Landbrugsstyrelsen

102 mio. kroner til grønne idéer i fødevaresektoren

Del

Den 9. juni åbner Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Landbrugsstyrelsen for årets anden ansøgningsrunde, hvor hele fødevaresektoren har mulighed for at få støtte til innovative, grønne idéer.

Alle med en god idé til at gøre fødevarernes rejse fra jord til bord mere bæredygtig for både miljø, klima og økonomi kan godt begynde at spidse ansøgningspennen.

Fra på onsdag åbner nemlig en pulje på 102 millioner kroner, som skal støtte udviklingsprojekter og professionelle netværk, der fremmer grønne løsninger i fødevaresektoren. Bag puljen står Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), og det er alle led i fødevaresektoren, der kan søge.

Både de primære producenter af fødevarer i landbrug, fiskeri og akvakultur, og dem, der forarbejder og afsætter fødevarerne, kan opnå økonomisk støtte fra GUDP.

Forskere, producenter og myndigheder tænker nyt

GUDP har fra sin start i 2010 til udgangen af 2020 bevilget sammenlagt 2,6 milliarder kroner til demonstrations- og udviklingsprojekter og dermed bidraget til innovation og bæredygtig grøn udvikling på mange forskellige måder inden for fødevareerhvervene.

Et af de projekter, der har fået støtte i år, er et netværk for producenter af grise i skoven. Et andet projekt undersøger muligheden for at digitalisere gyllespredningen, så den bliver mere skånsom for miljøet og landmandens pengepung.

GUDP-projekterne samler professionelle i fødevaresektoren på tværs af forskning og erhverv, og projekterne skal sikre, at der kommer innovative løsninger på de miljø- og klimaudfordringer, samfundet står overfor. Med forankring af GUDP i Landbrugsstyrelsen bliver der desuden et tæt samspil mellem myndighederne, forskning og fødevareerhvervet, der gør løsninger i de nytænkende GUDP-projekter holdbare.

Få tips om den gode ansøgning

Alle, der overvejer at søge støtte, kan få råd om ansøgningen på to gratis online informationsmøder, hvor tidligere støttemodtagere deler ud af deres erfaringer. Ansøgere kan desuden få sparring og hjælp til at skrive den gode ansøgning hos GUDP-sekretariatet i Landbrugsstyrelsen.

Ansøgningsfristen er den 2. september klokken 12.00, oplyser Landbrugsstyrelsen.

Fakta om Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) støtter innovative projekter, som fremmer grøn og økonomisk bæredygtighed inden for landbrug, fiskeri, akvakultur og fødevareindustri. GUDP er ledet af en ministerudpeget bestyrelse, og medlemmerne er erhvervsfolk fra hele fødevaresektoren. Programmet hører under Landbrugsstyrelsen i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Se GUDP’s hjemmeside

Yderligere oplysninger:

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum