 personer – og indføre en 37 timers arbejdspligt som modkrav for ydelsen. Dansk Socialrådgiverforening er skeptisk over forslaget og efterlyser fokus på individuelle indsatser. Forkvinde Signe Færch udtaler: