Med Mini Science Day tager FOSS forskud på landsdækkende kampagne
Science Day er en national begivenhed, der 4. oktober samler virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i bl.a. hovedstadsområdet med det formål at give tusindvis af børn og unge mulighed for at udforske naturvidenskab og teknologi. Naturvidenskabernes Hus står bag kampagnen, og FOSS bakker i år særligt op ved dagen forinden at afholde Mini Science Day og tilbyde 50 ekstra pladser til medarbejdernes børn.
Med Mini Science Day får de unge en unik mulighed for at få en førstehåndsoplevelse af FOSS' innovative arbejde inden for fødevareanalyse og produktudvikling. Det er samtidig en god generalprøve for de engagerede medarbejdere, der også vil fungere som rollemodeller for de 75 elever, der dukker op dagen efter til den nationale kampagnedag Science Day.
Randi Andersen, Project manager hos FOSS fortæller:
- Sidste år oplevede vi en voldsom efterspørgsel på at tilbyde arrangementet til vores egne ansattes børn, så vi har i år valgt at udvide konceptet, så vi den 3. oktober opretter 50 pladser, som medarbejdere så kan booke til deres egne børn i aldersgruppen 13-18 år. Og pladserne bliver hurtigt besat.
Begge dage vil være fyldt med spændende aktiviteter og workshops, der giver deltagerne en dybere forståelse for naturvidenskabens fascinerende verden og ikke mindst muligheden for sammen med FOSS' medarbejdere at prøve kræfter med og blive inspireret af virkelighedsnære problemstillinger.
Science Show og workshops
Fem forskellige workshops giver de unge mulighed for at få hands-on erfaring med bl.a. programmering, modelbygning og ikke mindst brugen af instrumenter til at analysere fødevarer som kød, mælk og øl. Det giver dem indblik i den avancerede teknologi, der bruges i fødevareanalyse.
Rollemodeller at spejle sig i
Virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer spiller en vigtig rolle i kampagnen, for det er dem, der viser eleverne, hvad det vil sige at arbejde indenfor STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). De bidrager med medarbejdere og studerende, der leder eleverne gennem dagen og fungerer som inspirerende rollemodeller. Et vigtigt formål med dagen er også, når de fortæller ærligt om de veje og omveje, som de har taget for at nå dertil, hvor de er i dag. Og det er noget, eleverne kan spejle sig i.
Hos FOSS kommer eleverne bl.a. til at møde Mathias Styrk-Geisler, M.Sc. i Engineering Fysik og Nanoteknologi fra DTU, der udtaler:
- Jeg er enormt fascineret af den fysiske verden omkring mig, og hvordan den fungerer. Det ville være en stor fornøjelse at kunne dele den fascination med eleverne og vise dem, hvor meget fysik har med hverdagen af gøre, siger Mathias, som vil råde eleverne til at følge deres interesser og muligheden for at udforske dem gennem arbejdet.
- Der er meget røre for tiden om, hvad vi skal uddanne os til, og hvad samfundet har brug for. Men at løfte systemiske udfordringer er ikke en individuel opgave. Vi skal være på arbejdsmarkedet mange år og mange timer hver dag. Der er derfor nødt til at være en bagvedliggende lyst, som driver værket.
Fordomme skal nedbrydes
Science Day har ikke kun til formål at vise den brede vifte af karriereveje inden for STEM, men vil også nedbryde fordomme og stereotyper om, hvem der kan få en fremtid inden for disse fag. Rollemodellerne er med til at vise diversiteten og give ansigt til den mangfoldige gruppe af mennesker, der arbejder inden for området.
- Kampagnen har tidligere haft fokus på at inspirere flere piger til en fremtid inden for science, og køn er stadig en væsentlig faktor, men vi skal i lige så høj grad have fokus på andre parametre som fx etnicitet og social baggrund, hvis vi vil give alle lige muligheder for at forfølge en vej inden for STEM-fagene. Derfor inviteres alle børn og unge til at deltage i Science Day, siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.
Diversitet skaber bedre løsninger og trivsel
Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og økonomisk vækst. Særligt i udviklings- og produktionsafdelinger er diversitet afgørende, så de løsninger, der udvikles inden for bl.a. teknologi, medicin og infrastruktur tager udgangspunkt i og afspejler hele befolkningen.
Der arrangeres Science Day i hovedstadsområdet hos bl.a. Cobham SATCOM, Coloplast, Oracle, Netcompany, Demant, Improsec, Microsoft, NCC København, Nordsjællands Hospital, Topsøe, WS Audiology / Widex, Elos Mdtech, HHM, Hillerød Forsyning, Husmer, Nordea Invest, Visma, Novozymes, PPG/Dyrup, Radiometer, Semler Mobility og Unicon.
Medier er velkomne hos flere arrangører.
Kort over alle arrangører
Alle arrangementer med mulighed for at filtrere på landsdel
Nøgleord
Kontakter
Maiken Lykke LolckDirektør
Maiken er direktør i Naturvidenskabernes Hus
Sara Linderoth BouchetKommunikationschef
Sara er kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus
Billeder
Om Naturvidenskabernes Hus
Naturvidenskabernes Hus er en nonprofitorganisation, som i tæt samarbejde med danske virksomheder og undervisere i gymnasiet og grundskolen udvikler undervisningsforløb, så elever på alle niveauer kan lade nysgerrigheden få frit løb og fordybe sig i autentiske virksomhedsudfordringer.
Naturvidenskabernes Hus generer ny viden gennem kortlægning, evaluering og forskning i skolevirksomhedssamarbejde, og de understøtter skolevirksomhedssamarbejde gennem netværksaktiviteter for kommuner, virksomheder og gymnasier.
Naturvidenskabernes Hus gør en forskel for både børn og unge, erhvervsliv og samfund. De klæder de unge på til valg af uddannelse og motiverer flere til at vælge de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, der er afgørende for den grønne omstilling og et bæredygtigt samfund.
Læs mere på nvhus.dk
Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus
Udvikling af en oplevelsesplatform: Science Day trækker skoleelever til Mjølner Informatics2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I det midtjyske er Mjølner Informatics i Aarhus ét af de steder, det sker. Her får 21 elever fra 10. klasse fingrene i grafisk design og softwareudvikling. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.
Diversitet, unge, naturvidenskab og teknologi: I dag afholdes Science Day over hele landet2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år. Derfor er der op mod 4000 børn og unge, der i dag møder rollemodeller på arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Hos TDC NET står ikke færre end tre af slagsen klar til at tage imod dagens unge gæster.
Spor en ondsindet aktør på nettet, cybersikkerhed og hvad du selv kan gøre: Science Day trækker skoleelever til IT-virksomheden Solar2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I det sønderjyske er IT-virksomheden Solar i Vejen ét af de steder, det sker. Her kommer 20 skoleelever til at arbejde med sikkerhed på nettet og sporing af ondsindede aktører. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.
Uklar æblejuice, alkoholfri øl og membranteknologi: Science Day trækker skoleelever til Alfa Laval i Nakskov2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I Region Sjælland er Alfa Laval i Nakskov ét af de steder, det sker. Her skal 24 skoleelever på opdagelse i membranteknologi, der også handler om uklar æblejuice og øl uden alkohol. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.
Diversitet, unge, naturvidenskab og teknologi: I dag afholdes Science Day over hele landet2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år. Derfor er der op mod 4000 børn og unge, der i dag møder rollemodeller på arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Hos TDC NET står ikke færre end tre af slagsen klar til at tage imod dagens unge gæster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum