YouGov Denmark

YouGov: Europæiske forbrugeres interesse for elbiler forbliver stabil på trods af corona-usikkerhed

Del

YouGov-data fra ni europæiske bilmarkeder viser, at købsovervejelserne for elbilen indtil videre har været minimalt påvirket af coronakrisen.

 • Undersøgelsen viser, at købsovervejelsesscoren for elbiler oplevede en stigning på 1 procentpoint mellem januar og juni på tværs af ni europæiske markeder 
 • Elbilens netanbefalingsscorer er ligeledes upåvirkede med en stigning på 1 point i Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien og Tyskland
 • Norge er stadig det land, hvor flest overvejer at købe en elbil inden for de næste 12 måneder (33% – ingen ændring mellem januar og juni 2020)
 • 17% af briterne tilslutter sig nu overvejelsen om en elbil (+3); italienere 28% (-1); danskere 20% (-3); finner 28% (+7); franskmænd 21% (-1); svenskere 22% (- 2); tyskere 29% (+2); spaniere 37% (-3)
 • Spanien overhaler nu Norge som de mest entusiastiske elbils-anbefalere; Italien ligger på anden pladsen, Storbritannien på tredjepladsen og Norge på fjerdepladsen

YouGovs undersøgelse af Det europæiske marked for elbiler analyserer forbrugernes holdning til elbiler i Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien og Tyskland. Undersøgelsen er baseret på interviews med over 11.000 mennesker i både januar og juni for at se nærmere på, hvilken effekt COVID-19 har haft på det europæiske marked for elbiler.

Undersøgelsen viser, at købsovervejelsen for elbiler (hvorvidt man overvejer at købe eller lease en brugt eller ny elbil inden for de næste 12 måneder) i Europa stort set forblev stabil mellem januar og juni 2020 med en gennemsnitlig stigning på 1 procentpoint i alle ni lande. Et lignende billede tegner sig, når det kommer til anbefalingen af elbiler (hvorvidt man ville anbefale eller fraråde en elbil til en ven, et familiemedlem eller en kollega), som også har ligget stabilt med en stigning på 1 procentpoint.

Finnernes interesse er steget markant, mens danskernes er faldet

Finland oplevede den største stigning i købsovervejelser mellem januar og juni med en stigning på 7 procentpoint (fra 21% til 28%). Storbritannien indtager andenpladsen med en stigning på 3 procentpoint, mens Tyskland tager tredjepladsen med en lille stigning på 2 procentpoint – fra 27%, der sagde, de ville overveje at købe en elbil i starten af året, til 29% i juni.

I både Italien og Frankrig oplevede man et marginalt fald på 1 procentpoint (fra hhv. 29% til 28% og fra 22% til 21%), mens købsovervejelsen i Sverige faldt fra 24% i januar til 22% i juni.

Sammen med Spanien er Danmark det land, der har oplevet det største fald i købsovervejelser (-3 procentpoint), og kun 20% af danskerne overvejede at købe en elbil i juni sammenlignet med 23% i januar. Spanien er imidlertid stadig det land, hvor flest er tilbøjelige til at købe en elbil inden for de næste 12 måneder – hele 37% af spanierne sagde, de ville overveje det i juni, sammenlignet med 40% i januar.

Download vores whitepaper gratis her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på data fra vores syndikerede produkter YouGov BrandIndex og YouGov Profiles. Vi har yderligere dybdeinterviewet repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet:

 • Storbritannien: 2.118
 • Danmark: 1.002
 • Finland: 1.004
 • Frankrig: 1.036
 • Tyskland: 2.180
 • Italien: 1.036
 • Norge: 1.011
 • Spanien: 1.008
 • Sverige: 1.023

Feltarbejde blev gennemført fra 17. - 27. januar 2020 og nogle af spørgsmålene blev gentaget i juni 2020 for at redegøre for eventuelle ændringer relateret til COVID-19-pandemien.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Feltarbejde blev gennemført fra 17. - 27. januar 2020 og nogle af spørgsmålene blev gentaget i juni 2020 for at redegøre for eventuelle ændringer relateret til COVID-19-pandemien.
Feltarbejde blev gennemført fra 17. - 27. januar 2020 og nogle af spørgsmålene blev gentaget i juni 2020 for at redegøre for eventuelle ændringer relateret til COVID-19-pandemien.
Download

Links

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

What the world thinks

YouGov er en international data- og markedsanalysekoncern. Vores kerneydelse er meningsmålinger, som kommer fra vores meget engagerede panel på 9,6 millioner mennesker over hele verden. Vi kombinerer denne kontinuerlige datastrøm med vores ekspertise inden for dybdegående research og indgående kendskab til branchen i en systematisk research- og marketingkontekst.

Vores udvalg af syndikerede, egenudviklede dataprodukter omfatter YouGov BrandIndex, den daglige brandtracker, og YouGov Profiles, som er vores segmenterings- og profileringsværktøj. Den markedsledende YouGov Omnibus giver hurtigt og omkostningseffektivt svar på research-spørgsmål fra hele befolkningen eller udvalgte målgrupper. Vi tilbyder også en bred vifte af kvantitative og kvalitative services, som skræddersyes af vores specialistteams med henblik på at opfylde vores kunders specifikke behov.

Med 41 kontorer i 25 lande og panelmedlemmer i 44 lande er YouGovs internationale markedsanalysenetværk et af de ti største i verden. Besøg yougov.com for yderligere oplysninger.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum