

Den internationale iværksætteruge: Ny kamp for overlevelse – de store vil være sammen med de små
Landet over inviterer gamle, store og velrenommerede virksomheder små nystartede iværksættere indenfor til et samarbejde om produktudvikling og nye forretningsområder. På kryds og tværs og nærmest hver uge opstår nye samarbejdsrelationer og netværk. En efter en lancerer etablerede virksomheder et co-working space, et hub eller et innovation lab, hvor iværksættere særligt på det digitale område hjælper de store med at nytænke – og på længere sigt at overleve.
Netop synergien mellem start-up-virksomheder og corporates er temaet for årets internationale entreprenørskabsuge Global Entrepreneurship Week, herhjemme bedre kendt som GEW-ugen, der er en del af den verdensomspændende begivenhed.
Under overskriften ”Når små og store virksomheder samarbejder” sætter GEW Danmark med op mod 200 arrangementer og over 25.000 forventede deltagere over hele landet fokus på iværksætteri og den nye tendens i dansk erhvervsliv.
”Målet er at fremme lysten til at sætte i værk i såvel etablerede som nye virksomheder og sætte lys på iværksætteriets betydning for at skabe vækst og nye arbejdspladser,” siger sekretariatschef Peter Kofler, Ivækst, og formand for Dansk Iværksætter Forening (DIF).
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der har det politiske ansvar for en stor del af iværksætteriets rammebetingelser, skyder GEW-ugen i gang ved åbningsarrangementet i a-kassen Ases domicil i Sydhavnen. Her glæder Ase-direktør Karsten Mølgaard Jensen sig på de cirka 65.000 medlemsvirksomheders vegne over, at de utraditionelle konstellationer kan være med til at styrke interessen for iværksætteri.
”Uden iværksætteri går samfundet i stå. Heldigvis ser vi lige nu noget nær en revolution i dansk erhvervsliv, hvor de store for alvor har fået øjnene op for, at de små kan noget særligt. Partnerskaberne giver de store adgang til iværksætternes spidskompetence: nytænkning og innovation, mens iværksætteren i bytte får adgang til viden, kapital, distribution og kompetence på alle hylder,” siger Karsten Mølgaard Jensen.
Etablerede virksomheder og iværksættere har en masse at tilbyde hinanden, understreger han.
”Heldigvis er den traditionelle holdning, at de er hinandens modsætninger, under forandring. Stærke start-up-miljøer, hvor virksomhederne kan tage deres første skridt med stærke makkerskaber, giver et godt afsæt for at udvikle forretningen. Iværksætterdrivet smitter, og det styrker såvel den store som den lille virksomhed, hvis det er et iderigt miljø, og ikke blot en enkelt virksomhed, der kan tiltrække investeringer og kompetent arbejdskraft,” siger Karsten Mølgaard Jensen.
I forbindelse med GEW-åbningen uddeles også en af landets mest prestigefyldte iværksætterpriser, Ivækstprisen 2017, blandt seks nominerede kandidater i kategorien årets Startup/Corporate Collab. Desuden kommer en række af de mest prominente navne i iværksættermiljøet med deres bud på, hvordan Danmark bliver verdensmester i startup/corporate collab.
På trods af stor mediebevågenhed om iværksætteri efterlyser otte ud af ti iværksættere større opmærksomhed fra politikerne på iværksætteri og vilkårene for danske iværksættere, viser den seneste Iværksætterundersøgelse udarbejdet af Dansk Iværksætter Forening.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere oplysninger kontakt:
Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897
Troels Krog, chef for Politik og presse: 21359026
Peter Kofler, Ivækst, og formand for Dansk Iværksætter Forening: 40404004
Vedhæftede filer
Links
Information om Ase
Følg pressemeddelelser fra Ase
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ase
Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse
Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.
Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse
Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.
Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.
Ase: Giv a-kasserne metodefrihed og ansvar for de dagpengeforsikrede ledige6.4.2022 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Drop den nidkære overvågning af de dagpengeforsikrede ledige, lad a-kasserne overtage beskæftigelsesindsatsen og giv dem metodefrihed til at tilrettelægge forløbet målrettet den enkeltes behov.
Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse
Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.