Erhvervsministeriet

10 danske topledere giver deres bud på, hvordan der kommer flere kvinder på ledelsesgangene

Del

Erhvervsminister Rasmus Jarlov og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen offentliggør mandag morgen et nyt inspirationskatalog, hvor en række administrerende direktører og bestyrelsesformænd giver deres bud på, hvordan danske virksomheder og institutioner får flere kvinder ind på ledelsesgangene og i bestyrelser.

Mange virksomheder efterspørger inspiration og redskaber til, hvordan de kan arbejde med at få flere kvinder i ledelse. Derfor har regeringen taget initiativ til at udvikle et inspirationskatalog med konkrete eksempler på, hvordan danske topledere målrettet arbejder på at opnå en balanceret kønsfordeling i virksomhedens ledelse. Det nye katalog består af 10 interviews, hvori topledere deler konkrete erfaringer og tiltag i de meget forskellige virksomheder, de står i spidsen for.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

“Jeg er overbevist om, at alle virksomheder gerne vil have dygtige kvinder i deres ledelse og vi håber, de kan inspirere hinanden. Jeg er overbevist om, at vi vil se flere kvinder i toppen af erhvervslivet i fremtiden.” 

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen:

"Både det private erhvervsliv og det offentlige har en udfordring med at få flere kvinder i ledelse. Vi har nogen af verdens mest veluddannede kvinder, de talenter skal bruges. Casene viser, at det kræver opmærksomhed i virksomhederne og hos topledelsen at bryde med de vante mønstre. Det står også klart, at der ikke er én hurtig løsning, men behov for at arbejde bredt og tage mange redskaber i brug. Jeg hæfter mig også ved, at mændene skal tage et medansvar, hvis vi skal lave mærkbare ændringer."

Inspirationsmaterialet lanceres på et morgenmøde på Børsen, hvor begge ministre deltager i en paneldebat med en række af toplederne om best practise og metoder til at fremme kvinder i ledelse.

De 10 virksomhedsledere, der har bidraget til inspirationskataloget er:

Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i Ørsted:
Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank
Peder Holk Nielsen, CEO i Novozymes
Per Holten-Andersen, rektor på CBS
Mai-Britt Poulsen, direktør i Boston Consulting Group (BCG) Danmark:
Morten Hübbe, koncerndirektør iTryg
Mette Maix, administrerende direktør i Flying Tiger Copenhagen
Britt Meelby Jensen, adm. direktør i Zeeland Pharma
Agnete Raaschou-Nielsen, bestyrelsesformand i Arkil Holding:
Henrik Schimmell, adm. direktør i Radiometer

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver for erhvervsministeren Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf.: 91 33 70 17.
Presserådgiver for ligestillingsministeren Casper Steen Pedersen, castpe@um.dk tlf. :41 53 26 42.

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum