Haderslev Kommune

Økologien er gået rent ind i kommunale køkkener

Del
En række køkkener i Haderslev Kommune har været i gang med at omlægge til økologi og med gode resultater. På onsdag bliver projektet afsluttet, og et par af køkkener får overrakt spisemærker i sølv for deres gode indsats med at servere økologisk mad og drikke til borgere og medarbejdere.

I de sidste halvandet år har Haderslev Kommune været med i et økologiprojekt, hvor fem køkkener har omlagt dele af maden til økologisk. Omlægningen er sket i samarbejde med ØKO++.

Køkkenerne har modtaget undervisning i omlægning til økologi. Nøgleordene for undervisningen har blandt andet været: mad fra bunden, gode råvarer, masser af årstidens grøntsager og mindre madspild.

I køkkenerne på Bostedet Kløvervænget, Helsehjemmet, Kantineriet, Sillerup Plejekollegium og på Kompetencecentret er der blevet ændret rutiner, afprøvet nye opskrifter og lavet masser af dejlig økologisk mad.

Et flot resultat

Regeringen har en målsætning om, at alle offentlige køkkener senest i 2020 skal servere minimum 60 % økologisk, hvorved køkkenerne opnår et spisemærke i sølv.

Økologiberegningerne for oktober viser, at de deltagende køkkener i Haderslev Kommune i gennemsnit serverer næsten 50 % økologisk mad og drikke. Bostedet Kløvervænget hus C, har opnået en økologiprocent på 67 %, og Helsehjemmet har opnået en økologiprocent på 84 %. Det betyder, at de to køkkener nu kan få uddelt et spisemærke i sølv. Køkkenet på KompetenceCentret opnåede ligeledes et spisemærke i sølv, før køkkenet blev nedlagt.

Erfaringerne fra projektet kan bruges ind i det videre arbejde med økologisk mad og drikke i Haderslev Kommune.

Uddeling af spisemærk er

Onsdag den 26. november 2014 kl. 14-17 vil der bliver uddelt spisemærker i sølv til henholdsvis Helsehjemmet og Bostedet Kløvervænget, Hus C. på Jels Voldsted, Koldingvej 2 Jels, 6630 Rødding.

Der vil udover overrækkelsen af spisemærker, være mulighed for at høre om de deltagende køkkeners erfaringer med omlægningen til økologi.

Arrangementet afholdes i fællesskab med Kolding Kommune, der har deltaget i et lignende projekt.

Arrangementet er for projektets deltagere. Pressen er velkommen.

Projektet har fået tilskud fra EU og fra Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Derudover har Udvalget for Sundhed og Forebyggelse bevilget 324.050 kr. til projektets gennemførelse.



Kontaktinformation:

Kost- og tobakskoordinator Winnie Holm Lorenzen, tlf.: 74 34 03 42

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye