Folkekirkens Nødhjælp

Wafande genindspiller hitsang fra 80’erne

Del

Børnesangen ’Her bor jeg’ bliver genudgivet af Wafande og Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med årets Børnenes U-landskalender.

Foto: Line Nylandsted
Foto: Line Nylandsted

Mange generationer kender allerede sangen ’Her bor jeg’, som Lotte Kærså skrev i 1980’erne. Nu kommer en helt ny generation til at lære sangen af kende med Wafandes jazzede stemme.

Han har nemlig genindspillet børnesangen i forbindelse med Børnenes U-landskalender, hvor der i år er fokus på Kenya. Derfor har ’Her bor jeg’ nu også fået en titel på swahili – nemlig ’Mimi Na Ka Apa’.

”Det er en kæmpe ære at få lov til at genindspille Lotte Kærsårs fantastiske børnesang – og endda at få lov til at krydre den med sætninger på swahili. Sangen er mindst lige så aktuel i dag, som da den først udkom, da jeg var en lille dreng,” siger Wafande og forsætter:

”Den handler jo om, hvordan vi alle lever forskelligt, men at det er helt i orden. Sangen handler også om nysgerrighed og interesse i vores medmennesker og deres omstændigheder her i livet. Det er et smukt budskab!”

Flere ligheder end forskelle

Med en splinterny musikvideo sætter Wafande og Folkekirkens Nødhjælp også fokus på, at danske og kenyanske børn slet ikke er så forskellige endda. I musikvideoen bliver seerne inviteret med indenfor i tre danske og tre kenyanske børns hverdag.

”Det er både farverigt og lærerigt, når vi bliver inviteret hjem til mennesker. Uanset om det er i danske eller kenyanske hjem. Jeg tror virkelig, at vi her har ramt noget, som vil både vække og tilfredsstille mange danske børns nysgerrighed på den gode måde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Sangen og musikvideoen er lavet som en del af et omfattende undervisningsforløb til danske skoleelever fra 1.-5. klasse, hvor de i forbindelsen med årets Børnenes U-landskalender kan tage på en faglig opdagelsesrejse til Kenya.

Overskuddet fra Børnenes U-landskalender kommer fra salget af den traditionsrige lågekalender, der lige nu kan købes i butikker landet over. Pengene går i år til Folkekirkens Nødhjælps projekt i Turkana i Kenya, hvor flere børn skal have mulighed for at gå i skole.

--------------------------------------------------------------------

Hvad er Børnenes U-landskalender?

Børnenes U-landskalender er et samarbejde mellem DR, Udenrigsministeriet og en skiftende NGO, der går helt tilbage til 1962. U-landskalenderen består hvert år af en række initiativer. Først er der den traditionsrige låge-julekalender, der sælges til fordel for et projekt for børn i et udviklingsland. Overskuddet går i 2021 til Folkekirkens Nødhjælps projekt i Kenya, som handler om at børn i den fattige ørkenregion Turkana skal have mulighed for at gå i skole. Derudover laver DR lærerige programmer om årets land til Ultra og Ramasjang – i 2021 en fiktionsserie ”Jagten på regnbuens farver” på Ramasjang og et dokumentarisk format ”Kenya på egen krop” på Ultra. Udenrigsministeriet udgiver et omfattende undervisningsmateriale til 1.-5. klasse med børnebog, film, opgaver og et digitalt læringsunivers. Folkekirkens Nødhjælp har i 2021 lavet den digitale oplevelse Kenyakortet.dk som supplement til undervisningsmaterialet. Dette projekt er støttet af Ole Kirk’s Fond.

Se musikvideoen her:

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.

Nøgleord

Billeder

Foto: Line Nylandsted
Foto: Line Nylandsted
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum