DI Fyn

130 fynske virksomheder skal høre om nye omfattende EU-krav

Del
Ny kampagne fra Dansk Industri om omfattende EU-krav om bæredygtighed starter i Odense tirsdag den 6. december.
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI

Danske virksomheder er langt fremme med grøn omstilling. Fremover skal de også rapportere om, hvad de rent faktisk gør helt konkret for at leve op til kravene om bæredygtighed.

DI tager tirsdag den 6.12. på roadshow i hele landet for at informere erhvervslivet om de nye krav til virksomhederne. Starten går i Odense Congress Center kl. 9, hvor over 130 virksomheder er tilmeldt, og pressen er inviteret med.

Fra regnskabsåret 2024 er børsnoterede virksomheder med +500 ansatte omfattet af det nye lovkrav om bæredygtighedsrapportering. Virksomheder ned til 250 ansatte omfattes gradvist af lovgivning. Da rapporteringskravene rækker ud i værdikæderne, vil stort set alle virksomheder blive indirekte berørt, når de større virksomheder stiller krav til deres underleverandører og kunder.

Komplekse krav

Ifølge landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er der tale om omfattende og komplekse krav fra EU, som pålægger virksomhederne at rapportere om bæredygtighed som en del af ledelsens beretningen i årsrapporten.

Det er baggrunden for at DI nu indleder en oplysningskampagne med bl.a. et roadshow rundt til danske virksomheder over hele landet for at informere, hvordan de skal efterleve de nye krav – uden at komme på kant med loven.

Premieren på roadshowet finder sted i Odense den 6. december, hvor de lokale virksomheder kan erhverve viden om, hvordan erhvervslivet skal håndtere de nye regler.

Omfangsrig rapportering

- Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Der er tale om et meget ambitiøst rapporteringssæt, som for virksomhederne bliver en stor opgave, siger vicedirektør Kim Haggren, DI.

- Og selv om kravene i første omgang omfatter børsnoterede virksomheder med 500 ansatte, så kan det ikke undgås, at de store selskaber stiller kravene videre ned i værdikæderne, herunder SMV’erne, Kim Haggren.

Efter Odense fortsætter roadshowet til nedenstående destinationer.

8/12: Skørping

9/12: Kolding

12/12: Ringsted

14/12: Rønne

9/1: København

20/1: København

Fakta

Der er tale om 12 rapporteringsstandarder med tre underliggende hovedområder indeholdende 85 oplysningskrav og 1.144 datapunkter.

- Det bliver en kæmpestor opgave, hvilket kræver at virksomhederne får tid og ro til denne opgave. Derfor har vi taget det her initiativ til at hjælpe virksomheder over hele landet i gang med arbejdet med EU’s nye bæredygtighedsdirektiv. Dermed ikke sagt, at hvis virksomhederne kommer ordentligt i gang med rapporteringskraven, så kan det være værdiskabende og et aktiv. Hvordan virksomhederne griber det an, vil vi naturligvis fortælle dem om på roadshowsene, siger Kim Haggren.

- Danske virksomheder er meget langt fremme på europæisk plan med bæredygtighed og derfor får de en konkurrencefordel, når reglerne træder i kraft fra regnskabsåret 2024. Det er vigtigt, at rapporteringen ikke er for rapporteringens skyld, hvorfor vi har arbejdet intenst for at rapporteringen kan være et aktiv, der skaber værdi for virksomheden, siger Kim Haggren.

Udover roadshowet består DI’s kampagne af webinarer, masterclasses, følgegruppe og et omfattende website for DI’s medlemmer.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Download

Information om DI Fyn

DI Fyn
DI Fyn



Følg pressemeddelelser fra DI Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fyn

Erhvervslivet: Sagsbehandlingen er i top i Svendborg4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

21 dage tager det i gennemsnit at få behandlet en byggesag på kommunekontoret i Svendborg, det er så effektivt, at kommunen nu slår sin rekord fra sidste år. I DI’s Lokalt Erhvervsvenlighedsundersøgelse 2024 bliver Svendborg den 5. bedste kommune i landet, når det gælder sagsbehandling, der ud over byggeri også dækker miljø- og sygedagpengesager. - Det er flot, at Svendborg kan bibeholde den gode service. På det område er Svendborg en foregangskommune, som andre fynske kommuner godt kan lære noget af. En hurtig og effektiv sagsbehandling betyder, at virksomhederne hurtigt kan realisere planer om at bygge til og bygge om. Og at de kan slå til, når der kommer ordrer, og der er brug for det, og på den måde sikre både vækst og arbejdspladser, siger DI Fyns bestyrelsesleder Poul Strandmark. Svendborgs samlede placering i årets undersøgelse minder dog mest om den jævne danske sommer - med en placering lidt over middel som nummer 40 ud af 91 kommuner, et fald på fire pladser i forhold til sid

Odense fortsætter opturen i DI’s erhvervs-undersøgelse4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Med en plads som nummer 61 i DI’s undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed opnår Odense Kommune i år det bedste resultat i 12 år. Og sammenligner man med de andre storbykommuner, er Odense meget tæt på at blive den bedste. Kun fire pladser skiller Odense fra Aalborg, der igen i år er den bedst placerede storbykommune, mens Aarhus og København halter bagefter. Et resultat, som glæder DI Fyns bestyrelsesleder Poul Strandmark. - Vi ved, hvor svært det er for de helt store kommuner at opnå topplaceringer i DI’s LE undersøgelse. Men Odense har haft gang i det store seje træk siden 2021, hvor det er gået støt og roligt den rigtige vej. Og i år er der fremgang i fem ud af ti kategorier i undersøgelsen. Den største stigning ser vi i virksomhedernes vurdering af kommunens helt overordnede erhvervsvenlighed. Flere synes altså, at kommunen generelt gør det godt, hvilket er meget positivt, siger DI Fyns bestyrelsesleder. Men går man mere ned i detaljerne, er der også tilbagegang især inden fo

Nyborg falder tilbage i DI’s undersøgelse af erhvervsvenligheden4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter en pæn fremgang i DI’s Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse sidste år, ryger Nyborg Kommune i år 23 pladser ned ad ranglisten til en placering som nummer 69 ud af 91 kommuner. Virksomhederne er blandt andet mindre tilfredse med den dialog, de har med både politikere og embedsfolk – og med den information, de får fra kommunen. En ærgerlig udvikling, mener DI Fyns bestyrelsesleder Poul Strandmark. - At kunne tale fortroligt sammen og lytte til hinanden er jo ofte forudsætningen for at forbedre forholdene. Vi ved eksempelvis, at mange håndværksvirksomheder har en god dialog med Nyborg Kommune. Den model, man bruger her, kunne måske udbredes til andre virksomheder. Det vil vi i hvert fald meget gerne drøfte, når vi mødes næste gang, siger Poul Strandmark. Til gengæld går det den rigtige vej med at lægge opgaver ud i fri konkurrence, så virksomhederne også kan byde på dem. Her er der tale om en flot fremgang til en placering næsten midt i feltet, og virksomhederne kvitterer med en lan

Nordfyns Kommune er fynsmester i erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

For femte år i træk bliver Nordfyns Kommune også i år kåret som Fyns bedste erhvervskommune i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Med en flot 7. plads ud af 91 kommuner i undersøgelsen bibeholder Nordfyns dermed sin plads i top-ti på landsplan. Sidste år lå kommunen nummer fem. - Det er en flot præstation, som vi er utrolig glade for i DI Fyn. Rigtig mange kommuner gør en stor indsats for at forbedre sig år for år, det har gjort det sværere at nå til tops og blive der. Men igen i år er Nordfyns den eneste ikke-jyske kommune, der blander sig med Danmarks 10 bedste erhvervskommuner. Og vi kan se, at det ikke mindst er den gode information og dialog mellem politikere, embedsmænd og lokale virksomheder, der trækker placeringen op, siger DI Fyns bestyrelsesleder Poul Strandmark. Virksomhederne i undersøgelsen bliver blandt andet spurgt, hvordan de vurderer kommunens helt overordnede erhvervsvenlighed. Det gør de så positivt, at Nordfyns i den kategori bliver Danmarks

Kerteminde går frem i DI-undersøgelse om erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Kerteminde Kommune spurter opad i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Efter flere års bundplaceringer er Kerteminde nu tilbage på niveauet for 2019 med en placering som nummer 76 ud af 91 kommuner. Og der er fremgang i stort set alle kategorier. Det er ikke mindst dialogen mellem erhvervslivet og kommunens politikere, der er blevet væsentlig bedre end i sidste års undersøgelse. Her ligger Kerteminde nu midt i feltet, og virksomhedernes vurdering af kommunens helt overordnede erhvervsvenlighed har også fået et pænt hug opad. - Vi ved af erfaring, at det er utrolig svært at gå frem, når man befinder sig nederst på rangstigen. Der er derfor tale om en meget flot præstation af både politikere, forvaltning og Erhvervs- og Turismeforeningen og ET-Kerteminde, som DI Fyn også har haft et tæt samarbejde med. Fremgangen er et tydeligt bevis på, at det nytter at yde en målrettet indsats – og det er tydeligt at se, at virksomhederne har lagt mærke til den, siger DI Fyns best

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye