Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny professor ved, hvordan vi bedst beskytter vores data

Del
Udnævnelsen af Jesper Buus Nielsen som ny professor på Institut for Datalogi fejres den 14. september med en tiltrædelsesforelæsning.

Den 1. april tiltrådte Jesper Buus Nielsen som ny professor på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet, og nu er det blevet tid til hans tiltrædelsesforelæsning, som kommer i kølvandet på, at han sammen med Lektor Kasper Green Larsen vandt prisen for bedste forskningsartikel ved konferencen Crypto 2018 i Santa Barbara. 

- Det er første gang, at jeg vinder, og derfor er jeg selvfølgelig meget stolt. Jeg tror ikke nødvendigvis, at det kommer til at ske igen, siger Jesper Buus Nielsen. 

Han fortæller, at der bliver indstillet over 400 videnskabelige artikler og kun 60 bliver udvalgt til præsentation ved konferencen.Ud af disse 60 bliver en enkelt valgt til Best Paper Award. 

Netop emnet for Jesper Buus Nielsen og Kasper Green Larsens artikel bliver også temaet for førstnævntes tiltrædelsesforelæsning – nemlig databeskyttelse.

- I dag er data typisk opbevaret i skyen, og det er muligt at kryptere de enkelte filer, så leverandøren ikke kan se, hvilken fil jeg tilgår, men hvad nu hvis jeg kigger på den samme fil flere gange i træk? Så kan leverandøren stadig se, at jeg er interesseret i den fil, og det mønster, det efterlader kan sige en hel del, siger Jesper Buus Nielsen og fortsætter: 

- De seneste år har det virket som om, at man har ramt en mur. Jeg vil samtidig fortælle om, hvad det er, som Kasper og jeg fandt ud af med vores paper. Der er nemlig ikke mulighed for at gøre krypteringenbedre, end det man gør i dag. 

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted den 14. september kl. 15.15-16:15 på Institut for datalogi i Peter Bøgh Andersen Auditoriet (bygning 5335), Finlandsgade 21, 8200 Aarhus. Efter forelæsningen er der reception. Alle er velkomne.

Yderligere information kan findes her (på engelsk): http://cs.au.dk/news-events/events/show-event/artikel/cs-colloquium-jesper-buus-nielsen-an-encrypted-glance/

Billeder

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Fra molekyler til måltider: Hvordan sukkertransport har potentiale til at ændre fremtidens fødevarer28.4.2025 09:50:01 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt studie fra Aarhus Universitet, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet PNAS, løfter sløret for, hvordan planter på molekylært niveau genkender og vælger mellem forskellige typer sukker. Ved at sammenligne to næsten identiske transportproteiner i planten Arabidopsis thaliana, afslører forskere de bittesmå strukturelle forskelle, der afgør, hvilket sukker planten optager. Resultaterne kan på sigt få betydning for både fødevareproduktion, bæredygtighed og udvikling af klimarobuste afgrøder.

Erhvervskandidatuddannelse skal tiltrække og fastholde flere internationale IT-talenter31.1.2025 09:25:00 CET | Pressemeddelelse

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 3.032.900 kroner fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til projektet Work And Study Programme in Computer Science. Projektet skal styrke rekrutteringen og fastholdelsen af internationale IT-talenter gennem erhvervskandidatordningen i datalogi (Computer Science) og bidrage til at imødekomme den store mangel på IT-specialister i Danmark.

Ny viceinstitutleder på Institut for Datalogi28.1.2025 13:40:12 CET | Pressemeddelelse

Professor Marianne Graves Petersen er udnævnt som ny viceinstitutleder for uddannelse på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Marianne bringer både erfaring og engagement til rollen, kombineret med et dybt kendskab til instituttets uddannelser. Med denne udnævnelse består institutledelsen ud over Marianne, af institutleder Kaj Grønbæk, viceinstitutleder for forskning Anders Møller og sekretariatsleder Lene Hjøllund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye