Bikubenfonden

Vådområdeprojekt skal sikre en stærk biodiversitet

Del
Ikke færre end 50 vådområder er under udvikling i Bikubenfondens 500 ha. store naturområde, Svanninge Bjerge på Sydfyn. På en konference den 24. maj præsenteres offentligheden for projektet, som har til formål at danne et bæredygtigt grundlag for biodiversiteten i området.

”Svanninge Bjerge rummer en unik mulighed for at udvikle og vedligeholde næringsfattige naturtyper, som har været under hårdt pres de seneste årtier, og som i store dele af Fyn og Sjælland er helt forsvundet. Her kan skabes en større sammenhængende mosaik af våde og tørre naturtyper, som potentielt kan danne grundlag for et mere varieret dyreliv”, fortæller Ph.d. Bjarke Laubek fra rådgivningsvirksomheden Grontmij.

Han er blandt talerne på en konference den 24. maj, hvor projektet offentliggøres, og hvor de fremmødte får mulighed for at besigtige udvalgte vådområder i Svanninge Bjerge.

Udvikling af 50 vådområder

Sammen med to andre konsulenter fra Grontmij har Bjarke Laubek i en rapport beskrevet potentialet for hvert af de 50 vådområder, der findes i Svanninge Bjerge.

Der er tale om flere typer vådområder lige fra vandhuller og sumpområder til søer med åbent vandspejl. Rapporten danner grundlaget for Bikubenfondens omfattende udviklingsprojekt, som har til formål at genoprette og udvikle biodiversiteten i området.

Til glæde for offentligheden

Da Bikubenfonden erhvervede det knap 500 ha store naturområde i 2005-2006 på Sydfyn, som nu kaldes Svanninge Bjerge, var det med henblik på at bevare og udvikle områdets enestående naturværdier til glæde for offentligheden – nu og i fremtiden. Fonden har derfor igangsat en lang række tiltag for at forbedre områdets biologiske indhold, sikre offentlig adgang samt formidling af området.

Udviklingen af de 50 vådområder er en del af fondens samlede indsats for at skabe de fysiske rammer for et bredt spektrum af plante- og dyrearter, som naturligt hører hjemme i den danske natur. Tiltagene vil danne basis for at skabe en større bestand af forskellige vandplanter, næringsfattige planter, insekter, padder og fugle.

På konferencen om biodiversitet og vådområder vil der også være fokus på, hvordan man bedst stimulerer danskernes interesse for natur.

Billeder

Fotograf: Casper Tybjerg
Fotograf: Casper Tybjerg
Download

Information om Bikubenfonden

Bikubenfonden
Fiolstræde 44
1171 København K

33779393http://www.bikubenfonden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Bikubenfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bikubenfonden

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye