Gladsaxe Kommune

Gladsaxe og LIFE Fonden styrker naturfagene i kommunens skoler

Del
Som en af de første kommuner i Danmark har Gladsaxe Kommune netop indgået et partnerskab med LIFE Fonden. Partnerskabet betyder, at skoleklasser fra foråret får mulighed for at arbejde undersøgende med aktuelle samfundsudfordringer i LIFEs mobile laboratorier. Formålet er at styrke naturfagsundervisningen på kommunens skoler og bidrage til at realisere visionerne om Fremtidens Skole i Gladsaxe.
Indgåelsen af partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune og LIFE Fonden foregik digitalt.
Indgåelsen af partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune og LIFE Fonden foregik digitalt.

Hvordan kan enzymer fra naturen erstatte kemikalier i industrien? Og hvordan kan mikroorganismer og katalyse bidrage til at brødføde en voksende verdensbefolkning? Det undersøger forskere i avancerede laboratorier i internationale virksomheder – og det samme skal elever i Gladsaxe Kommune nu i gang med.

Gladsaxe Kommune har netop indgået et partnerskab med LIFE Fonden, der er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte. Via undervisningsinitiativet LIFE stiller fonden naturfaglige undervisningsforløb og laboratoriefaciliteter til rådighed for skoler i Danmark. Partnerskabet med Gladsaxe sikrer blandt andet, at kommunens skoler får prioriteret adgang hertil samt til faglige arrangementer hos LIFE Fonden.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu har indgået partnerskab med LIFE Fonden, fordi det understøtter vores visioner for Fremtidens Skole, der har fokus på, at eleverne tilegner sig fremtidens kompetencer. Det gælder blandt andet inden for det naturvidenskabelige og teknologiske område. Med undervisningsforløb og laboratoriefaciliteter fra LIFE Fonden kan vi styrke virkelighedsnær og undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning, som kan bidrage til at øge naturvidenskabelig dannelse og begejstring blandt vores børn og unge, fortæller Trine Græse, borgmester i Gladsaxe Kommune.

Partnerskabet vil især bidrage til skolernes arbejde med at udvikle og styrke kritisk tænkning, innovativt arbejde og kompleks problemløsning, som er en del af strategien om Fremtidens Skole.

Verdensmål og virkelighedsnære problemstillinger

I undervisningsforløbene – kaldet LIFE Forløb – arbejder elever undersøgende med aktuelle og virkelighedsnære samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det kan for eksempel være at stoppe sult. Alle forløb udvikles i tæt samarbejde med skoler, forskningsmiljøer og virksomheder, og samtidig lever de op til de politisk bestemte rammer, som for eksempel Fælles Mål i grundskolen.

Undervisningsforløbene og faciliteterne er gratis at anvende, da de uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

- Vi glæder os til at samarbejde med Gladsaxe Kommune, der deler vores ambition om at styrke børn og unges viden om og fascination af naturfag og teknologi. Med partnerskabet får skolerne i kommunen en unik mulighed for at udforske naturvidenskaben og eksperimentere med at udvikle innovative løsninger på nogle af de største udfordringer, som verden står over for – næsten på samme måde som forskere i virksomheders udviklingsafdelinger gør det, siger Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden.

Alle LIFE Forløb udgives på den digitale undervisningsplatform MY:LIFE. Til at arbejde med undervisningsforløbene modtager klassen et LIFE Kit, der er materialekasser med undervisningsmidler. Som overbygning kan skoleklassen få besøg af det mobile laboratorium LIFE Mobil Lab, og fra efteråret kan eleverne besøge læringscentret LIFE Campus i Lyngby.

Kommunens skoler kan i dette skoleår arbejde med de tre LIFE Forløb: Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovækst (9. klasse). LIFE Fonden forventer at udgive yderligere fire forløb i år – til både grundskolen og gymnasiet. Ambitionen er at have udviklet i alt 30 LIFE Forløb til daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser inden 2030.

Det er intentionen, at partnerskabet gøres flerårigt efter det første introduktionsår.

Fakta om partnerskabet

Partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune og LIFE Fonden skal bidrage til:

  • Et højere niveau af naturvidenskabelig almendannelse
  • En øget interesse og motivation hos unge for at fordybe sig i naturvidenskab og dens anvendelse
  • Et stærkere rekrutteringsgrundlag og en stigning i søgningen til STEM-retninger på ungdomsuddannelserne
  • Viden og knowhow til at styrke samarbejdet mellem skolerne i Gladsaxe og det lokale erhvervsliv omkring naturfagene
  • Viden og knowhow til at medtænke et egentligt naturfagsmiljø i eventuelle kommende skolebyggerier i Gladsaxe

Det er frivilligt for kommunens skoler, om de vil gøre brug af mulighederne i partnerskabet. Gladsaxe Kommune skal som del af partnerskabet sikre, at de deltagende skoler bidrager til LIFEs tests og evalueringer af undervisningsforløbene.

Om LIFE Fonden

LIFE Fonden er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, støttet af Novo Nordisk Fonden. Formålet er at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab.

LIFE Fonden driver det landsdækkende undervisningsinitiativ LIFE, der udvikler og leverer naturfaglige undervisningsforløb til skoler og ungdomsuddannelser. I LIFE Forløb arbejder elever undersøgende med samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. LIFE Forløb er gratis at anvende, da de uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden. LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter.

Læs mere på www.LIFE.dk

Kontakter

Kommunikationschef i Gladsaxe Kommune, Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk


Kommunikationskonsulent i LIFE, Kenneth Lykke Rønholt, telefon: 20 91 86 12 eller mail: klr@life.dk

Billeder

Indgåelsen af partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune og LIFE Fonden foregik digitalt.
Indgåelsen af partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune og LIFE Fonden foregik digitalt.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye