100 mio. kroner skal hjælpe langvarige kontanthjælpsmodtagere videre
Med finansloven for 2020 blev der afsat 50 mio. kroner årligt i perioden 2020-2021 til en styrket indsats for at afklare, om aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år, som har modtaget kontanthjælp i en periode på mere end 8 ud af de seneste 10 år, fortsat skal være på kontanthjælp.
Kommunerne skal lave en systematisk og tværfaglig gennemgang af alle sager netop for at sikre, at alle borgere, der er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension, hurtigt identificeres, så borgerne kan få deres sager forelagt for rehabiliteringsteamet. De borgere som ikke får deres sag forelagt for rehabiliteringsteamet får en målrettet virksomhedsrettet indsats, som skal bringe dem nærmere beskæftigelse.
56 kommuner har fået støtte for i alt 73,5 mio. kr. Puljen er genudmeldt for at flere kommuner kan få mulighed for at deltage i projektet.
Projekterne skal bygge videre på erfaringerne fra Flere skal med 1, som netop er evalueret og Flere skal med 2, der løber frem til midten af 2022. Projekterne er samlet set blevet støttet med 428,5 mio. kroner fra satspuljen. Flere skal med 1 kørte fra 2017-2019. Her ligger slutevalueringen nu klar. Den viser, at 37 procent af de borgere, som modtog den aktive beskæftigelsesindsats i projektet var i beskæftigelse, uddannelse, fleksjob eller virksomhedspraktik ved projektet slutning. Samtidig blev 6.300 personer afklaret videre fra kontanthjælpssystemet.
Covid-19 har udskudt processen for den nye afklaringspulje, der i stedet bliver forlænget til og med 2022.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:
- Jeg er glad for, at vi med denne pulje giver kommunerne endnu bedre muligheder for at hjælpe borgere, der har været langvarigt på kontanthjælp. Borgere, der ikke hører til i kontanthjælpssystemet, skal selvfølgelig visiteres videre til den rigtige ydelse og indsats.
- Jeg synes, at det er nogle ret bemærkelsesværdige resultater, som vi ser fra de tidligere projekter. Jeg glæder mig over, at de gode erfaringer vil komme mange flere borgere til gavn over hele landet.
- Resultaterne viser, at det er muligt med den rette virksomhedsrettede indsats at gøre en forskel - også for borgere der længe har spejdet forgæves efter at blive en del af det arbejdende fællesskab.
- Der er selvfølgelig tale om små tal i det store billede, men der skal vi huske på, at det er en gruppe borgere, der har siddet fast i kontanthjælpssystemet rigtig længe. Jeg ser frem til at følge kommunernes videre arbejde.
Listen over kommuner, der indtil videre får del i puljen, er vedhæftet.
Læs slutevaluering af Flere skal med her.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Vedhæftede filer
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.
Invitation til uformelt ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre den 7.-8. juli i Aalborg om fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU3.7.2025 07:57:06 CEST | Pressemeddelelse
Den 7.- 8. juli afholdes det første uformelle ministermøde under det danske EU-formandskab i Aalborg. Fri og fair bevægelighed i EU og EU-landenes konkurrenceevne er på dagsordenen for EU’s beskæftigelsesministre.
Ny overenskomstordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping30.6.2025 11:23:03 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen præsenterer en ny overenskomstbaseret erhvervsordning, som skal sikre dansk erhvervsliv nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande på danske løn- og arbejdsvilkår. Derudover præsenterer regeringen nye initiativer mod social dumping, herunder krav om ID-kort på større bygge- og anlægsprojekter.
Invitation til doorstep om udenlandsk arbejdskraft og initiativer mod social dumping30.6.2025 09:36:22 CEST | Pressemeddelelse
Der afholdes i dag doorstep om en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse
I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum