DI Thy Mors

Øl med rav, havtorn og hyben giver initiativpris til Thisted Bryghus

Del
Nyskabende samarbejder mellem Thisted Bryghus og blandt andre Thy Nationalpark og Cold Hawaii har skabt vækst for det mere end 100 år gamle bryghus, som samtidig har formået at sætte hele lokalområdet på danmarkskortet.

Det er almindeligt kendt, at man brygger øl på humle. Men det er ikke en selvfølge, hvis man spørger på Thisted Bryghus. De har blandt andet lanceret serien Ny Nordisk Øl, hvor den traditionelle humle er erstattet med ingredienser fra Nationalpark Thy – blandt andet porse, birk, havtorn og hyben. I varianten Cold Hawaii Rav er der endda tilsat ægte rav fra vestkysten, som giver øllen en karakteristisk smag af harpiks.

- Thisted Bryghus er platform for et fantastisk samarbejde i Thy. Eksempelvis er Nationalpark Thy og Cold Hawaii med til at gøre bryghuset helt unikt, og samtidig får de selv en fantastisk markedsføring igennem ølsalget i hele landet. Det er lokal samhørighed, når det er allerstærkest, og det er med til at markere hele området på landkortet, siger formand for DI Thy/Mors Tage Odgaard Nielsen.

Derfor går årets initiativpris fra DI Thy/Mors til Thisted Bryghus. Prisen overrækkes torsdag den 12. oktober 2017 kl. 14.00 på Thisted Bryghus, Bryggerivej 10, 7700 Thisted. Pressen er velkommen.

Thisted Bryghus blev stiftet i 1902, og lokalt er bryggeriet ikke mindst kendt for sine generalforsamlinger – også kaldet den 4. højtid – hvor flere end 1.400 aktionærer mødes til gule ærter, øl og hygge. På landsplan blev bryggeriet kendt, da de brød igennem nationalt med Porse Guld fra 1984, Limfjordsporteren fra 1989 og ikke mindst Danmarks første økologiske øl fra 1995, som Christianitterne var med til at udbrede kendskabet til i København.

Christiania er stadig en stor aftager af økologisk øl fra Thy, men den store vækst skyldes primært de mange special-øl, som i dag bliver langet over disken i samtlige supermarkedskæder i Danmark. Satsningen på udviklingen af innovative specialprodukter har medført en vækst i bryghusets omsætning på mere end 45 procent i løbet af de seneste år.

- Uanset om man laver køkkenlåger eller brygger øl, så handler det om at tænke nyt og innovativt – og samtidig sørge for at bevare den bedste kvalitet. Det er lykkedes for Thisted Bryghus, som har turdet at bevæge sig ud på nogle områder, som hidtil har været uset i branchen. Det er lige nøjagtig den tilgang og det mod, vi leder efter, når vi kårer årets initiativpris i DI Thy/Mors, slutter Tage Odgaard Nielsen.

Med DI Thy/Mors’ Initiativpris 2017 er A/S Thisted Bryghus en af i alt 18 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

                                       Kom til den til lokale prisoverrækkelse:
                                         Torsdag den 12. oktober 2017 kl. 14.00
                             hos A/S Thisted Bryghus, Bryggerivej 10, 7700 Thisted

Fakta om Initiativpris 2017

DI Thy/Mors overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent i DI Thy/Mors, Henrik Marcher Larsen på tlf.: 4015 8858 eller pressekoordinator i DI, Helen Jensen på tlf.: 2124 4702.

Billeder

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye