Pandemiforsker udnævnt til ridder af Dannebrogordenen
Professor ved Roskilde Universitet og leder af grundforskningscenter Lone Simonsen bliver udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen for sin forskning i epidemiologi.
Igennem mere end 30 års karriere har professor i epidemiologi Lone Simonsen bidraget med vigtig viden inden for folkesundhedsvidenskab og ikke mindst inden for epidemier og pandemier. Hendes arbejde bliver nu belønnet med Dannebrogordenen ved en ceremoni hos H.K.H. Dronning Margrethe.
”Det er en kæmpe ære og et højdepunkt for en hjemvendt udenlandsdansker som mig. Jeg er især glad for at blive anerkendt for min indsats under corona-pandemien,” siger Lone Simonsen.
Lone Simonsen er ansat ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. Siden 2020 har hun været leder af pandemiforskningscentret PandemiX ved Roskilde Universitet.
Central figur under COVID-19
Under COVID-19-pandemien var Lone Simonsen en central figur inden for pandemiforskning. Bl.a. belyste hun superspredning af COVID-19. Sammen med forskere fra Niels Bohr Institutet demonstrerede hun gennem matematiske såkaldte agentbaserede modeller, hvordan kortlægning af superspredning muliggjorde tidlig begrænsning af smitteudbredelse.
Lone Simonsen var under corona-pandemien også en hyppigt brugt epidemiologi-ekspert i medierne. Hendes store eksponering gav hende tilnavnet "Corona-Lone”, og hendes formidling er blevet belønnet med Forskningskommunikationsprisen 2021 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Forskningsformidlingsprisen 2021 fra Roskilde Universitet (sammen med lektor i matematik Viggo Andreasen). Hun har derudover været medlem af regeringens referencegruppe i Sundhedsministeriet, Statens Serum Instituts ekspertgruppe for matematisk modellering og Sundhedsstyrelsens Advisory Board.
Mere information om Lone Simonsen:
- Professor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. Siden 2020 leder af pandemiforskningscentret PandemiX ved Roskilde Universitet (støttet af Carlsbergfondet siden 2020. Fra 2023 et grundforskningscenter støttet af Danmarks Grundforskningsfond.).
- Primære forskningsfelt: epidemiologi og pandemier.
- Simonsens publikationer dækker et bredt spektrum af temaer inden for historisk epidemiologi, sygdomsmodellering, global sundhedsepidemiologi, evaluering af vaccineprogrammer samt interdisciplinær forskning.
- Har en stilling som gæsteprofessor i global sundhed ved George Washington University i Washington D.C.
- Har tidligere arbejdet for WHO og senere ved det amerikanske National Institutes of Health, hvor hun forskede i pandemier og vacciner.
- I 2014 kom Lone Simonsen tilbage til Danmark, først til Københavns Universitet, dernæst til Roskilde Universitet.
Nøgleord
Kontakter
Pressetelefon (ml. 09.00 og 16.00 i hverdagene)
Tlf:2887 0027Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Professor får 21 millioner til forskning i AI indenfor retssystemer8.1.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
RUC-professor Jesper Ryberg har netop modtaget en bevilling på 21 millioner fra Carlsbergfondet. Han skal undersøge de etiske og retssikkerhedsmæssige udfordringer, der opstår i forbindelse med brug af kunstig intelligens i retssystemer.
Ny bog kaster lys over ghettolisten6.1.2025 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Byforskerne Troels Schultz Larsen og Kristian Nagel Delica analyserer i en ny bog de tovtrækkerier og kampe om forstaden, byen og boligpolitikken, som pågik fra slutningen af 1980'erne og frem.
Folkehuset Absalon styrker fællesskabet i København – ”en måde at forlade ensomheden på”19.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Forsker fra Roskilde Universitet har undersøgt, hvad der gør Folkehuset Absalon på Vesterbro til et attraktivt sted for mange mennesker. Absalon holder i øvrigt åbent hver dag hele året - også juleaften.
Nyt forskningsprojekt skal bekæmpe ulighed i børns institutionsliv18.12.2024 06:45:00 CET | Pressemeddelelse
Partnerskab for Børneforskning har bevilget 12 mio. kr. til et nyt forskningsprojekt, der skal give børn mere lige adgang til institutionslivets fællesskaber.
Ukrainsk forsker: 'Et privilegium og en ære at besøge Danmark og RUC'9.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Alla Fridrikh er postdoc på Institut for Mennesker og Teknologi, hvor hun har tilbragt næsten et år. Hun kommer fra Ukraine, flygtede fra krigen og har haft muligheden for at fortsætte sin forskning i Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum