Indenrigs- og Boligministeriet

0,6 mio. kr. til projekt hos Center for Regional- og Turismeforskning, der skal skabe ny viden om arbejdsmarkeder og arbejdskraft i landdistrikterne

Del

Center for Regional- og Turismeforskning får i dag positivt svar på sin ansøgning til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte.

Projektansøger er beliggende på Bornholm og kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 0,6 mio. kr. fra Landdistriktspuljen.

Indenrigsminister- og boligminister Kaare Dybvad:

”Det er vigtigt for regeringen, at der er gode muligheder for at leve et godt liv overalt i Danmark, uanset om man bor i en større by, et landdistrikt eller på en af de danske små øer. Landdistrikterne er en stor og vigtig del af Danmark, og jeg er glad for, at vi kan være med til at understøtte de mange ildsjæle og gode projekter, som er med til at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne”.

Beskrivelse af det støttede projekt på Bornholm ”Arbejdsmarkeder og arbejdskraft i landdistrikterne”:

Forskningsprojektet skal undersøge landdistrikternes udfordringer med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. Det skal ske ved at belyse en række teoretiske og empiriske huller i landdistriktsforskningen på området og skabe en sammenhængende forståelse af de arbejdsmarkedskontekster, erhvervsdynamikker, mobilitetsmønstre og rekrutteringsmåder, som præger og kommer til at præge danske landdistrikter. Projektet har særligt fokus på at skabe en bedre forståelse af, hvordan offentlige og private virksomheder i landdistrikter med underskud af arbejdskraft formår at kompensere for denne mangel. Projektet får tilsagn om støtte på 627.404 kr.

I alt var der 221 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen, hvoraf 42 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på ca. 13,9 millioner kroner.

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Nils Natorp.

Se oversigt over de øvrige projekter her

Forskningsprojekter: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/forsknings

Projekter på de små øer: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/oe-stoette

Projekter i områder med vindmøller: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen/projekter-omraader-landvindmoeller

Kontakter

Information om Indenrigs- og Boligministeriet

Indenrigs- og Boligministeriet
Indenrigs- og Boligministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

https://im.dk/

Følg pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne, områder med mange vindmøller og initiativer på de små øer24.6.2021 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

42 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de ca. 13,9 millioner kroner i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, i områder med vindmøller og til lokale initiativer på de danske småøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum