Økologisk Landsforening

Weekendens store økologiske fest: Økologisk Høstmarked i hele Danmark

Del

Oplev, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror, når Økologisk Landsforening og de økologiske landmænd inviterer indenfor til Økologisk Høstmarked i weekenden 3. & 4. september.

I weekenden kan du gå på opdagelse i dit lokale madlandskab, når naturen i sensommeren kvitterer med en overflod af lækre, økologiske råvarer, der er produceret uden brug af pesticider.

Tag børnene, ægtefællen, kæresten eller naboen under armen og gå på opdagelse i jeres lokalt producerede, økologiske råvarer, når økologiske landmænd igen åbner dørene til:

Økologisk Høstmarked den 3. og 4. september 2022

Der er vidt forskellige aktiviteter og oplevelser på de enkelte gårde- og alle er velkomne til at deltage.

”Økologerne er stolte af deres arbejde og det vil vi gerne vise frem: den særlige følelse af at grave kartofler op og se de små knolde pible frem i den mørke muld og når man kommer ind i et proppet drivhus, der dufter sødt og frisk på samme tid af tomater, agurker og alverdens frugter. Dét er en følelse og den vil vi så gerne dele med forbrugerne,” siger Louise Køster, forperson, Økologisk Landsforening.

Økologisk Høstmarked hylder smagen, det lokale madlandskab og dyrker fællesskabet sammen med forbrugerne.

”Vi skal styrke fællesskabet mellem land og by, mellem dem der dyrker maden og dem, der spiser den. Økologisk Høstmarked kan det hele og vi glæder os til at byde indenfor,” siger Louise Køster, forperson, Økologisk Landsforening.

Hvorfor økologi?

I Danmark er vi så heldige, at vi kan drikke vores grundvand, men vores rene drikkevand er truet. Hvert år bliver der fundet rester af syntetiske pesticider i grundvandet. Samtidig kender vi ikke de langsigtede, sundhedsmæssige konsekvenser af at spise fødevarer, der indeholder pesticidrester.

Når du køber økologi, støtter du de økologiske landmænd, der hver dag dyrker rene fødevarer og sikrer rent grundvand til alle.
Økologi bygger nemlig på et forsigtighedsprincip, hvor man i stedet for at satse på, at pesticiderne ikke har en skadelig effekt, hellere vil være på den sikre side og ikke anvende dem. I stedet arbejder vi som økologer naturnært og regenerativt med jorden. Økologi er det sikreste valg, hvis du vil beskytte grundvandet for mødet med pesticider og være med til at sikre, at vores børn og børnebørn også kan hente rent drikkevand fra undergrunden.

Praktisk

Det er gratis at deltage i Økologisk Høstmarked og tilmelding er ikke nødvendig.

obs. Det er ikke alle gårde, der holder åbent begge dage. 

På vores hjemmeside kan man se, hvilke gårde der har åbent og hvad de kan tilbyde.

For yderligere info (til pressen):

Marendine Ladegaard, Kommunikationskonsulent, 2016 4434

Billeder

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Agro Food Park 26
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

BIOFACH 2022: Danske virksomheder viser økologiens bud på fremtidens fødevarer4.7.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens førende økologiske fødevaremesse Biofach åbner den 26. juli, hvor 26 danske virksomheder er klar til at vise verden økologiens bud på fremtidens fødevarer. Det betyder et bredt produktsortiment, der skaber balance mellem de plantebaserede og de animalske fødevarer. Den danske stand er skabt i et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, Bio Aus Dänemark og de udstillende virksomheder.

GRATIS BLOMSTERFRØ: Hjælp de vilde bier! Så blomster og vælg økologi28.4.2022 13:04:36 CEST | Pressemeddelelse

Giv bierne en hjælpende hånd – så blomster og vælg økologi. Økologisk Landsforening uddeler søndag d. 1. maj 50.000 gratis blomsterfrøposer i alle føtex-butikker til forbrugerne. Der skal være flere blomster til de vilde bier, da de er vigtige for os alle sammen. De sørger for, at vi får mad på bordet og ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere essentielle for EU’s fødevareproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum