Tang kan bidrage til biodiversitet og klimavenlige fødevarer: Nyt forskningsprojekt er blot et af en lang række innovationsprojekter ved Anholt Havvindmøllepark9.11.2023 09:15:00 CET | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt ved Anholt Havvindmøllepark skal dyrke en række mindre CO2-krævende og klimavenlige fødevarer og samtidig bidrage til et bedre havmiljø: For at løse klimakrisen er det nemlig nødvendigt, at vi ser på, hvor vi får vores energi fra, men også hvad vi spiser, for mange fødevarer udleder store mængder CO2 i produktionen. Det nye projekt er også en håndsrækning til et havmiljø, der er under pres. Tang har nemlig en god evne til at binde CO2 og næringsstoffer og skaber nye levesteder for havdyr. Placeringen af projektet ved Anholt Havvindmøllepark, der i ti år har leveret grøn strøm, er langt fra tilfældig. Ingrid Reumert, Senior Vice President og direktør for kommunikation og bæredygtighed hos Ørsted, siger: ”I de næste mange år skal vi bygge masser af havvindmølleparker. Hvis vi kan bruge de samme områder på havet, som vi bruger til at producere vedvarende energi, til også at producere nye, klimavenlige fødevarer som tang og muslinger og samtidig beskytte miljøet om