Ulvetelefon sikrer én indgang året rundt
Det kan være en voldsom oplevelse at finde døde eller sårede dyr på sin mark. Nu kan en ny vagttelefon bidrage til, at der en bekymring mindre. Fra 1. juli er der kun ét nummer, man skal ringe til, hvis man oplever et formodet ulveangreb på husdyr.
Naturstyrelsens nye vagttelefon sikrer én indgang til styrelsens ulveulvekonsulenter i tidsrummet kl. 8.00 – 16.00 365 dage om året. Opkald uden for tidsrummet 8-16 vil blive omstillet til en telefonsvarer, hvor man bliver rådgivet til håndtering af kadaver mm. Her har dyreholdere også mulighed for at indtale en telefonbesked og blive ringet op af en ulvekonsulent den følgende dag efter kl. 8.00.
- Der har været et ønske om et mere simpelt system fra flere dyrholdere, som vi har lyttet til. Den nye vagttelefon skal være med til at sikre, at dyreholdere lettere kan få fat i Naturstyrelsens ulvekonsulenter og på den måde gøre det mere overskueligt at få den nødvendige hjælp, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen.
Ved mistanke om ulveangreb
Skadelidte skal hurtigst muligt efter et formodet ulveangreb henvende sig på den nye vagttelefon til Naturstyrelsens ulvekonsulent, så der kan ske en nærmere undersøgelse af de dræbte eller aflivede dyr. Det er vigtigt, at dødfundne dyr ikke håndteres eller flyttes, men dyret kan efter aftale med ulvekonsulenten tildækkes, så evt. DNA-spor ikke forurenes af andre dyr.
Fra 1. juli kan du ringe på telefonnummer 30 34 15 30, hvis du har mistanke om et formodet ulveangreb.
Læs mere om formodet ulveangreb på Miljøstyrelsens hjemmeside
Fakta: Ulveudrykninger
I 2017 var Naturstyrelsens ulvekonsulenter på 95 besigtigelsesopgaver ved mistanke om ulveangreb på husdyr. Ved obduktion og evt. DNA-analyse fandt ulvekonsulenterne, at ulven i 2017 stod bag 24 angreb på husdyr. I 23 tilfælde fandt ulvekonsulenter at guldsjakal stod bag angrebene. I fem tilfælde var der tale om hunde. I 17 tilfælde var dyrene selvdøde. I resten af tilfældene blev det konkluderet, at andre rovdyr end ulve stod bag angrebene, og i enkelte tilfælde kunne dødsårsagerne ikke fastslås som følge af, at husdyrene havde ligget meget længe.
Kontakter
Malene Kristensen
Pressechef
Naturstyrelsen
22 13 08 34
malek@nst.dk
Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
Flertal i den lokale bestyrelse ønsker elge i Naturnationalpark Gribskov19.6.2024 21:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i den nyudnævnte lokale bestyrelse har på et netop afholdt bestyrelsesmøde stemt for elge i den kommende Naturnationalpark Gribskov i Nordsjælland.
Fynske Hindsholm får ny statsskov3.5.2024 14:01:52 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har sammen med Kerteminde Kommune og to lokale vandværker erhvervet 60 hektar jord til en ny skov. Det markeres ved et pressearrangement med parternes underskrift af samarbejdsaftale om skovrejsning tirsdag den 7. maj kl. 14.00, hvor også skovens navn vil blive offentliggjort.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum