Danmarks bedste kantine ligger i København og bliver hyldet på Fødevaredagen
Fødevaredagen samler landets gastronomiske ildsjæle for 10. gang og hylder de allerbedste. I år går den prestigefyldte Kantinepris til Stefan Hansen og hans team fra kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i København.
Kantineprisen uddeles hvert år til landets bedste kantine. I år er det kantinen hos Gorrissen Federspiel, der kan kalde sig for vinder af prisen, der er blevet uddelt siden 2003.
Køkkenchef Stefan Hansen og hans team, udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser. Man bruger desuden en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og derfor har kantinen også Det Økologiske Spisemærke i sølv.
- Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der har økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk, siger Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team, der konstant begejstrer og udfordrer deres kantinegæster kulinarisk.
- Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ”rigtig” beslutninger vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det, siger Stefan Hansen.
Kantineprisen 2023 bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Det store fokus på landets mange kantiner er ingen tilfældighed, fortæller Mette Gammicchia.
- Der serveres enormt mange måltider i kantinerne landet over. De udgør en meget større del af danskernes kost, end mange måske tænker over. Derfor er det også afgørende, at kosten er sund, ernæringsrigtig og indbydende. At få serveret god mad på arbejdspladsen kan inspirere os til at tage de gode vaner med hjem,” siger hun.
Kantineprisen rykker op i toppen af dansk gastronomi
Kantineprisen er prestigefuld, fordi de nominerede er blandt de ypperste kantinefolk i Danmark. Som noget nyt i år, har de nominerede været til Cook-off ved nordens største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Netop Cook-off præstationerne ved Sol over Gudhjem har udgjort 20 % af den samlede vurdering, i kampen om Kantineprisen 2023. Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede.
- Fælles for de nominerede er, at de alle er dygtige håndværkere med fagligstolthed og en stor arbejdsglæde, som smitter af på deres gæster. Kantinerne har alle et stort fokus på bæredygtighed uden at gå på kompromis med madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, siger Mette Gammicchia.
De nominerede til Kantineprisen 2023 var:
- Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S
- Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen
- Stefan Hansen og team, Gorrissen Federspiel, København
Kantineprisen er finansieret af Fonden for økologisk landbrug
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkKristian Ploug GrutJurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen
Tlf:30637372krpg@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Stor interesse for lavbunds- og kvælstofprojekter er et vigtigt skridt i implementeringen af grøn trepart17.12.2024 12:41:22 CET | Pressemeddelelse
De danske landmænd har søgt frivillige aftaler i et rekordstort omfang fra puljen med navnet Lavbunds- og kvælstofprojekter. I alt er der ansøgt for 698 mio. kr. viser nye tal fra Ministeriet for Grøn Trepart.
L&F om finanslov: Vigtigt fokus på grøn trepart og skolemad22.11.2024 10:42:49 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer hilser finanslovsaftalen for 2025 velkommen, som blandt andet sikrer vigtig finansiering til den grønne trepart og prioriterer skolemad.
Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer19.11.2024 12:09:08 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.
L&F: Treparten er samlet set en sejr for både det gode landmandskab, klima, natur og miljø18.11.2024 10:18:48 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget bakker op om den grønne trepartsaftale i sin helhed og har netop indgået en politisk rammeaftale, der samtidig udgør det genbesøg af vandmiljøindsatsen, der var aftalt med landbrugsaftalen fra 2021. Med aftalen får vi nu også en vandmiljøindsats, der tager højde for nabolandenes udledninger. Dermed er de grundlæggende rammevilkår for fremtidens landbrug på plads.
Danmarks økologieksport sætter ny rekord til 3,5 mia. kr. i 202314.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af inflation og højere fødevarepriser steg økologieksporten i 2023 med 4 pct. til i alt 3,5 mia. kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Landbrug & Fødevarer forventer en ny stigning i eksporten i 2024.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum