Codan Forsikring A/S

Voldsom stigning i antallet af større indbrud mod tandlægeklinikker

Del

Nye tal fra Codan viser, at antallet af indbrud i tandlægeklinikker, hvor tyve går efter dyrt udstyr på samlet over 100.000 kroner, er steget voldsomt på kort tid. Codan har derfor sendt information om udviklingen og sikkerhed ud til over 1.000 af landets tandlægeklinikker.

PR-foto, Codan
PR-foto, Codan

Røntgenapparater, 3D-scannere og fræsere er nogle af de ting, der i stigende grad er kommet på indbrudstyvene ønskeliste. Prisen for det højteknologiske tandlægeudstyr kan samlet løbe op i en million kroner, og noget tyder på, at indbrudstyvene går målrettet efter de dyre sager.

Nye tal fra Codan, som forsikrer omkring 80 procent af de over 1.500 danske tandlægeklinikker, viser, at antallet af anmeldte indbrud i klinikker, hvor tyvene har lænset værdier for over 100.000 kroner, er vokset markant det seneste år. I 2017 lå antallet af indbrud på fire. I 2018 registrerede Codan ni større indbrud. I år er tallet allerede oppe på 12 indbrud – heraf seks i juni.

”Det er en voldsom udvikling, og det tyder på, at tyvene går målrettet efter det dyre udstyr. Indbruddene kan være dyrt for tandlægeklinikkerne på flere måder. For én ting er selve erstatningen for udstyret, mens noget andet er, at det koster tid, besvær og aflysninger at skulle bestille nyt udstyr hjem,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

Tandlæge Marie Damsbo Grau fik i november sidste år stjålet en 3D-scanner, fræser og porcelænsovn fra sin tandlægeklinik i Køge.

”Tyvene slap af sted med udstyr, som betød, at der skulle bestilles nyt, og at vi måtte aflyse og rykke en masse aftaler. Det er altid et chok at være udsat for indbrud, og vi var især overraskede over, hvor hurtigt det er gået, og hvor målrettet de er gået efter udstyret,” siger Marie Damsbo Grau.

Tænk over sikkerheden

For at komme tyvene i forkøbet har Codan sendt et brev ud til omkring 1.050 tandlægeklinikker med besked om det øgede antal indbrud og en folder med gode råd til sikring af klinikken.

”Vi håber, at vi med brevet kan fange tandlægeklinikkernes opmærksomhed, så de tager et kig på deres sikkerhed, alarmering, overvågning og mærkning. For eksempel er mekanisk sikring af udstyr og ejendele centralt, når vi taler om forebyggelse af indbrud. Tiden er knap for tyven, så det skal være så besværligt at komme til værdierne som muligt,” siger Henrik Bundgaard.

Han henviser samtidig til, at det ikke kun er tandlægeklinikker, der ligger inde med dyrt udstyr, og derfor bør overveje, om sikkerheden skal have et tjek.

”Der er også masser af avanceret udstyr andre steder såsom i lægeklinikker, hos specialiserede behandlere og på byggepladser. Her er det også en rigtig god idé at se på sikkerheden, før tyven slår til,” siger Henrik Bundgaard.

For Marie Damsbo Grau betød indbruddet i 2018 også, at hun fik set på sikkerheden. Så da tyve to gange siden hen har forsøgt at komme på besøg, måtte de gå tomhændet derfra.

”Det første indbrud fik os til at tænke i bedre sikkerhed, og vi fik blandt andet installeret nye låse og ekstra sikre vinduer. Så da tyvene slog til igen, nåede de aldrig ind til værdierne,” siger Marie Damsbo Grau.

Generelle anbefalinger til sikring af tandlægeklinikken:

  • Vælg en leverandør og samarbejdspartner til alarmer og sikkerhed, der er godkendt af Forsikring & Pension, hvor det er muligt.
  • Vær opmærksom på, at alle klinikker er forskellige, og at løsningerne skal være afpasset til den enkelte klinik.
  • Fortæl ubudne gæster, at der er styr på tingene gennem piktogrammer, der viser de valgte sikringsløsninger.
  • Fjern fx kamera og dongle fra scannere, og skilt med det, så tyvene kan se, at udstyret umiddelbart er værdiløst at stjæle.
  • Få uddybende information på www.sikringsguiden.dk om standarder, klassifikationer, monteringsvejledninger og registrerede sikkerheds-leverandører.

Fakta om indbrud i tandlægeklinikker fra 2017-2019, hvor der er stjålet for over 100.000 kroner udstyr

  • 2017: 4indbrud.
  • 2018: 9 indbrud.
  • 2019: 12 indbrud. Heraf 6 i juni.
  • Indbruddene har fundet sted i alle landsdele.

Kilde: Codans tal for registrerede indbrud

Nøgleord

Kontakter

Billeder

PR-foto, Codan
PR-foto, Codan
Download
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

RSA Scandinavia appoints new CEO2.8.2019 11:30:42 CESTPressemeddelelse

Ken Norgrove, Chief Executive of RSA Ireland, has been appointed as Chief Executive Officer of Codan/Trygg-Hansa, RSA Group’s Scandinavian business. Ken will replace Patrick Bergander, who leaves RSA after 7 years, and 5 years as CEO of Codan/Trygg-Hansa. The appointment is subject to regulatory approval. Stephen Hester, RSA Group CEO, commented: “In his time with RSA and as Codan/Trygg-Hansa CEO Patrick has directed many important advances in our business in Scandinavia, and developed a strategy that sets us up for the future. After five years now is a natural time for the business to enter its next phase under new leadership. I thank him and wish him well as he seeks out new challenges. “Ken is one of the most experienced and talented leaders in RSA and his tenure in Ireland has produced exceptional results. He has outstanding credentials as an underwriter and business leader, and I am sure will prove an able successor to Patrick and help our business to grow and develop in the comin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum