Invitation til kommuner: Søg støtte til bedre outdoorfaciliteter og fællesskaber for børn i bynaturen
Friluftsrådet og DIF vil med støtte fra Nordea-fonden skabe faciliteter, der kan give flere børn og unge et aktivt udeliv i byens grønne og blå områder. Nu inviteres alle interesserede kommuner til at søge.
Mange børn og unge bevæger sig mindre end anbefalet og de kommer alt for lidt ud i naturen. Og i de store byer er det endnu mere udtalt, fordi der kan være langt til de nærmeste grønne områder. Samtidig kan det være en hindring, at der mangler faciliteter, der kan understøtte udeliv med børn for eksempel ”baser” med faciliteter både til aktiviteter og til opbevaring af grej samt mødesteder med mulighed for at samle børnene inden for i varmen i ly og læ for regn og vind, når der er behov for det.
Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund (DIF) inviterer nu med støtte fra Nordea-fonden interesserede kommuner ind i arbejdet med at skabe bedre outdoorfaciliteter til børn i byens grønne og blå områder. Målgrupperne er både skoler, dagtilbud, SFO’er, foreninger og øvrigt fritidsliv i byområder.
Der er netop åbnet for kommuner og andre bygherrer, der vil ansøge om at blive ét af de fem pilotprojekter:
”Vi mener, at alle børn og unge skal have mulighed for at komme ud og bevæge sig i naturen. De bliver glade og sunde, og særligt det at indgå i fællesskaber i naturen bidrager til øget trivsel og velvære. Men vi ved også, at afstand er en af de største barrierer, især når man har med børn og børnefamilier at gøre. Derfor vil vi gerne bringe naturen og friluftslivet tættere på der, hvor børnene bor. Det håber vi, at rigtig mange kommuner gerne vil være med til," siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.
Mange målgrupper
I DIF ser man store muligheder i at trække både foreningsliv og andre målgrupper til de nye outdoorfaciliteter. Derfor håber man, at det bliver en indsats, der finder ejerskab på tværs af kommunen:
”Naturen er de voksnes foretrukne idrætsarena, og vores idrætsforeninger i det grønne og til vands har generelt mange voksenmedlemmer. Men vi vil også gerne have børnene med, og her spiller urbane faciliteter en central rolle. Det kræver et tæt samarbejde mellem de kommunale forvaltninger, hvis vi med dette projekt skal skabe attraktive rammer for idrætsforeninger og alle andre, der ønsker at bruge byens grønne og blå rum til aktiviteter med børn og unge,” siger Casper Lindemann, outdoor-konsulent i DIF.
Der er ansøgningsfrist 1. december, hvorefter der udvælges de fem projekter, man går videre med. De udvalgte projekter skal bruges til at opsamle viden om brugernes ønsker og behov og inspirere andre kommuner og bygherrer til at skabe gode outdoorfaciliteter.
Læs mere og hent ansøgningsmateriale her.
Fakta om friluftspavilloner:
- Projektet løber fire år og dækker friluftspavilloner i fem byer.
- Pavillonerne skal ligge centralt og tilgængelige for både beboere og for institutions- og fritidsliv.
- Nordea-fonden støtter med samlet 8,4 millioner i projektperioden.
- Formålet er at samle viden om, hvordan faciliteter og mødesteder kan give flere børn og unge i alderen 6-15 år lyst til at bruge naturen i byerne.
- Projektet har et særligt fokus på bæredygtigt byggeri og inddragelse og medbestemmelse blandt børn og unge i hele processen.
Kontakter
Casper Lindemann, outdoorkonsulent i DIF: 40 35 29 87
Bjarke Lembrecht Frandsen, konsulent i Friluftsrådet: 42 60 50 13
DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund
Anne-Marie Rindom er tredje finalist til Årets Sportsnavn18.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Sejleren Anne-Marie Rindom vandt OL-sølv og VM-guld i 2024. Hun gør nu håndboldherrerne og Viktor Axelsen selskab i konkurrencen om at vinde titlen som DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn 2024.
Finalefeltet er klar16.12.2024 10:43:28 CET | Pressemeddelelse
Hvem skal vinde prisen ’Arbejdernes Landsbank og DIF’s Årets Frivillig’ og dermed 75.000 kroner plus en storslået hyldest ved DR-showet Sport 2024. Finalefeltet til prisen er nu klar.
Antallet af idrætsbørnehaver er fordoblet på 10 år13.12.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Hvert fjerde barn har motoriske anmærkninger ved start i Folkeskolen. For at styrke børnenes idrætsglæde og motoriske udvikling har DIF og VIA University College certificeret 150 børnehaver, vuggestuer og dagplejer, og interessen er stigende.
Viktor Axelsen er i finalen om at blive Årets Sportsnavn 202411.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Viktor Axelsen leverede i 2024 flotte resultater med OL-guld i Paris som den flotteste blomst i sejrsbuketten. Han kæmper nu om titlen som Årets Sportsnavn 2024, der uddeles af DIF og Team Danmark. Vinderen kåres til ‘SPORT 2024’ i Herning.
Arbejdernes Landsbank ny OL-partner frem mod Los Angeles i 202810.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Arbejdernes Landsbank har netop indgået partnerskab med DIF og Team Danmark som ny olympisk partner frem mod OL i Los Angeles i 2028. Fokus for partnerskabet er blandt andet at løfte frivillige indsatser og idrætsfællesskaber i Foreningsdanmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum