
Danske Erhvervsskoler – Lederne vil styrke Erhvervsakademierne
Uddannelsesdistribution
Erhvervsskolernes geografiske placering giver et bredt distributionsnet, som erhvervsakademierne kan drage nytte af i forbindelse med udbud af KVU i udkantsområderne. Den tætte sammenhæng med erhvervsskolerne er med til at øge overgangen fra erhvervsuddannelserne til de videregående uddannelser og til at vise et fremadrettet perspektiv for nogle af de unge, som ellers ikke vil få en videregående uddannelse.
Erhvervsakademiernes størrelse
Erhvervsakademierne skal være større i fremtiden, og erhvervsakademierne bør derfor iværksætte en drøftelse af mulighederne for fusion. Akademierne skal være i stand til at løfte udviklingen, det tætte samspil med erhvervslivet og det internationale arbejde. Både på det praktiske og det strategiske plan stiller det krav til akademiernes størrelse.
Bestyrelsessammensætning
Erhvervsskolernes repræsentanter skal ifølge lovgivningen udgøre et flertal i akademiets bestyrelse, og de skal varetage erhvervsskolernes interesser. Dette medfører uforholdsmæssigt store bestyrelser samt en indbygget inhabilitet. Udpegningsreglerne bør derfor ændres, og bestyrelsen skal alene varetage erhvervsakademiets interesser. Bestyrelsen bør udpeges direkte, uden at erhvervsskolerne eller andre institutionstyper får dominerende indflydelse.
Rektors ledelsesrum
Skal erhvervsakademierne fremstå som stærke institutioner, skal de have stærke ledere. Det kræver, at rektor har det fornødne ledelsesrum og kan disponere over erhvervsakademiernes ressourcer. Rektor skal have det fulde ansvar for erhvervsakademiets drift og udvikling, herunder økonomi, administration, markedsføring og pædagogik.
Øvrige aktiviteter
Ud over fuldtidsuddannelserne omfatter erhvervsakademiernes aktiviteter blandt andet også deltidsuddannelser, kursusvirksomhed, vækstfondsprojekter og internationale projekter. Disse aktiviteter er vigtige for en lokal udvikling, og der skal skabes incitament til at forankre erhvervsakademiernes øvrige aktiviteter lokalt på erhvervsskolerne.
Erhvervsakademierne er en ny uddannelseskonstruktion, der etableredes den 1. januar 2009 bl.a. med det formål at forbedre regeringens uddannelsesmål om, at 50 % af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse. Siden sin etablering er ansøgningerne til erhvervsakademiernes uddannelser steget med 13 %.
Erhvervsakademierne udbyder primært erhvervsakademiuddannelser (tekniske og merkantile korte videregående uddannelser), og akademierne uddanner overvejende til det private arbejdsmarked. Flere akademier udbyder også erhvervsrettede uddannelser på bachelorniveau. Der findes ni erhvervsakademier i Danmark. Erhvervsakademierne skal evalueres i 2013-2015.
Information om Danske Erhvervsskoler

Ny Vestergade 17, 2. sal
1471 København K
333 77 888http://www.danskeerhvervsskoler.dk/
Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler
Ny kampagne skal lære mødre mere om ungdomsuddannelser13.10.2014 09:17:45 CEST | Pressemeddelelse
I denne uge går det løs: Ny kampagne skal nuancere mødres syn på ungdomsuddannelserne. Målet er, at mødre til unge, der står over for at skulle vælge ungdomsuddannelse, skal få øjnene op for de mange spændende muligheder, der ligger i at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse.
Danmarks dygtigste elever i Teknolog og Erhvervscase er kåret3.9.2014 10:17:29 CEST | Pressemeddelelse
12 hold med elever fra hele landet har netop dystet om at blive Danmarks bedste i DM finalen i Teknologi og Erhvervscase. Vinderne i Teknologi blev tre elever fra HTX-uddannelsen på Hansenberg i Kolding. De havde nytænkt en affaldsbeholder til festivaller. I Erhvervscase vandt fire HHX-elever fra Herningsholm i Herning. De havde det mest innovative bud på, hvordan sportsfirmaet Select kan ruste sig til fremtiden.
Opfindere og erhvervstalenter klar til DM-finale29.8.2014 15:00:29 CEST | Pressemeddelelse
Finalisterne til årets DM i Teknologi og Erhvervscase for elever fra HTX og HHX er fundet og klar til 2. september, hvor mesterskabet finder sted hos LEGO Koncernen i Billund. Undervisningsminister Christine Antorini besøger konkurrencen og overrækker præmier.
Reformen sikrer flere dygtige faglærte25.2.2014 13:00:50 CET | Pressemeddelelse
Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne hilser vedtagelsen af den nye EUD-reform velkommen. Reformen vil tiltrække flere dygtige unge til erhvervsuddannelserne, og uddannelsesgarantien sikrer, at de unge kan færdiggøre deres uddannelser. Det er rigtig positivt for de unge og ikke mindst for arbejdsmarkedet.
Fleksuddannelsen vil sikre uddannelse til alle unge1.10.2013 16:19:46 CEST | Pressemeddelelse
Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne hilser regeringens forslag om en ny fleksuddannelse velkommen.Det er positivt, at politikerne ikke glemmer de svageste unge, i jagten på at hæve kvaliteten på erhvervsuddannelserne.