Grindsted Landbrugsskole

Landbrugselever fra Grindsted Landbrugsskole udfordrer fremtiden

Del
Behøver landmændene aflive jerseytyrekalvene kort efter fødslen, eller kan de bruges som kødkvæg? Hvordan producerer vi økologiske grise bedst muligt? Og kan vi lave en fåreproduktion, som samtidig afgræsser brammerne? Disse spørgsmål var blot tre ud af mange, som agrarøkonomerne på Grindsted Landbrugsskole behandlede i deres projekt FairTrade.

Nutidens produktionsformer i landbruget udfordres i denne tid af eleverne på Grindsted Landbrugsskole. Et stort anlagt projekt, hvor de studerende på Agrarøkonomlinjen er chefer for seks forskellige opdigtede landbrug i landsbysamfundet "Skovlund". Skolens elever på Produktionslederlinjen er deres mellemledere på bedrifterne og ledes af agrarøkonomerne. Det virtuelle rollespil gør ifølge de studerende undervisningen både relevant og vedkommende.

"Vores evner som ledere bliver virkelig sat på prøve. Jeg har gået på forskellige landbrugsskoler, men har aldrig prøvet så godt et forløb som dette. Normalt er man bare ude og se forskellige virksomheder, men at vi her selv arbejder med tingene, er virkelig godt," fortæller Poul Jes Povlsen agrarøkonomstuderende på Grindsted Landbrugsskole.

Formålet med projektet er, at udfordre de studerendes vanetænkning og få dem til at tænke innovativt.

"Vores studerende er jo stort set alle opdraget med svin eller kvæg, men tiderne er klar til, at vi begynder at tænke ud af boksen og kigge omkring efter andre produktionsformer. Derfor har de fået til opgave, at regne på produktion af fx økologisk Jersey kalvekød, økologiske frilandsgrise, som har haft en optimal opvækst med minimal stress, økologiske grøntsager der er fuldstædig fritaget for behandling med sprøjtegifte eller produktion af får," forklarer lærer på Grindsted Landbrugsskole Martha Voss.

Til anledningen er opfundet en butikskæde, som skal købe de producerede kvalitetsfødevarer. Butikskæden stiller høje krav til en kommende samarbejdspartner om kvalitet, bæredygtighed, dyrevelfærd og ikke mindst fair vilkår for medarbejdere.

"Vi har lagt en strategi for salg af vores produkter, og forsøgt at overbevise butikskæden om, at de skal købe vores produkter. Det er der god læring i, da vi jo som landmænd normalt afsætter vores mælk og svinekød til et af de store andelsselskaber, som jo selv bestemmer prisen," siger Poul Jes Povlsen, som vil bruge sin uddannelse til at blive konsulent eller sælger inden for landbruget.

Fakta:

Poul Jes Povlsen (Ribe)
35 år
Agrarøkonomstuderende på Grindsted Landbrugsskole

Billeder

Agrarøkomstuderende Poul Jes Povlsen udfordrede de nuværende produktionsformer i landbruget og fik god inspiration til hvad fremtidens landbrug også kan indeholde.
Agrarøkomstuderende Poul Jes Povlsen udfordrede de nuværende produktionsformer i landbruget og fik god inspiration til hvad fremtidens landbrug også kan indeholde.
Download

Information om Grindsted Landbrugsskole

Grindsted Landbrugsskole
Grindsted Landbrugsskole
Tronsø Parkvej
7200 Grindsted

75320722http://www.grindls.dk
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye