3D-print hjælper iværksætter fra idé til færdigt produkt
Da Ulrich Grønning fra Grønning Plantemiljø i 2013 skulle realisere sin idé om at fremstille en helt ny type vertikal plantevæg, manglede han en måde at visualisere sine tanker.
-Jeg vidste hvilket slutprodukt, jeg ville have, men ikke helt hvordan det skulle opbygges. Derfor skulle jeg finde nogen, der kunne hjælpe mig med at synliggøre mine tanker og få det omsat til en prototype, siger Ulrich Grønning.
Han kontaktede derfor Teknologisk Institut med sin ide for at få en hjælpende hånd med udvikling af koncept og design. Forud for printningen videreudviklede instituttets specialister konceptet med et manuelt design, der senere blev omsat til en 3D-tegning. Ud fra tegningen printede specialisterne de enkelte potter, som Ulrich Grønning løbende kunne tage med hjem og teste i praksis.
- Efter at have udviklet konceptet og tegnet det mulige design lavede vi flere forskellige print undervejs, som vi løbende evaluerede sammen med kunden, så han kunne tage det endelige produkt med til producenten, fortæller konsulent Thor Bramsen, der ser mange fordele i teknologien.
-3D-print er utrolig stærkt som redskab i produktudvikling, og det er en kæmpe fordel for kunden, at man ikke behøver den store tekniske indsigt for at byde ind med forslag til forbedringer.
Siden har Ulrich Grønning haft stor succes med sine plantevægge, som både er blevet solgt i Norge, Sverige og Holland, og han er i dag glad for, at han lod 3D-teknologien hjælpe til i udviklingen af hans produkt:
-Det var smart, fordi jeg kunne efterprøve funktionaliteten af de enkelte dele. Når man, som jeg, ikke er vant til at kigge på tegninger, så er det enormt praktisk at stå med noget i hånden, som man kan forholde sig til. En tegning kan man jo ikke efterprøve. Så jeg laver slet ikke noget uden 3D-print længere. Det har været et rigtig godt værktøj, siger han.
Teknologisk Institut råder over syv forskellige 3D-printere, der håndterer en lang række materialer, blandt andet Titanium, Rustfrit Stål og Nylon. Foruden produktudvikling laver instituttet også direkte 3D-produktion, hvor det færdige emne leveres direkte til slutbrugeren.
Teknologisk Institut udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum