Aarhus Universitet: Science and Technology

1000 ansøgere har meldt sig til adgangsprøver på Aarhus Universitet

Del

Lørdag den 4. maj holder Aarhus Universitet adgangsprøver for ca. 1000 unge mennesker, som har søgt ind på universitetets naturvidenskabelige uddannelser og ingeniøruddannelser gennem kvote 2. Prøverne skal give universitetet mulighed for at finde de mest motiverede og kvalificerede ansøgere – og ikke mindst hjælpe ansøgerne til at vælge rigtigt. Pressen får mulighed for at overvære dele af prøverne.

Til adgangsprøven vil ansøgere både blive testet i deres studieegnethed og få indsigt i den uddannelse, de har søgt om optagelse på. Adgangsprøven handler høj grad også om at hjælpe ansøgerne med at afklare deres studievalg.

Det skal ske gennem fagnære programmer på de enkelte uddannelser, hvor undervisere og nuværende studerende vil give ansøgerne et klart billede af, hvad de kan forvente, hvis de kommer ind på netop de uddannelser:

Hvad er uddannelsens faglige fokus, niveau og studieforløb? Hvordan er de fysiske rammer og det sociale miljø på uddannelsen?

Forventningsafstemningen skal gøre det lettere for de kommende studerende at vælge rigtigt – og øge chancen for, at de gennemfører uddannelsen.

Aarhus Universitet modtog godt 2700 kvote 2-ansøgninger til de 32 uddannelser inden for naturvidenskab og ingeniørområdet. Heraf havde 931 valgt uddannelserne som deres førsteprioritet.

”Alene det, at ca. 1000 ansøgere har meldt sig til adgangsprøverne og vil bruge en hel dag på at få afstemt deres forventninger, signalerer, at ansøgerne er motiverede,” udtaler Finn Borchsenius, prodekan for uddannelse ved Science and Technology.

Presseadgang

Den første del af prøven er en studieegnethedstest – uniTEST – som består af 150 spørgsmål og varer tre en halv time.

Selve testen vil pressen ikke kunne få adgang til at overvære, da den foregår under eksamenslignende forhold.

Pressen kan til gengæld overvære de efterfølgende fagnære programmer to steder: Hos Institut for Datalogi og hos Institut for Matematik, som i øvrigt har en ny uddannelse i Datavidenskab på menuen.

Praktiske oplysninger:

Program for uddannelserne Datalogi og IT Produktudvikling, Åbogade 15, 8200 Aarhus N (Incuba Katrinebjerg / bygning 5510)

14:15-14:45: Velkomst og Introduktion til uddannelsen

14:45-15:00: Pause

15:00-15:30: Fagligt oplæg

15:30-16:45: Rundvisning i hold med stationer

16:45-17:00: Tak for i dag

Kontaktperson: Specialkonsulent Søren Poulsen, som vil være til stede under arrangementet. Mail poulsen@cs.au.dk, Mobil 2095 1282

-----

Program for uddannelserne Matematik, Matematik-økonomi og Datavidenskab, Institut for Matematik (Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C).

14.15-14.50: Velkomst og Introduktion til uddannelsen

14.55-15.10: Forelæsning

15.20-15.50: Øvelser

15.50-16.10: Rundvisning

16.10-16.40: Mød studerende og hør om deres projekter

16.40-17.00: Afslutning med kaffe og kage

Kontaktperson på dagen er formand for uddannelsesudvalget på Institut for Matematik, Niels Lauritzen, Mail niels@math.au.dk, Mobil 3051 3399

Erfaringer fra 2018

Institut for Datalogi har i forvejen erfaring med at arrangere adgangsprøve for kvote 2-ansøgere, da instituttet i foråret 2018 holdt generalprøve på konceptet.

Institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi kan endnu ikke konkludere, om adgangsprøverne i 2018 har haft positiv effekt. Men han er sikker på, at prøven kan være med til at sikre, at instituttets kommende studerende har nogle gode faglige forudsætninger og en stærk motivation.

”Når deltagerne besøger instituttet vil de møde undervisere og studerende og få indtryk af uddannelsernes indhold samt et indblik i vores gode studiemiljø. Vi håber på den at vi på den måde kan sikre at vi får både fagligt stærke, motiverede og engagerede studerende, der har tænkt grundigt over deres studievalg," siger Kaj Grønbæk.

Baggrund

Adgangsprøverne til kvote 2 skal ses i lyset af, at Aarhus Universitet i år har indført karakterkrav på alle naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Kravet er fremover 7,0 i karaktersnit fra den adgangsgivende eksamen og 7,0 i gennemsnit i Matematik A for at være kvalificeret til optagelse gennem kvote 1. Målet er at styrke kvaliteten i uddannelserne, mindske frafaldet og skabe bedre dimittender.

Studerende, der ikke lever op til karakterkravene, men som har evnerne og motivationen til at gennemføre uddannelserne, kan søge ind via kvote 2, hvor målet er det samme som med kvote 1-ansøgerne: at sikre, at universitetet optager dem, der har de bedste faglige kvalifikationer og den rette motivation til at klare sig godt og gennemføre uddannelsen.

Det er muligt at læse mere om adgangsprøven på http://bachelor.au.dk/optagelse/kvote-1-2-og-3/adgangsproeve-st/

Kontakter

Specialkonsulent Søren Poulsen, Institut for Datalogi,
Mail poulsen@cs.au.dk, Mobil 2095 1282

Lektor Niels Lauritzen, Institut for Matematik,
Mail niels@math.au.dk, Mobil 3051 3399

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Plantegenomer afslører basis for tilpasning til vidt forskellige klimaer15.1.2020 08:16:03 CETPressemeddelelse

Med nutidens klimaforandringer er det vigtigt, at planter kan tilpasse sig nye forhold for at overleve. Et internationalt forskerhold har ved hjælp af markforsøg og studier af plantegenomer fundet ud af hvilke områder i genomet, der påvirkes under tilpasning til lokale klimaforhold. Denne basale viden om lokal tilpasning er et første vigtigt skridt på vejen mod at klimasikre fremtidens afgrøder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum