Rekordår i vente for overnatninger i naturen
Vi pakker oftere og oftere sovepose, tændstikker og lommelygte i rygsækken, når vi skal på ferie eller nyde en weekend langt væk fra hverdagen. Antallet af overnatninger i naturen er steget støt igennem en årrække. Det samme gælder for det første halvår af 2018, hvor der er booket 130.000 overnatninger på en af Naturstyrelsens store lejrpladser. Tallet for hele 2017 var 165.000, og det tegner derfor til at blive et rekordår allerede inden, sommerferien rammer.
- Et af vores løbende mål er at få endnu flere besøgende i vores fælles natur. Statistikken fortæller os, at rigtig mange har fået øjnene op for, at man ikke behøver at tage langt væk for at få store oplevelser. En nat i naturen med mad over bål, dyrelyde og frisk luft kan også være noget, man snakker om med venner og familie i lang tid bagefter, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen.
Sjællandske lejrpladser mest populære
De nye tal for antallet af bookinger er også et billede på, at vi i stigende grad efterspørger muligheden for at planlægge en tur og booke en lejrplads på forhånd. Her fylder Sjælland og øerne mest i statistikken. Der har således været over dobbelt så mange personer i år, der indtil nu har booket sig ind på en af Naturstyrelsens store lejrpladser i landets østligste kommuner sammenlignet med de jyske.
Det skyldes ikke, at der er færrest pladser i Jylland. Naturstyrelsen har lige så mange store lejrpladser i Jylland som i resten af landet.
- Der er store lejrpladser i statens naturområder over hele landet, men tallene viser, at det er mere populært at booke en overnatning i naturen i det østlige Danmark. Vi har dog også en lang række mindre lejrpladser - også nogle med shelters - som ikke kræver booking. Her må alle overnatte efter først-til-mølle-princippet. Dem har vi ikke tal for, og måske bliver de jyske lejrpladser besøgt mere spontant, tilføjer Mads Jensen.
Naturstyrelsen oplever også flere henvendelser fra sydeuropæiske turister, der spørger til, hvordan man kan overnatte i telt i naturen i Danmark. Her er begrundelsen, at de gerne vil supplere en ferie på hotel, kro eller campingplads med noget helt andet.
Det er fortsat flere ledige store lejrpladser, hvor større grupper kan booke for en nat eller flere i sommerferien. Derudover er der adskillige mindre lejrpladser og shelters på statens naturområder, hvor man blot kan møde op og se, om der er plads. Man kan desuden altid slå sit eget telt op for en enkelt nat i over 200 statsskove over hele Danmark, hvor der er fri teltning.
Overalt skal man huske at rydde op og tage alt affald med sig hjem. Det har været en tør sommer, så husk også at tjekke, om kommunen har afbrændingsforbud, hvis du vil bruge bålpladserne i naturen.
Se alle muligheder for at overnatte i naturen og book ledige store lejrpladser: www.nst.dk/overnat
Antal personbookninger af store lejrpladser efter årstal:
2013: 105.000
2014: 130.000
2015: 140.000
2016: 116.000
2017: 165.000
2018 (1.1.-22.6.): 130.000
Antal personbookninger af store lejrpladser for landsdelene i 2018 indtil 22.6.:
Sjællandske øgruppe: 87.496 personbookninger
Fynske øgruppe: 2.375 personbookninger
Bornholm: 586 personbookninger
Jylland med øer: 39.223 personbookninger
Kontakter
Malene Kristensen
Pressechef
Naturstyrelsen
malek@nst.dk
+45 22 13 08 34
Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
Flertal i den lokale bestyrelse ønsker elge i Naturnationalpark Gribskov19.6.2024 21:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i den nyudnævnte lokale bestyrelse har på et netop afholdt bestyrelsesmøde stemt for elge i den kommende Naturnationalpark Gribskov i Nordsjælland.
Fynske Hindsholm får ny statsskov3.5.2024 14:01:52 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har sammen med Kerteminde Kommune og to lokale vandværker erhvervet 60 hektar jord til en ny skov. Det markeres ved et pressearrangement med parternes underskrift af samarbejdsaftale om skovrejsning tirsdag den 7. maj kl. 14.00, hvor også skovens navn vil blive offentliggjort.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum