Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet

Projektet er delt i to entrepriser – en tømrer- og en anlægsentreprise. Derudover står Lolland Kommune selv for en del af arbejdet herunder bl.a. omdannelsen af ishuset til et formidlingsrum.
Formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh fortæller, at Lolland Kommune har fået nogle tilbud med nogle rigtig gode priser, der holder sig inden for budgettet, så projektet kan udføres som planlagt.
”Med projektet skal vi fortælle historien om Maribos meget fine kulturmiljø, som er en perle på Lolland. Det er stedet i Maribo, hvor by, kultur og natur møder hinanden, og et sted som besøges af rigtig mange mennesker, og målet at udvikle en helt ny attraktion og give bedre betingelser for at bevæge sig fra byen og ud i naturen og omvendt. Med dagens underskrifter er vi den nye attraktion et stort skridt nærmere. Nu er det praktiske på plads, og spaden kan komme i jorden", siger Henrik Høegh.
Der var inviteret 8 firmaer til at give tilbud på anlægsentreprisen og 6 til tømrerentreprisen. Der var 3 firmaer til hver entreprise, der afgav tilbud.
Håndværkerne går i gang den 11. september, og hele projektet forventes at være færdig til januar 2018.
Stien ved Maribo Søs søbred vil i byggeperioden været spærret for al færdsel på stykket fra Anemonebroen til broen over Huns Å.
I byggeperioden vil der vil være adgang til søen fra Klostergade, forbi kirkens hovedindgang, gennem domprovstens gård ned til stien, der går mod kajakklubben.
Fra Vestergade vil der være adgang til søen gennem Svanegangen over græsplænen til broen over Huns Å.
Det er Lolland Kommune, der sammen med Museum Lolland-Falster og Maribo menighedsråd bygherre på projektet.
Projektet i Maribo har et samlet budget på 7 millioner kr. Heraf støtter Realdania med 3,5 millioner, Lolland Kommune med 3 millioner og Museum Lolland-Falster med 0,5 millioner kr.
Fakta om projektet Maribo Domkirke og Søbred
I foråret 2016 blev der afholdt en arkitektkonkurrence til projektet, hvor Kristine Jensens Tegnestue fra Aarhus vandt. Vinderforslaget er nu bearbejdet bl.a. på baggrund af dommerkomiteens bemærkninger, til et detaljeret projekt, der har været sendt i udbud.
Maribo er en historisk domkirkeby omringet af storslået natur og én af de få danske købstæder, der ligger indenlands uden direkte sejlforbindelse til farvande og havne. Side om side midt i byen ligger både domkirke, klosterruin og Maribosøerne.
Projektet er støttet af Realdania – under kampagnen Stedet Tæller og bygger videre på det arbejde, som allerede er sket i regi af byrumsprogrammet i Maribo, der har til formål at skabe synlighed og sammenhæng mellem bykerne, kulturmiljøet omkring domkirken og naturen. Ønsket er at kunne formidle stedets historie og de mange kulturinstitutioner i området samt at understøtte de mangfoldige brugergruppers ejerskab og brug af området.
Projektet består af tre hovedelementer; en træbrygge, nye belægninger omkring domkirken og et formidlingsrum.
Træbryggen
Langs søbredden fjernes de eksisterende nedbrudte betonkanter, og der udlægges en træbrygge på stolper fra turbåden Anemonens anløbsbro til Huns Å. Det er en konstruktion, der vil sikre, at man kan gå tørskoet hele året. Træbryggen udlægges i en bredde på 3 meter, og der opsættes nogle siddemøbler på træbryggen.
Nye belægninger med formidling
De nuværende buskadser ryddes for at opnå en bedre kontakt mellem områderne. Den eksisterende belægning omkring domkirken ned mod søen hæves og udvides, og der etableres grusstier ned mod den nye træbrygge.
For at vise hvor stort det gamle kloster oprindeligt var, lægges spor af de endnu ikke udgravede bygningers konturer ned i belægningen og ud i græsplænen.
Tilgængelighed er indarbejdet i hele projektet. Den eksisterende belægning har et fald på 80 promille ned mod søen. Den nye belægning og de nye grusstier ned til træbryggen etableres med et fald på 50 promille. De nuværende bordursten udskiftes med komfortsten i en bredde på mindst 1,3 m.
Formidlingsrummet
Det gamle ishus nedbrydes og omdannes til et formidlingsrum, hvor der med tekster og tegninger vil blive fortalt om naturparken, byen, klosterruinen og domkirken.
Nøgleord
Kontakter
Eva Westerholt
Projektleder
54 67 64 09
evwe@lolland.dk
Henrik HøeghViceborgmester
Tlf:30 12 39 72Billeder


Information om Lolland Kommune
Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Tre kommuner med fælles forslag: Byg krigsskibe på Lolland26.4.2025 09:41:22 CEST | Pressemeddelelse
Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner foreslår i fællesskab, at en del af Forsvarets kommende skibsproduktion placeres i Rødbyhavn, hvor der i forvejen er store fabriks- og havnefaciliteter klar til brug om få år.
Turbåden Anemonen er klar til to nye sæsoner22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forpagtningsaftale er på plads. Fra 1. maj overtager Niels Skadborg og Christian Pedersen ansvaret for at drive turbåden Anemonen med rundture og chartreture i Naturpark Maribosøerne – nærmere bestemt på Søndersø centralt i Maribo.
Kjær & Lassen vinder hovedentreprisen på Havnebygningen i Nakskov10.4.2025 09:32:09 CEST | Pressemeddelelse
Efter en udbudsrunde med fire bydende virksomheder er entreprenørfirmaet Kjær & Lassen blevet valgt som hovedentreprenør på renoveringen af Havnebygningen i Nakskov. Der er givet en tilbudssum på 25,77 millioner kroner, og projektet realiseres som en del af Nakskov 2030-initiativet med støtte fra A.P. Møller Fonden, der har bidraget med godt 50 millioner kroner til renoveringen af Havnebygningen og Honnørkaj.
Ny national industripark bør placeres i Rødbyhavn8.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Lolland og Guldborgsund Kommuner står sammen om at foreslå Rødbyhavn som ny national industripark. Det skal bidrage til at imødekomme nationale kapacitetsbehov og samtidig virke som en dynamo for ny vækst og udvikling på Lolland-Falster.
LollandBibliotekerne sætter fokus på bæredygtighed26.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Sammen med lokale foreninger og organisationer markerer LollandBibliotekerne UGE17, som er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål. Det sker med en række forskellige og inspirerende aktiviteter om bæredygtighed. Et af ugens første arrangementer bliver en debataften tirsdag den 22. april kl. 19:00-21:30 på Nakskov Bibliotek. Her mødes 12 lokale kandidater til kommunalvalget for at diskutere udfordringer og løsninger på vejen hen mod en grøn fremtid for Lolland Kommune.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum